Support This Is Our Househttps://www.thisisourhouse.nl/wp-content/uploads/2020/05/Support-This-Is-Our-House.png / 1100 / 150 /

Op een nieuwe locatie en in kleinere omvang begint Daydream Festival in Nederland aan een nieuw hoofdstuk. Na acht edities in het Belgische Lommel, is met Aquabest de gedroomde locatie gevonden. Een plek die door Par-T wordt gezien als een grotere versie van het Zilvermeer in Mol, waar Daydream Festival in 2010 voor het eerst werd georganiseerd.

De roots van het festival ligt bij onze zuiderburen en de verhuizing naar Nederland is daarom wel ‘een dingetje’. In België kende Daydream Festival goeie tijden. Het evenement groeide flink en moest een aantal keer verhuizen. Van Mol (2 jaar) naar De Meysterbergen in Lommel (3 jaar) en van 2014 tot en met 2017 ook in Lommel, maar dan op een andere locatie.

“Op die laatste locatie hebben we zelf bomen geplant en waterplekken aangelegd. Toch kregen we daar nooit helemaal het gevoel dat bij Daydream hoort”, vertelt Geertje van Zoggel van Par-T. De organisatie vond op een uurtje rijden vanaf Lommel ‘de grotere versie van het Zilvermeer’: Aquabest. “Dit was het perfecte moment om te verhuizen. We vinden het ook gewoon belangrijk om Daydream Festival naast edities in China, Spanje en Mexico in eigen land te organiseren. Alles viel nu op zijn plek.”

Daydream Festival 2016

Veranderingen

Met de verhuizing veranderen wel een aantal zaken. Daydream gaat terug van een tweedaags naar eendaags festival en daarmee verdwijnt ook de camping. In Lommel zat Daydream Festival aan het begin van het festivalseizoen, nu in de drukste periode. En het aantal area’s is teruggeschroefd van negen naar zes.

“Het is best een gewaagde stap, ja”, benadrukt Van Zoggel. “Daydream Festival had een goede naam in België. En we zullen ook bezoekers uit België en Frankrijk verliezen. Die proberen we met een speciale bustour tegemoet te komen. Aan de andere kant trekken we in Eindhoven ook nieuwe bezoekers aan.”


Meer lezen? Volg ons op Facebook!


Diversiteit

Voor de kleinere opzet is bewust gekozen. Eerst wil Par-T, dat samen met First Vision optrekt, Daydream Festival goed laten landen in Nederland. “Het is de intentie om in de toekomst weer verder uit te breiden, met misschien wel weer een camping.” En, zo benadrukt Van Zoggel, het festival blijft net zo divers als het in Lommel was.

EDM, hardstyle, freestyle, techno, reggae, hip hop, deephouse, guilty pleasures: het palet aan stijlen is rijk. En ook op Aquabest zal er weer een mooie, rijkelijk gedecoreerde mainstage staan die net zo groot is als in Lommel. “We besteden daarnaast veel aandacht aan het licht en geluid. De kwaliteit zal dus precies zijn zoals bezoekers dat van ons gewend zijn.”

Daydream Festival

Daydream Festival

Daydream Festival wordt georganiseerd op zaterdag 14 juli. Het evenement duurt van 13:00 tot 00:00 uur. Tickets zijn verkrijgbaar via de website. De comfort- en viptickets zijn uitverkocht.

Daydream FestivalFirst VisionPar-T
Bart Elzendoorn | @BartElzendoorn

Professioneel stuiterbal en huisspecialist der harde stijlen. Mijn motor draait op minimaal 150 beats per minuut. Schrijft sinds 2011 actief over zijn grootste passie, de hardere dancestijlen. Was nauw betrokken bij het schrijven over de hardere stijlen in het boek 'Dutch Dance' (2013). Struint van festival naar festival en van feest naar feest.

MELD JE AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF.
ALS EERSTE OP DE HOOGTE. THE PARTY IS HERE!

* Verplicht veld