Support This Is Our Househttps://www.thisisourhouse.nl/wp-content/uploads/2020/05/Support-This-Is-Our-House.png / 1100 / 150 /

In aanloop naar de nieuwe maand geven 3 van onze vaste gidsen je koers richting het betere feestgedruis, bijzondere releases en andere highlights. Jasmijn van Broekhoven en Wessel Hop zijn respectievelijk huisspecialist binnen de harde stijlen en de broken beats. Huisbaas Mark van Bergen geeft je tips op het gebied van house en techno. Hieronder zijn persoonlijke tips voor juli 2019.

 

WE ARE ELECTRIC Weekender

5 t/m 7 juli, Velder Woods, Boxtel/Liempde

WE ARE ELECTRIC WEEKENDER 2019

Het terrein van Velder Woods vond ik vorig jaar een van de mooiste festivallocaties. De jaren op het E3-Strand waren al niet verkeerd voor WE ARE ELECTRIC. Maar in dit historische ‘wandelbos’ met zijn hoge bomen en natuurlijke open plekken kwam WAE nog beter tot zijn recht. Daar kon een massa uitzinnige Rode Duivels op vrijdag niets aan afdoen. België versloeg toen Brazilië in de kwartfinale op het WK Voetbal.

Ik heb vernomen dat ‘Velder Woods’ door de organisatie zelf als locatie op Google is bedacht en toegevoegd. Dat zegt alles over de internationale ambities, waar ook de line-up volop lading aan geeft. Eric Prydz, Disclosure, Richie Hawtin, Chemical Brothers – het zijn ‘leftfield’ headliners die op een Lowloands niet zouden misstaan. Allemaal acts ook die een cutting edge show meenemen. Dat was vorig jaar ook echt een unique selling point op WAE; er waren vrijwel allemaal tenten met indrukwekkende producties. Benieuwd hoe ze dat dit jaar gaan overtreffen.

>> Event


Club Smederij Seizoensfinale

6 juli, Club Smederij, Tilburg

Impload Club Smederij

Naar goed gebruik sluit Club Smederij het seizoen af in de vorm van een krachtenbundeling met zijn hostings/partners. Oplettende fuifnummers hebben vast al gemerkt dat dat seizoen flink is opgerekt in en rond Gebouw 84 van de Tilburgse Spoorzone. De tuin van Club Smederij heeft immers een flinke feestlift gekregen, waardoor er naast de club en het café nu ook een heerlijke buiten-area is ontstaan.

Deze zaterdag kun je daarom binnen en buiten het klokje rond dansen, van 13:00 uur tot 1:00 uur. Onder meer Daisy, Vroeg Pieken, Kweektuin, Impload, Suburban Disco en 80’s Verantwoord bouwen allemaal mee aan het feest. Tilburgs trots Tunnelvisions is er, net als Remco Beekwilder en ANYMX. Dikke kans dus dat er nog wat tracks uit onze vers gelanceerde techno-playlist voorbijkomen.

>> Event


Volg TIOH op Facebook:

Help jezelf, en geef je like! Je blijft zo op de hoogte van het laatste nieuws uit de scene en van onze video’s en achtergronden.


 

Tomorrowland

19 t/m 21 en 26 t/m 28 juli, De Schorre, Boom (België)

Hans Kuijten Tomorrowland

Om diverse redenen kwam het er niet eerder van om naar het grootste en waarschijnlijk invloedrijkste dancefestival ter wereld te gaan. Ooit werd ik als krantenjournalist geweigerd (ja, de brand policy is streng bij TML). En ten tijde van de Amerikaanse EDM-hype trok het festival me gewoon ook niet zo.

Nu die bubbel voorbij is, valt mij eigenlijk pas de enorme muziekliefde en de brede visie op. Natuurlijk staan er ook nog ‘commerciële’ hit-headliners op de indrukwekkende mainstage. Waar het overigens wel echt alle kanten op schiet: op dag 1 opent Carl Cox, voor Amelie Lens. Daarna gaat het via DJ Diesel (jawel: basketbal-ster Shaquille O’Neil) naar Tiësto en Chainsmokers. Zo waaiert het alle 6 dagen ongeveer uit, en komen de allergrootste namen voorbij.

>> Zie ook: Op bezoek bij Mainstage-tekenaar Hans Kuijten (o.a. Tomorrowland)

De main is op die manier veel meer een collage/etalage geworden van Tomorrowland als geheel. Want er is meer, veel meer. Eerder constateerden wij al dat techno doorstoot op Tomorrowland. Maar ook rond andere (sub)genres (trance, hardstyle, rave, funk) wordt stevig doch duurzaam geprogrammeerd. TML kijkt daarbij vooruit maar ook terug, en geeft bijvoorbeeld ruimte aan Bonzai Records. Sowieso veel Belgische lading in de line-up, deze 15e editie; Netsky krijgt een eigen stage, en ook Oscar And The Wolf doet een hosting.

Samen met cameraman en mede-Huisbaas Pieter ga ik het eerste weekend. We zullen ongetwijfeld onze ogen uitkijken. Volg onze kanalen voor Stories, video’s en reports.

>> Event


Holy Pink

22 juli, Muzentuin, Tilburg

Holy Pink 2019

Wat is de Tilburgse Kermis zonder Draaimolen, en vice versa? Zelf moet ik Roze Maandag dit jaar missen (zie boven), maar als tip voor juli mag Holy Pink niet ontbreken.

Het is ongelooflijk wat Draaimolen ieder jaar neerzet in de Muzentuin – en dat terwijl de entree nog altijd gratis is. Dit jaar komen onder meer The Black Madonna – boegbeeld van inclusiviteit -, Elias Mazian, Sandrien en Gerd Janson naar de mooie Tilburgse kunstentuin, waar ik persoonlijk ook door het jaar heen graag werk en recreëer.

Naast Holy Pink is er natuurlijk nog Gin Fizz Outdoor, met voor het 5e jaar 10 dagen lang feest in de steeg en in de bar. Voor andere kermis-tips: houd onze kanalen in de gaten voor ons jaarlijkse overzicht.

>> Event


Meer events en tips van Mark van Bergen?

Check onze agenda voor meer events en partytips.  

In aanloop naar augustus geen maandtips van Mark van Bergen. Dan viert hij vakantie.

 

 

Club SmederijDraaimolenGin FizzMark van BergenpartytipsTilburgTomorrowlandWe Are Electric
Mark van Bergen | @markvanbergen

Gezegende oprichter/hoofdredacteur, die al sinds 2002 professioneel mag schrijven over elektronische dansmuziek en de partyscene. Interviewde daarbinnen vele groten en kleinen der aarde. Doceert over de dance-industrie op Fontys ACI en schrijft, als er tijd over is, nog boeken ook. Zijn debuut 'Dutch Dance' (2013), over 25 jaar dance in Nederland, werd bekroond met de Pop Media Prijs en kreeg in 2018 een internationale opvolger. Daarnaast schreef Mark (mee aan) boeken over Extrema, Awakenings en Thunderdome.

MELD JE AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF.
ALS EERSTE OP DE HOOGTE. THE PARTY IS HERE!

* Verplicht veld