Support This Is Our Househttps://www.thisisourhouse.nl/wp-content/uploads/2020/05/Support-This-Is-Our-House.png / 1100 / 150 /

Komend weekend viert We Are Electric voor het eerst zijn weekender buiten in Liempde. We spreken met programmeur Maurice Spijker nog even over zijn persoonlijke favorieten van We Are Electric 2018. Het hele interview lees je hier.

MHD

“MHD moet je zeker gaan zien, dat is echt fucking vet. Hij is een Franse rapper en ze – want op het podium neemt hij meer mc’s mee – zitten een beetje in de hoek van Buraka Som Sistema. De muziek die ze maken is echt heel erg aanstekelijk. Het heeft een beetje een moombahton vibe, maar dan met meer energie en heel veel feest.”

Justice

Het Franse Electro-duo Justice breekt door in 2007 met debuutalbum ‘†’ (cross). In Nederland worden Justice vooral bekend met ‘D.A.N.C.E.‘ en ‘We Are Your Friends‘. Tijdens We Are Electric programmeert Spijker ze op de mainstage. “Ik heb hun show gezien in Engeland en dat is niet normaal, zo’n vette show. Dat past precies bij wat wij willen voor de live shows op de mainstage.”

Paul Kalkbrenner

De Duitse technoproducer Paul Kalkbrenner gaat tijdens zijn set op We Are Electric ‘Back To The Future’. De show is zijn hommage aan de Berlijnse technoscene tussen ongeveer 1987 en 1993. De WAE-programmeur is er gegarandeerd te vinden. “Zelfs als ik absoluut geen tijd heb, dan ga ik toch nog daar kijken.” Inluisteren voor Kalkbrenners set kan nu al met zijn ‘Back To The Future’ mixtapes: Part 1, Part 2 en Part 3.

MK

“Voor mij is dit wel nostalgie”, bekent Maurice. “Dat is omdat ik vroeger toen ik begon met draaien meteen twee platen van hem had. Eén daarvan was in ieder geval ‘Burning‘, dat weet ik nog.” MK, oftewel Amerikaanse houseproducer Marc Kinchen kun je verder kennen van zijn bekende radiomix van ‘Push The Feeling On‘ uit de jaren negentig. Een paar jaren geleden maakte MK een comeback als houseproducer. Inmiddels is hij bekend van recentere platen zoals ‘17‘ en ‘Look Right Through‘.

Martin Garrix

“Supergaaf dat we hem hebben, Martin Garrix is voor ons een verbreding. Ik weet dat hij dit soort dingen heel erg leuk vindt om te doen. Mensen zien hem misschien al snel als commercieel, maar zijn hart gaat uit naar meer dan alleen popplaten. Dat merk je ook als ‘ie draait, hij geeft een hele dynamische show en hij heeft er echt wel het gaspedaal op. Daarom past hij goed bij We Are Electric.”

“Oh, en Rampage natuurlijk. Nee, niet één artiest specifiek. Gewoon het hele podium, moet je gaan zien!”

 

Omslagfoto: Bart Heemskerk
Justiceline-up We Are ElectricMartin GarrixMaurice SpijkerMHDMKPaaspopPaul KalkbrennerWe Are ElectricWe Are Electric Weekender
Pieter Leijten

Filmt, monteert en schrijft als journalistieke freelancer. Begon in 2010 met Jackplug Blog en schreef voor Upside Sounds en DJ Mag Nederland over dancemuziek. Vertelt het liefst verhalen door middel van video. Altijd op zoek naar nieuwe muziek: liefst house, dancehall of disco.

MELD JE AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF.
ALS EERSTE OP DE HOOGTE. THE PARTY IS HERE!

* Verplicht veld