Support This Is Our Househttps://www.thisisourhouse.nl/wp-content/uploads/2020/05/Support-This-Is-Our-House.png / 1100 / 150 /

We kijken al weer uit naar al die mooie feesten, releases en dj-sets van 2016, maar niet voordat we nog even de mooie muzikale oogst van afgelopen jaar knuffelen. Our House vroeg een aantal dj’s – actief door heel Brabant en in diverse stijlen – naar hun 5 favoriete tracks van 2015. In het 6e en laatste deel een selectie met een verre knipoog terug in de tijd. Van de hand van Eb & Vloed, alias voor Joël Brust & Tijme Scholten uit Breda. Ze draaien vooral platen uit de jaren ‘90, maar omdat de laatste tijd fanatiek vinyl wordt herdrukt, kozen ze een selectie van tracks die dit jaar opnieuw zijn uitgebracht op het ‘zwarte goud’.

Shinichiro Yokota / Soichi Terada – Do It Again‬ [Sounds From The Far East, Rush Hour Recordings]

“Dit nummer maakt deel uit van de compilatie die samengesteld is door Hunee. De LP bevat een selectie van zeer gewilde nummers van de legendarische Japanse houseproducers Soichi Terada en Shinichiro Yokota rond het jaar 1992. Deze plaat ervaren wij enerzijds als hypnotiserend, anderzijds heeft het ook een feelgood vibe door de baslijn en de piano. Knap hoe zij alle elementen tot een geheel brengen.”

Kerri Chandler ‎– Track one [Atmosphere E.P. Vol. 1, Shelter Records]

“Deze track van KC uit 1993 is zeer waarschijnlijk de reden waarom wij ons zijn gaan verdiepen in de Deep Jersey sound. De power van de kick en de baslijn die in deze plaat zitten, zijn zeer herkenbaar voor de sound van KC. Leuk om te vertellen is dat wij elkaar bellen als we platen hebben gekocht, in de meeste gevallen schaft de ander die plaat dan ook niet meer aan. Maar in dit geval hebben we beide deze plaat gekocht. Naar onze mening moet deze EP echt in je kast staan.”

Armando – Downfall [From The Vaults Vol. 3, Trax Records]

“Dit is een echte Chicago house-classic op het legendarische label Trax Records uit het jaar 1988. Tijme is degene die zich het meest verdiept in dit genre. Het pruttelende lo-fi-geluid van acid is bijzonder boeiend. Het streven is om in elke dj-set een dergelijke plaat te draaien.”

Jovonn – Pianos Of Gold [Goldtones E.P., Clone Classic Cuts]

“Wederom een klassieker. De naam van deze artiest komt het meest voor in de platenkast van Joël. Het origineel is afkomstig van The Goldhouse EP uit 1993. De stoffige, stompende kick met Jovonns welbekende eigen vocalen maakt het eigenzinnig en uniek. Alles waar deze man uit New York bekend om staat zit erin verwerkt. Zijn groove, piano en beruchte harde percussie is moeilijk te evenaren naar onze mening.”

Rabo De Saia – Ripa Na Xulipa Ripa Na Xulipa (Extended Charles Maurice Version) [Brazilian Disco Boogie Sounds, Favorite Recordings]

“In onze zoektocht naar nieuwe muziek komen we ook op plekken uit waar we nog nooit eerder zijn geweest. Neem nou bijvoorbeeld deze plaat. Heerlijke Braziliaanse boogie uit 1979. Zeker als wij langere sets draaien gaan we vaak experimenteren met andere genres. Prachtige plaat om een set mee af te sluiten.”

 

Aankomende gigs van Eb & Vloed:

  • 3FM, Harm den Besten (16-01)

  • Festival 39 graden (30-01)

Luister naar Eb&Vloed op hun Soundcloud en volg ze op Facebook.

2015BredaEb&VloedTop 5
Pricilla Molle | @pricillaa

Pricilla is bijna elk weekend wel op een feestje vinden. Vaak in Eindhoven, maar ze maakt ook wel eens een uitstapje naar Amsterdam, Utrecht of een andere stad. Af en toe een bandje checken is ook heel fijn. De stijl maakt niet uit. Als er maar gedanst kan worden.

MELD JE AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF.
ALS EERSTE OP DE HOOGTE. THE PARTY IS HERE!

* Verplicht veld