Nieuwsbrief This is Our Househttps://www.thisisourhouse.nl/wp-content/uploads/2016/07/Banner-nieuwsbrief-TIOH.png / 1100 / 150 /

We kijken al weer uit naar al die mooie feesten, releases en dj-sets van 2016, maar niet voordat we nog even de mooie muzikale oogst van afgelopen jaar knuffelen. Our House vroeg een aantal dj’s – actief door heel Brabant en in diverse stijlen – naar hun 5 favoriete tracks van 2015. In deel 4: DJ Spinn’em, alias voor Mitchell Verweij uit Helmond, onder meer bekend als een van de vaste krachten in Club Arcade. Hiphop is zijn muzikale basis, maar daarbuiten verkent hij vele elektronische genres. Waarvan akte in deze selectie.

Ramzoid – Virtual Fish Market

 “Waarom deze lijst begint met deze track? Puur omdat het in mijn ogen twee werelden bij elkaar brengt. Ook al weiger ik zelf om in genres te denken, ik kan deze plaat het best verwoorden als een mix van basic boombap hiphop en futurebeats. Omdat hiphop mijn muzikale basis is en blijft, is dit nummer voor mij dus de perfecte track op de dansvloer, want ook daar ben ik regelmatig te vinden!”

Lido & Canblaster – Alarm Clock

“Hoewel de meeste mensen deze intro waarschijnlijk zullen skippen (want wie haat die irritante wekker op maandagochtend nou niet?), laat ik deze prachtplaat helemaal afspelen van begin tot eind! Heerlijk die wekker, belachelijk en geniaal tegelijk, wie doet nou zoiets..? Niemand anders dan Lido dus!”

“Als er iemand vernieuwend is, is het Lido wel. Deze man maakt muziek die ik nog nooit eerder hebt gehoord. Zijn ‘Ain’t No Sunshine’-remix ging  viral en is in mijn ogen uiteindelijk ook meer dan terecht als officiële remix gereleased. Samen met de Franse producer Canblaster produceerde Lido deze geniale track, die onderdeel is van de EP ‘Superspeed’.”

Ganz – Dino War

“Ganz heeft wat mij betreft geen introductie meer nodig, en voor een aantal van jullie hopelijk ook niet.”
“Vanaf het moment dat zijn broer me liet kennismaken met de muziek van deze man, ben ik zwaar fan. Waarom? Daarom… Luister maar gewoon. De wereld had deze jongen nodig! Elke track die hij dropt heeft een vernieuwende vibe. Een vibe die ik niet altijd evengoed kan omschrijven maar ook zeker niet aan mezelf voorbij kan laten gaan.”
“Dino War, de 2e track van zijn gelijknamige EP, begint met een intro die interesse wekt. Een standaardopbouw zoals je die in veel EDM zou verwachten, gevolgd door een overwacht harde drop. Een energieke climax die voor mij maar niet lang genoeg kan duren.”

“Daarna een interessante break waarvan ik zelf nog steeds niet weet wat ik ermee moet. Maar dat maakt niet uit, Ganz kan in mijn ogen toch niks fout doen. Vergelijk deze jongen rustig met Rustie en Hudson Mohawke want daar past hij makkelijk tussen. Misschien nog wel boven als je het aan mij vraagt!”

Gallant – Weight In Gold

“Deze man… zijn stem… wauw, niet normaal! Hemels gewoon. Ook de muziek doet hier heerlijk z’n werk. In tegenstelling tot de meeste tracks die tegenwoordig voorbij komen, is deze voor mij perfect in balans. Hard genoeg om op te dansen maar tegelijkertijd zacht genoeg om lekker op weg te dromen.”
“Er zijn tientallen remixes van deze track, maar het origineel komt toch het best tot z’n recht. Met andere woorden: een prachtig nummertje waar ik rustig m’n set mee zou beginnen of afsluiten.”

Skrillex & Diplo (Jack Ü) – Where Are Ü Now with Justin Bieber

“Yes dames en heren, Ik doe dit met een grote glimlach (zie foto). Ik sluit deze lijst af met een combinatie die zelfs IK niet had kunnen bedenken, moet je nagaan. Deze track kan natuurlijk niemand zijn ontgaan. Maar we kunnen haten wat we willen, they nailed it!”

“Goede intro en een dikke climax waarvan de tweede helft óók mij laat springen. Ik wil er niks over horen. Punt. Klaar. Uit.”

“Laten we ons in 2016 vooral focussen op de muziek die we tof vinden, in plaats van haten op dat wat je niet leuk vindt. Dat geldt natuurlijk voor mij, want eerlijk is eerlijk, ik heb daar soms ook een handje van.”

 
“Meer liefde, meer vreugd…. spread love!”

 Volg DJ Spinn’em via Facebook of luister meer van zijn tracks via Soundcloud. 
Club ArcadeHelmondSpinn'em
Pricilla Molle | @pricillaa

Pricilla is bijna elk weekend wel op een feestje vinden. Vaak in Eindhoven, maar ze maakt ook wel eens een uitstapje naar Amsterdam, Utrecht of een andere stad. Af en toe een bandje checken is ook heel fijn. De stijl maakt niet uit. Als er maar gedanst kan worden.

MELD JE AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF.
ALS EERSTE OP DE HOOGTE. THE PARTY IS HERE!

* Verplicht veld