We Are Electrichttps://www.thisisourhouse.nl/wp-content/uploads/2019/05/Banner-TIOH.png / 1100 / 150 /

Voor het eerst vinden de hardere stijlen hun weg naar Complex Maastricht. De primeur is voor Doomslayer. Met het evenement moet het aanbod van hard dance in de regio Limburg worden vergroot, vertelt Remco namens de organisatie. Op de poster van Doomslayer prijken namen als Warface, Miss K8, Sefa en Act of Rage.

Voor de buitenwacht is het misschien opvallend: hardstyle en hardcore in club die vooral voor techno is ingericht. Maar als we 20 jaar terug in de tijd gaan, zien we evenementen als Raving Nightmare, Pandemonium en Hardcore4life in precies datzelfde gebouw. Toen heette het de Platte Zaol. Eigenlijk kun je dus stellen dat de hardere stijlen terug zijn in het gebouw waar het ooit begon in Maastricht.

Doomslayer

Boost

“Je hebt zeker wel grote hardstyle-feesten in Limburg, maar dat zijn er niet zoveel. Daarnaast richten die zich vooral op één stijl. Met Doomslayer beginnen we met hardstyle en gaan we vervolgens steeds harder, tot aan frenchcore”, legt Remco uit.

Met de introductie van Doomslayer hoopt Remco de scene in Limburg een boost te geven. De organisatie werkt daarom nauw samen met Warface, afkomstig uit een klein dorp ten oosten van Maastricht. “Ons doel is om het aanbod te vergroten en we richten ons vooral op mensen uit de eigen omgeving. Maar we hebben zelfs 5 tickets in Enschede verkocht, zegt onze ticketpartner Paylogic. Ook in Tilburg zijn een twintigtal kaarten verkocht.”

Brede doelgroep

Met de keuze voor hardstyle lijkt Complex zijn doelgroep te verbreden. Van techno tot hardstyle, van disco tot drum ’n bass. “We willen geen club zijn die over twee jaar ‘saai’ is. Daarom zijn we altijd op zoek naar kwalitatieve samenwerkingen en die hebben we gevonden met Doomslayer. Onze locatie is ingericht voor eigenlijk alle soorten muziekgenres, als het maar een beetje een underground gevoel heeft”, vertelt Lucas, mede-eigenaar van Complex.


Meer lezen? Volg ons op Facebook!


De aankomende editie is bijna uitverkocht en dat betekent dat Doomslayer jaarlijks terugkeert. “Er zijn nog maar 30 tickets beschikbaar in de voorverkoop en de reacties zijn vooraf zeer positief. “We gaan echt voor goud”, aldus Remco.

Complex investeerde onlangs nog flink in een nieuwe lichtshow, weet Lucas te vertellen. Die lampen en lasers moeten er samen met een groot led-scherm voor zorgen dat de show past bij een goed hardstyle-feest. “Het wordt echt heel dik.”

Tickets Doomslayer

Doomslayer wordt op zaterdag 19 oktober 2018 georganiseerd in Complex Maastricht. De line-up bestaat uit Warface, Miss K8, Sefa, Rejecta, Act of Rage, Deadly Guns, Magnificient en MC Livid. Alle kaarten in de voorverkoop zijn uitverkocht. Er zijn nog 100 deurtickets (30 euro) over voor de late beslissers.

ComplexComplex MaastrichtDoomslayerWarface
Bart Elzendoorn | @BartElzendoorn

Professioneel stuiterbal en huisspecialist der harde stijlen. Mijn motor draait op minimaal 150 beats per minuut. Schrijft sinds 2011 actief over zijn grootste passie, de hardere dancestijlen. Was nauw betrokken bij het schrijven over de hardere stijlen in het boek 'Dutch Dance' (2013). Struint van festival naar festival en van feest naar feest.

MELD JE AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF.
ALS EERSTE OP DE HOOGTE. THE PARTY IS HERE!

* Verplicht veld