Support This Is Our Househttps://www.thisisourhouse.nl/wp-content/uploads/2020/05/Support-This-Is-Our-House.png / 1100 / 150 /

Over een paar weken is het weer Amsterdam Dance Event. Professionals vanuit de hele dancewereld komen naar onze hoofdstad om zaken te doen, te (net)werken of op te treden. Brabant speelde er altijd al een flinke noot mee, maar op ADE 2017 mag het namens het gastland hofleverancier heten. Een overzicht per dag, te beginnen bij de woensdag.

 

ADE 2017 dag 1 – Woensdag 18 oktober

Jameszoo x Metropole, Melkweg

Om te beginnen bij het begin: het (uitverkochte) openingsconcert. Niemand minder dan de Bossche elektronicaheld Jameszoo en het Metropole Orkest bundelen de krachten in de Melkweg. Samen met het Grammy Award-winnende orkest gaat Mitchel van Dinther een bijzondere uitvoering van zijn toch al veelgeprezen debuutalbum ‘Fool’ brengen. Voor het Metropole niet helemaal een nieuwe exercitie; zij openden vorig jaar ook ADE, toen met Henrik Schwarz.

 

Heartfeld Pool Party by Sam Feldt, Sloterparkbad

Van twisted computerjazz met klassiek naar tropische house met dito zwemparadijs. De van oorsprong Boxtelse house-held Sam Feldt host net als vorig jaar zijn Heartfeldt Pool Party op ADE. Niet in een hotelzwembad aan de boulevard, zoals in Miami, maar in het Sloterparkbad. Dat is vrijwel letterlijk om de hoek bij Sam thuis, waar hij This Is Our House begin dit jaar nog warm ontving. Deze week verschijnt overigens het passend getitelde, goed getimede albumdebuut van Sam, ‘Sunrise’.

>> Zie ook Sam Feldt: ‘Het was tijd voor een nieuwe sound’ <<

 

In Trance We Trust w/Menno de Jong, Westerunie

Je kunt veel vinden van trance, maar niet dat het een modegril is. Haar familie is hechter dan die van de techno. Trance is de laatste jaren weer echt aan het groeien, met ook jonge aanwas. Na festival Electronic Family in Den Bosch is indoorvariant In Trance We Trust daar op ADE een nieuw bewijs van. Het Bredase Black Hole Recordings – jazeker, mede opgericht door Tiësto – viert er zijn 20e verjaardag in een eigen zaal. Er zijn er in totaal 3, met op de mainstage onder meer Eindhovenaar Menno de Jong. Het was in dezelfde Westerunie dat ik hem, een jaar of 10 geleden reeds, volgde voor een reportage. Dat hij nog steeds flink meetelt in de familie, is knap – en tekenend voor trance.


Volg ons op Facebook:


Dannic presents: Fonk Recordings Labelnight, Escape

Van een label-instituut uit Breda naar een jonge ‘offspring’. Stonden Tiësto en Arny Bink aan de basis van Black Hole, het label Fonk Recordings is opgericht door Dannic. Ook zo’n EDM-gigant uit 076, zoals de stad er zoveel telt. Daan Romers (de echte naam van Dannic) host met Fonk net als vorig jaar een labelnight in de Escape. Dannic neemt een selectie uit de eigen stal mee, onder wie Merk & Kremont, Promise Land, Will K en Teamworx.

 

Spinnin’ Sessions w/Bassjackers & Jay Hardway, Club AIR

Blijven we nog even in de EDM-sferen. Nederlandse grootste dancelabel annex -platform is verkocht, maar Spinnin’ spint natuurlijk gewoon vrolijk door. Met ADE neemt het 3 dagen lang bezit van Club AIR. Op dag 1 van Spinnin’ Sessions wordt de bas gekaapt door onder meer het Tilburgs-Waalwijkse Bassjackers en door studiogenoot Jay Hardway uit Drunen.

 

 

ADEADE 2017BrabantThis Is Our House
Mark van Bergen | @markvanbergen

Gezegende oprichter/hoofdredacteur, die al sinds 2002 professioneel mag schrijven over elektronische dansmuziek en de partyscene. Interviewde daarbinnen vele groten en kleinen der aarde. Doceert over de dance-industrie op Fontys ACI en schrijft, als er tijd over is, nog boeken ook. Zijn debuut 'Dutch Dance' (2013), over 25 jaar dance in Nederland, werd bekroond met de Pop Media Prijs en kreeg in 2018 een internationale opvolger. Daarnaast schreef Mark (mee aan) boeken over Extrema, Awakenings en Thunderdome.

MELD JE AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF.
ALS EERSTE OP DE HOOGTE. THE PARTY IS HERE!

* Verplicht veld