Nieuwsbrief This is Our Househttps://www.thisisourhouse.nl/wp-content/uploads/2016/07/Banner-nieuwsbrief-TIOH.png / 1100 / 150 /

Ook het zuiden van Nederland viert komend weekend weer op een veelvoud aan bevrijdingsfestivals de vrijheid. Maar waar moet je nu écht naartoe voor de mooiste feestjes? Hier nog even een overzicht van de redactie: de mooiste feestjes van de aankomende bevrijdingsdag – of eigenlijk van het hele bevrijdingsweekend.

Flow Freedom Festival – Zondag 5 mei, Arnhem

Franky Rizardo’s eigen housefeest Flow strijkt een flinke week na Koningsdag opnieuw neer in thuisstad Arnhem. Nu tussen 12:00 en 23:00 in Park Sonsbeek, een ruime vijf minuten lopen vanaf treinstation Arnhem.

Een entreeprijs is er niet, maar een dikke line-up krijg je wel. Onder andere Benny Rodrigues, Luuk van Dijk, Charlotte Schwartz, Tunnelvisions en natuurlijk Franky Rizardo zelf staan op de poster voor Flow’s bevrijdingsfeest.

Meer info via Flow.


 

Het Verzet – Zaterdag 4 mei, Erp

Het Verzet

Een dag voordat het werkelijk bevrijdingsdag is komen een paar van Brabant’s finest festivalhelden bij elkaar voor Het Verzet. Denk aan Herrie Met Gerrie Soundsystem, Smèrrig Diskjochies en Sjannies. Verder kom je naar de Heesakker in Erp voor shows van Puinhoop Kollektiv, Aap Uit De Mouw en nog veel meer.

Mocht je je bij Het Verzet voegen, dan wordt er in ieder geval goed voor je gezorgd. Er staat een klein foodtruck-dorp klaar voor de innerlijke mens, en de organisatie belooft dat zelfs boven de openlucht-mainstage een overkapping komt te hangen tegen eventueel slecht weer. Ook met de dodenherdenking wordt rekening gehouden, in de avond houdt Het Verzet net zoals de rest van het land twee minuten stilte.

De laatste tickets zijn nog verkrijgbaar via Het Verzet.


 

Bontgenoten – Zaterdag 4 mei, Eindhoven

Bontgenoten Festival
Bontgenoten maakt zaterdag zijn festivaldebuut op het TU/e terrein in Eindhoven. Tussen 13:00 en 23:00 zijn bezoekers welkom. Tenminste, als je een kaartje weet te bemachtigen via Ticketswap – het hele festival is stijf uitverkocht.

Het Eindhovense buitenfeest verzorgt vier stages: Bontgenoten (house/techhouse), Zongenoten (hitjes/R&B), Huisgenoten (disco/classics/90s) en Buurtgenoten (gehost door Café Bar ’t Lempke). In de line-up vooral Brabantse helden zoals Lockar, Braeff, Raywell, Keezus Christus, De Manager en nog véél meer.

Ook Bontgenoten zorgt voor voldoende overkappingen zodat bezoekers droog staan tijdens die ene eventuele regenbui. En ook dit Eindhovense feestje wordt op zaterdagavond even twee minuten compleet stilgelegd voor de dodenherdenking.

Meer info via Bontgenoten.


 

Flashback – Zaterdag 4 mei, Antwerpen

Het Nederlandse feestgedruis vermijden, dat kan natuurlijk ook. Lotto Arena in Antwerpen heeft dan een mooi alternatief voor de liefhebbers van hard. En dan vooral de klassiekertjes, de organisatie denkt dan vooral aan ‘Jump, Tek, Oldschool en Retro Beats’.

Flashback kiest voor – ook een aantal Nederlandse – helden van toen en nu. Onder meer Charly Lownoise & Mental Theo, Davoodi, Ruthless, Lowriderz, Mark With A K en Pat B wachten op je in de Lotto Arena aanstaande zaterdag.

Tickets zijn nog verkrijgbaar via Flashback.


 

Houtje Touwtje Bevrijdingsnacht bij Gin Fizz – Zaterdag 4 mei, Tilburg

Banner Gin Fizz bevrijdingsdag

In het Oranjestraatje vlakbij het Piusplein in Tilburg viert Gin Fizz op zaterdagavond al de vrijheid samen met de mannen van Houtje Touwtje. Wat betreft muzikale invulling mag je sets verwachten met de fijnere house, techhouse en techno.
De organisatie van het feest, Houtje Touwtje, wordt aangedreven door vier vrienden – Ron, Jeroen, Paul en Dennis  – die met hun events graag mensen met verschillende achtergrond verbinden. Naar eigen omschrijving: “Verschillende achtergronden, verschillende levensfases, maar een grote gezamenlijke interesse: elektronische muziek.
Vanzelfsprekend houdt het evenement rekening met de twee minuten stilte die ook in de rest van het land wordt gehouden.

Meer info via Houtje Touwtje.


 

Bevrijdingsfestivals – Zondag 5 mei, Vlissingen/Roermond/’s-Hertogenbosch

Door naar de bevrijdingsfestivals van het Zuiden. Wat betreft dance ga je op de Pettelaarse Schans in Den Bosch naast headliners zoals Navarone en Jett Rebel eigenlijk voor slechts één dj naar Bevrijdingsfestival Brabant: Sam Feldt.

Op de Markt in Roermond viert Limburg zijn bevrijdingsfestival. De Mainstage wordt het domein van bekende rappers en zangers. Gelukkig is er ook nog een dj-podium – Beats Of Freedom – waar vooral genres zoals Moombahton, Future Bass, Hip-hop de ruimte krijgen. Denk aan artiesten zoals Equalz, La Bunga, Lady Bee en The Boy Next Door.

Dance vooral in Vlissingen
Ook in Vlissingen, Zeeland wordt de vrijheid op muzikaal gebied groots gevierd. Onderdeel van het grote Bevrijdingsfestival (met op het hoofdpodium acts als Maan en Davina Michelle) is de Liberty Dance Stage. Naast lokale talenten is er op dit podium plaats voor enkele grote namen binnen de elektronische muziek. Zo staat Nederlands eigen Rene Amesz naast internationale top-acts Deepend en Curbi.

De Liberty Dance Stage staat er al jaren om bekend de grootste ervaren namen en talenten te programmeren. Zo stonden onder meer Fedde le Grand, Sunnery James en Ryan Marciano, Julian Jordan, Nicky Romero en Hardwell op het Zeeuwse podium.

Check het Facebook-event voor meer informatie.

Foto: Flow/ Jaap Beyleveld
BevrijdingsdagBevrijdingsfestivalBrabantFlashbackFLOWHet VerzetLimburgZeeland

MELD JE AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF.
ALS EERSTE OP DE HOOGTE. THE PARTY IS HERE!

* Verplicht veld