TIOH On Air bannerhttps://www.thisisourhouse.nl/wp-content/uploads/2019/10/TIOH-On-Air-banner.jpg / 1100 / 150 /
Nieuwsbrief This is Our Househttps://www.thisisourhouse.nl/wp-content/uploads/2016/07/Banner-nieuwsbrief-TIOH.png / 1100 / 150 /

Op 25 augustus is Antwerpen officieel een festival rijker. Ampere Open Air, de nieuwe telg uit de broedplaats van collectief en eventlocatie Ampere, haalt onder anderen Jeff Mills, Len Faki, Marcel Dettmann, Dixon en Dj Tennis naar de havenstad.

Aan de Middenvijver (Linkeroever, Antwerpen) verzamelt Ampere deze zomer meer dan 50 acts. Denk even aan Recondite (live), Awanto 3, David Vunk, Betonkust & Palmbomen II, ROD, San Proper en nog veel meer internationale en lokale smaakmakers.
 
 

Club/cultuur

Al vijf jaar is Ampere – te vinden vlakbij Antwerpen-centraal – een van de mooiste spots van het Antwerpse nachtleven. Aan de Simonsstraat is de culturele en creatieve plek overdag het toneel voor lezingen, (muzikale) workshops en vinyl fairs. Hopelijk komt daar in de nabije toekomst nog wat moois bij. In de ambities van Ampere liggen namelijknog een bar/restaurant, vinylwinkel, flexwerkplaatsen en een studio.

Foto: Alexandre van Battel

In de nacht maakt de locatie naam als één van die Vlaamse clubs van formaat. Alleen al in het afgelopen jaar wist de creatieve club helden zoals DJ Jazzy Jeff, Sam Paganini, Jeff Mills en Fatboy Slim binnen te halen.

En behalve die programmering in het eigen binnenverblijf aan de Simonsstraat treedt Ampere ook naar buiten. Deze zomer bijvoorbeeld, als stagehost tijdens Extrema Outdoor Belgium. In het ‘distrikt’ van Ampere tijdens Extrema België kon je deze zomer onder anderen Gerd Janson, Dj Tennis en Tom Trago tegenkomen. Van die ‘slechts’ zeven sterke namen op één festivalpodium groeit Ampere nu naar meer dan 50 internationale en lokale artiesten op verschillende podia.
 
 

Hoogtepuntjes

Naast alle bekenden komen we er nog een andere internationale veelbekeken headliner tegen: Boiler Room. Op Ampere Open Air wordt dankzij het beruchte dj-kanaal live gestreamd vanaf Boiler Room’s eigen podium.

Een ander hoogtepunt van het festival wordt een eerbetoon. Eentje aan een pionier van het Belgische nachtleven: Yves Deruyter. Sinds 1985 heeft de Belg heeft een aanzienlijke invloed gehad op de ontwikkeling van elektronische muziek in België en daarbuiten.

Op de oude stallen van bijvoorbeeld Cherry Moon en Bonzai publiceerde Deruyter evergreens. Denk aan Calling Earth, Back To Earth (onlangs nog onder handen genomen door Ejeca) en yes, The Rebel.
 
 

Diepte

Wie de line-up goed bestudeert, zal opvallen dat het Open Air evenement verder een stuk breder is geprogrammeerd. Ongetwijfeld kom je de op Ampere Open Air de dag door met euforische hoogtepuntjes en energieke sets. Daar zorgt bijvoorbeeld Jeff Mills wel voor. Maar verwacht dankzij namen zoals Lost Desert, Ben Hayes en Gabriella Vergilov wat diepere sets, ambient en invloeden van jazz.

Gabriella Vergilov

Foto: Gabriella Vergilov / Ampere

Of nog een stapje verder: Valentin Tszin. Een in Rusland geboren, nu in Berlijn woonachtige kunstenaar en dansonderzoeker. Tszin’s butoh-performances halen veel inspratie uit de techno – en recent nog wist Tszin dat te combineren in zijn voorstelling ‘Schizofrenie’.
 
 

Lokaal

Tot slot, als je in Antwerpen bent, dan kun je Antwerpen krijgen. Ampere Open Air heeft naast (inter)nationale acts ook erg goed gekeken naar talent uit eigen stad. Dat is op 25 augustus aanwezig in de persoon van artiesten zoals Hiele, Lola Haro en het speelse – oké, af en toe bijna absurde – Borokov Borokov Live.

line-up

Ampere Open Air vindt plaats op zondag 25 augustus in Middenvijver (Linkeroever, Antwerpen). Meer Fijn om te weten als je met een groep gaat: de second wave-tickets zijn verkrijgbaar voor € 35. Groepstickets kunnen worden gekocht met een korting van €35,- (4+1 gratis). Meer info via Ampere.

AmpereAmpere Open AirAntwerpenDixonDj TennisJeff MillsLen FakiMarcel DettmannMiddenvijverYves DeRuyter
Pieter Leijten

Filmt, monteert en schrijft als journalistieke freelancer. Begon in 2010 met Jackplug Blog en schreef voor Upside Sounds en DJ Mag Nederland over dancemuziek. Vertelt het liefst verhalen door middel van video. Altijd op zoek naar nieuwe muziek: liefst house, dancehall of disco.

MELD JE AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF.
ALS EERSTE OP DE HOOGTE. THE PARTY IS HERE!

* Verplicht veld