We Are Electrichttps://www.thisisourhouse.nl/wp-content/uploads/2019/05/Banner-TIOH.png / 1100 / 150 /

We kijken al weer uit naar al die mooie events, releases en optredens van 2019. Maar niet voordat we nog even de oogst van afgelopen jaar koesteren. This Is Our House vroeg een aantal artiesten naar hun 8 favorieten van 2018. Dit keer: RUGGED. Drie man sterk en al geruime tijd aan de weg aan het timmeren om naast het zuiden ook de rest van Nederland te veroveren. In hun terugblik op 2018 vertellen de Eindhovenaren onder meer over ‘Bella’, de uit de hand gelopen festivalzomer en de plannen voor 2019.

 

1. Festival van 2018

“Voor ons was dat Mysteryland, dit was zo’n optreden waar alles bij elkaar kwam. We konden volledig ons ding doen en die echte RUGGED-sound pushen. We kregen vanuit het publiek en de organisatie zoveel liefde en energie, dat was echt een absoluut hoogtepunt. Mensen die bij elkaar in de nek klommen, springen, meezongen, uitvoerig dansten. Het was een soort kers op de taart voor al het harde werk en de uren in de studio. Daarnaast ook nog een back 2 back set met onze broeders annex mentoren van The Partysquad gedaan. Dat was op zo’n festival en zo’n stage toch ook wel echt een bucketlist-dingetje!”


2. Indoor event van het jaar

“Carnaval bij BIKI90 in Eindhoven (Thunderdommel, red.). Eerlijk: carnaval in Eindhoven is al een beleving op zich, maar carnaval bij BIKI90, dat moet je ooit meegemaakt hebben.”

>> Zie ook BIKI90: Van vriendengroep naar serieus feestgedruis


3. Beste release

“‘Bella’ van RUGGED en F1rstman. Dit is voor ons de eerste release die bij elkaar de 1 miljoen streams heeft aangetikt. Een plaat die spontaan tot stand gekomen is en waar we uiteindelijk in Mallorca de video voor hebben geschoten. Daar zijn we super trots op!”


4. Talent van 2018

“Kosi. Twee jongens uit Tilburg die wij onder onze hoede hebben genomen. Een combinatie van een dj en een mc die de crowd goed aanvoelt. Ze zijn nu anderhalf jaar bezig en mochten al 100 boekingen doen, wat voor een act van hun formaat alleen maar kan betekenen dat hun toekomst er goed uit ziet. Ze werken hard, doen het met passie en liefde en geven net als ons altijd die extra 10 procent.”


5. Moment van het jaar als artiesten

“Hierin willen we toch echt het festivalseizoen noemen. We vonden het vorig jaar al echt super sick, maar 2018 heeft het echt overtroffen. Het is een periode geweest waar heel veel toffe dingen gebeurd zijn, dat is eigenlijk ook waar bij ons als act het sterkste punt ligt. We hebben zoveel mensen een mooie tijd mogen geven. Van boekingen in de sneeuw in Frankrijk, festivals door heel Nederland tot feestjes in het buitenland waarvoor we wekelijks het vliegtuig in mochten. Genieten.”


Volg TIOH op Facebook:


6. En privé?

“We hebben voor onszelf veel persoonlijke doelen gesteld. Die hebben we waargemaakt, nog meer dan dat we zelf voor ogen hadden. Je moet het zo zien: je maakt alles zo bewust mee als je het fulltime doet. We werken 24/7 aan onszelf en aan ons als act. Daar koppel je op persoonlijk vlak en als act doelen aan. Sommigen lijken ver weg, maar het blijkt maar weer dat je met passie en liefde dingen kan bereiken bereiken die je voor ogen hebt. Ook al is het zoveel dat je niet zou verwachten dat het binnen een jaar haalbaar zou zijn.”


7. Uitglijder van het jaar

“Haha, kunnen we ons niet zo voor ogen halen. Mogen we er eentje van vorig jaar doen dan? We hadden op een dag twee optredens: Castle Of Love Festival en Latin Village Festival. We hadden een busje gehuurd, want we maakten er met een groep vrienden een soort van road trip van. Na onze laatste show, Latin Village Festival, kwamen we bij het busje aan en startte de motor niet meer. In de hele hype waren we vergeten de lampen uit te zetten. Uiteindelijk hebben we heel lang moeten wachten voordat iemand startkabels ervoor zorgde dat we weer naar huis konden.”

8. De beste reden om uit te kijken naar 2019

“We hebben zoveel uren in “the lab” besteed de afgelopen tijd. Er ligt super veel materiaal waar we nu enorm trots op zijn. We zijn dankbaar naar alle artiesten die met ons gewerkt hebben en die daar een bijdrage aan geleverd hebben. ‘Bella’ was een voorproefje, we gaan in 2019 heel veel muziek uitbrengen – singles, EP’s – iets waar we enorm naar uitkijken. Daarnaast staan er nu al hele toffe shows gepland en kunnen we niet wachten om samen met de mensen er weer iets moois van te maken!”


Rugged

Facebook

Twitter

Instagram

Soundcloud

 

EindhovenKuduroRugged

MELD JE AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF.
ALS EERSTE OP DE HOOGTE. THE PARTY IS HERE!

* Verplicht veld