Nieuwsbrief This is Our Househttps://www.thisisourhouse.nl/wp-content/uploads/2016/07/Banner-nieuwsbrief-TIOH.png / 1100 / 150 /

Over een paar weken is het weer Amsterdam Dance Event. Professionals vanuit de hele dancewereld komen naar onze hoofdstad om zaken te doen, te (net)werken of op te treden. Brabant speelde er altijd al een flinke noot mee, maar op ADE 2017 mag het namens het gastland hofleverancier heten. Een overzicht per dag, met vandaag de vrijdag.

ADE 2017 dag 3 – Vrijdag 20 oktober

ADE University hosted by Fontys ACI, Volkshotel

Op een dag dat de zuiderlingen voor de schermen wat afweziger lijken te zijn – of even uitrusten of zelf feesten – is het goed om even de professionals achter de schermen te benoemen. Net als vorig jaar is Fontys ACI uit Tilburg (Academy for Creative Industries) educatiepartner van de subconferentie voor studenten en jonge professionals: ADE University. Studenten van ACI’s minor Dance Industry hosten er eigen panels over tal van actuele onderwerpen. Tegen een kleine vergoeding kun je er ook zonder pas heen.

Appelsap w/ Paquito Moniz, Bitterzoet

Uiteraard zijn er zeker wel feestjes met artiesten van beneden de rivieren te vinden. Paquito Moniz, een klein jaartje terug nog warm-up op onze 2e This Is Our House Live, draait op Appelsap in de Bitterzoet. Het jaarlijkse hiphop- en elektronicafestival duikt op ADE lekker naar binnen, met verder onder meer Wiley en Maximum.

ADE 2017

Eurabia in Paradiso Noord

Een Tilburgs feestje in Amsterdam-Noord met een nog veel zuidelijker (lees: Arabisch) tintje. Eurabia strijkt neer op ADE 2017 met een avond rond de gelijknamige, eclectische Arabisch-Europese dansmix. We kennen ze nog van STRP, waar ze ook van het partijtje waren. Het feestconcept komt voort uit het Cairo Liberation Front. Naast deze act zelf staan ook onder meer Acid Arab en Osdorp Tapes geprogrammeerd. Verwacht energieke Syrische dabke in de mix met house, en Egyptische electro-chaabi gecombineerd met hiphop.

En verder…

…is er veel Brabantse EDM- en powerhouse-inbreng op de middelste dag van ADE 2017. Hardwell draait in het 538 DJ Hotel voor een select groepje winnaars en Fedde Le Grand keert terug met zijn Darklight Sessions in Hotel Arena. Dan is er nog de SLAM! MixMarathon met W&W, Brennan Heart en La Fuente, in Ziggo Dome. Niet voor de fijnbesnaarde types!


Meer ADE 2017

Klik hier voor de andere overzichten/dagen op ADE 2017.

ADEADE 2017BrabantThis Is Our House
Mark van Bergen | @markvanbergen

Gezegende hoofdredacteur, die al sinds 2002 professioneel mag schrijven over zijn grote liefhebberijen: elektronische dansmuziek en de partyscene. Zat ooit bij Armin op zolder en interviewde nog veel meer groten - en kleinen - der aarde. Doceert nu zelfs over de dance-industrie op Fontys ACI en draait, als er tijd over is, nog steeds wel eens plaatjes. Daar waar het 25 jaar geleden allemaal mee begon. O ja, speaking of: schreef over een kwarteeuw dance in Nederland zijn (eerste) boek 'Dutch Dance' (2013), bekroond met de Pop Media Prijs.

MELD JE AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF.
ALS EERSTE OP DE HOOGTE. THE PARTY IS HERE!

* Verplicht veld