Support This Is Our Househttps://www.thisisourhouse.nl/wp-content/uploads/2020/05/Support-This-Is-Our-House.png / 1100 / 150 /

This Is Our House bestaat 4 jaar. Op 1 juli 2015 werd, toen nog onder de naam ‘Our House’ en als onderdeel van de Brabantse dagbladen, de eerste steen gelegd. Duizenden lezers en items verder, is ons platform inmiddels niet meer weg te denken uit de Zuid-Nederlandse en Vlaamse scene. Waar we op de redactie liever vooruitkijken, blikken we voor deze gelegenheid nog even terug. Wat zijn de 4 meestgelezen topics en categorieën uit 4 jaar This Is Our House? 

 

1. Scoops

Eén ding staat vast: nieuws scoort, zeker dat van het exclusieve soort. En met het netwerk dat we als redactie hebben opgebouwd, mochten we in 4 jaar This Is Our House al regelmatig scoops brengen.

Na 4 maanden draaien, toen nog als ‘Our House’ en als puur provinciaal platform, gingen we al eens de hele wereld over. Met mixed feelings, dat wel. Want we hadden als eerste en enige de nieuwe ‘nummer 1’ in de DJ Mag Top 100. Een lijst die we eigenlijk liever afbrandden. Wat we ook vaak deden – en ook dat ging het hele land door en haalde de opiniepagina’s.

>> Zie ook – DJ Mag Top 100: 5 redenen om af te kicken

DJ Mag Top 100

Andere hete nieuwtjes en scoops? We brachten als eerste de naam en andere details van de lang rondzoemende ‘techno-club’ PKHS in Tilburg, net als ins en outs over het tegenover gelegen EYE. En recentelijk nog de sluiting van Café d’Anvers in Antwerpen.

Vaak zijn het ook de grillen van Facebook en Google die je website-verkeer onverwacht opstuwen. Het meestgelezen item ooit op This Is Our House? De (killer) line-up van Awakenings Eindhoven 2018.


2. Exclusieve interviews

Er waren nog een paar items die werkelijk de hele aardbol over gingen. Het interview van Huisbaas Mark met Tiësto (zowel in het Nederlands als het Engels gepubliceerd) spande de kroon. De maestro zelf was ook zeer gecharmeerd van het openhartige verhaal. Hij bracht het meermaals onder de aandacht van zijn miljoenen volgers.

Tiesto interview Mark van Bergen

Exclusief en openhartig was ook het interview met JoeySuki. De voormalige EDM-ster vertelde tegenover This Is Our House voor het eerst over zijn burn-out. En hoe die hem ertoe bewoog om te stoppen en door te gaan als artiestencoach. Enorm veel gelezen en gedeeld, net als het vergelijkbare verhaal met D-wayne overigens. Het zette het topic van mentale gezondheid verder op de kaart.

Last not but least was ons exclusieve afscheidsverhaal met FeestDJRuud (in 2 delen) ook een regelrecht klik-kanon.


3. Trends en ontwikkelingen

Als we over drugs schrijven op This Is Our House, dan nemen jullie het er flink van. Maar wij zijn niet zomaar van het click-bait. En de twee EHBO’ers die wij in 2017 spraken over ontwikkelingen in de drugsmarkt, hadden zeker een boodschap. Nu die markt almaar complexer wordt, en de gebruiker jonger, pleitten ze voor meer openheid. Ook dit was een van onze meestgelezen features in de voorbije vier jaar.

Drugs

Maar ook andere verhalen over trends en ontwikkelingen in en rond de dancemarkt deden het goed. Denk aan het openhartige verhaal van onze hoofdredacteur over tinnitus. Waardoor het thema gehoorbeschadiging (‘een nieuwe volksziekte’) bij veel mensen (extra) tussen de oren kwam. Recentelijk schreven we natuurlijk nog over die andere ‘plaag’, waar we in dit geval vrij weinig tegen kunnen doen: de eikenprocessierups.

Ook inside stories over lokale scenes doen het steevast goed. Zo schreven we uitgebreid over de terugval en de herrijzenis van de clubscene in Eindhoven. In Tilburg ging het rond die tijd al een hele poos opwaarts, reden om eens op stap te gaan met een aantal kopstukken onder de organisatoren.


4. Festivals

Het zijn de hoogmissen van de elektronische muziek. Op geen andere plek komen zoveel liefhebbers samen dan op festivals, zeker de grote in de zomer. Dus als we daar in de aanloop over schrijven, dan gaat zulke voorpret er vaak in als koek. Zeker omdat we de festivals vaak nét van een andere kant belichten.

Intents Festival 2019

Zo schreven we over Intents Festival als uitblinker in thema’s en vernieuwing en zoomden we bij het 15-jarig bestaan in op evenveel bijzondere momenten. Ook brachten we, bij het 10-jarig bestaan, de ontwikkeling van WiSH Outdoor in beeld. Ontstaan vanuit een lokale vriendengroep in een sportkantine in Beek en Donk, dat inmiddels door hun toedoen op de wereldkaart staat. Net als onder meer Eersel (Dominator), Erp (7th Sunday, Harmony of Hardcore) en Best.

 


Volg This Is Our House op Facebook:

Help jezelf, en geef je like! Je blijft zo op de hoogte van het laatste nieuws uit de scene en van onze video’s en achtergronden.

 

 

DJ Mag Top 100GehoorschadeIntents FestivalPartydrugsThis Is Our HouseTinnitusWish Outdoor

MELD JE AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF.
ALS EERSTE OP DE HOOGTE. THE PARTY IS HERE!

* Verplicht veld