Support This Is Our Househttps://www.thisisourhouse.nl/wp-content/uploads/2020/05/Support-This-Is-Our-House.png / 1100 / 150 /

Een show met een theatrale benadering. Het is in de hardstyle-scene nog nooit gedaan, maar het idee spookt al vier jaar door het hoofd van Bob van der Palen (B-Front). Nu is de tijd daar om een gezicht te geven aan de plannen. Op Rebirth Festival (8,9 april) presenteert B-Front voor het eerst zijn muziekproject ‘Beyond Reality’. This Is Our House zoomt in een tweeluik in op het project. In deel 1: het verhaal achter Beyond Reality.

Wie B-Front ooit heeft zien optreden, weet dat zijn sets meer zijn dan alleen muziek. Als een dirigent, wild gebarend om het orkest naar zijn hand te zetten, neemt hij het publiek op de dansvloer mee in zijn verhaal. “Hardstyle is muziek met gevoel en emotie. Mijn muziek is een soort ervaring”, vertelt Bob.

De sound van B-Front is al jaren uit duizenden te herkennen. Duister, maar met gevoel. Soms melancholisch, prikkelend. Mysterias, Inner Creativity en meer recent Our Soul, Dream World en Dark Moon zijn slechts enkele voorbeelden van tracks die menig dansvloer in vuur en vlam zet. Tel daar de fysieke performance van Bob bij op en de ingrediënten voor een speciale show zijn rijkelijk aanwezig.

“Ik dacht bij mezelf dat het vet zou zijn om een show te geven met een theatrale benadering. Dat past goed bij mijn muziek. Lang heb ik nagedacht hoe ik dit moest aanpakken, want ik wilde onderscheidend zijn ten opzichte van andere (live)acts.”

>> Zie ook: Beleef B-Front tijdens Beyond Reality #2: stress en spanning <<

Spiegel voorhouden

Geen masker dus en buiten een hoodie ook geen speciaal pak. Bij Beyond Reality draait het om de totale beleving van muziek, beeld en licht. Er zal op verschillende manieren interactie zijn met het publiek. “B-Front heeft diepgang en dat moet terugkomen in de show. Er zit een verhaal in waarin ik niet alleen mezelf, maar ook het publiek een spiegel wil voorhouden.”

B-Front

De muziek is uiteraard een belangrijk onderdeel van de show en daarom komt er ook een cd uit. Bob wil het geen album noemen. “Het is meer een verzamel-cd met tracks die ik al heb gedraaid, maar ook met gloednieuwe platen die ik voor het eerst in de show laat horen. De cd is gevarieerd, maar wel 100 procent B-Front.”

Muzikale visie B-Front

“Hardstyle is meer dan alleen rechttoe rechtaan gebeuk. De cd is een afspiegeling van mijn muzikale visie. Bewust heb ik de afgelopen periode niet alle nieuwe platen gedraaid. Fans moeten met de cd en in de show worden verrast. Je moet als artiest interessant blijven voor het publiek en dat probeer ik op deze manier te doen.”

In deel 2 van dit tweeluik aandacht voor de keerzijde van het project. Stress, spanningen en de relatie tussen artiest en management komen in dat verhaal aan bod.


De cd Beyond Reality kost 15,95 euro en is hier te bestellen.

b-frontBeyond RealityRebirth FestivalThis Is Our House
Bart Elzendoorn | @BartElzendoorn

Professioneel stuiterbal en huisspecialist der harde stijlen. Mijn motor draait op minimaal 150 beats per minuut. Schrijft sinds 2011 actief over zijn grootste passie, de hardere dancestijlen. Was nauw betrokken bij het schrijven over de hardere stijlen in het boek 'Dutch Dance' (2013). Struint van festival naar festival en van feest naar feest.

MELD JE AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF.
ALS EERSTE OP DE HOOGTE. THE PARTY IS HERE!

* Verplicht veld