Nieuwsbrief This is Our Househttps://www.thisisourhouse.nl/wp-content/uploads/2016/07/Banner-nieuwsbrief-TIOH.png / 1100 / 150 /

Waar het feestje is?! In aanloop naar de nieuwe maand geven onze huisbazen je koers richting het betere feestgedruis en andere bijzondere events rond elektronische muziek. Met focus op en rond het zuiden, maar ook met verrassende uitstapjes. Huis-stuiterbal Bart Elzendoorn wijst je in zijn partytips de weg boven de 150 BPM. Hoofdredacteur Mark van Bergen gidst je door zijn favorieten op het gebied van met name (tech/deep) house en techno. Dit keer zijn persoonlijke selectie voor november.

 

Native Tone w/ Kapibara

Zaterdag 3 november, Complex, Maastricht

Kapibara

Planten, netten, lianen en zwart-groene schminckvegen. Het jungle-thema is de afgelopen jaren flink doorgekopieerd in club- en festivalland. Maar naar mijn weten was het Limburgse trio Kapibara een van de eersten die er echt mee aan de slag gingen als act.

Het mooie van hun aanpak is dat het thema, buiten de geijkte deco-toepassingen, ook echt terug te horen is hun sound, waar ik ondertussen behoorlijk verliefd op ben geworden. Trommeltjes, tribals, vogelgefluit en apengeschreeuw zijn niet zelden van de lucht in hun spannende, doch altijd dansbare producties en sets.

Complex in Maastricht nodigt Kapibara nu uit voor een allnighter tijdens het clubconcept Native Tone. Qua geluid en aankleding zullen de heren er ongetwijfeld dik uitpakken, zoals ze eerder al deden in Labyrinth Club in Hasselt.

>> Event


WE ARE ELECTRIC

Zaterdag 10 november, Klokgebouw, Eindhoven

Deadmau5

Piepen, schuren, stuiteren en stoempen zal het, de 2e zaterdag van de verse maand in het Klokgebouw. Het lijkt wel alsof WE ARE ELECTRIC nog meer de rauwe randjes opzoekt bij zijn volgende indoor editie.

Met het succes van de weergaloze ‘Dome’ op het doorontwikkelde buitenfestival nog vers in het geheugen, wordt binnen sterker dan ooit ingezet op drums en bassen. Het Eindhovense NOX trekt met een hosting een fort op in een eigen zaal. Feint, FuntCase en Nymfo zullen daar onder meer van leer trekken.

In de hoofdzaal is recent nog Noisia aan de line-up toegevoegd, met een dj-set. En dan is er ook nog de area BANGANA Invites, waar de boys van BANGANAGANGBANGERS bij hun afscheidsfeestje nog één keer gaan knallen. Daar nemen ze onder anderen Beevee x Pyne, BIOS, French II en Guerilla Speakerz mee.

Vanuit Berlijn wordt het internationale technomerk HYTE ingevlogen, met aan boord onder meer kanonnen als Chris Liebing, Marcel Dettman, Robert Hood, Titia en Colin Benders.

Maar de hoofdlijner – over piepen gesproken – is toch Canadees Joel Zimmerman, alias Deadmau5. Nog niet eerder trad hij op in het zuiden des lands. In zijn hoofdzaal komen ook Boemklatsch en Tinlicker nog voorbij.

>> Event


Volg TIOH op Facebook:


 

Into The Darkness

Zaterdag 17 november, Theaters Tilburg

Into The Darkness

Draaimolen in Tilburg zocht altijd al snel de samenwerking met de ‘hoge’ kunsten op. Dat zie je standaard terug in hun clubnights en festival, via onder meer artwork, licht en deco.

Na eerder al Henrik Schwarz met het Metropole Orkest naar de Concertzaal te hebben gebracht, trekt Draaimolen de lijn nu door. Met Into The Darkness in Theaters Tilburg, in samenwerking met de vrienden van Suburban Disco.

Aart Strootman, artist in residence van Concertzaal Tilburg en recent winnaar van de Gaudeamus Prijs, schreef met ‘Darkness rises’ een werk waarin technologie en muziek samenkomen. Het is gebaseerd op de laatste dataset die NASA van de in 1972 gelanceerde ruimtesonde Pioneer 10 ontving. Die is door Strootman speciaal voor philharmonie zuidnederland en zijn eigen ensemble TEMKO omgezet in muziek.

Na de pauze is het de beurt aan de Russische dj en kunstenaar Dasha Rush. Met haar bijzondere 3D videosculptuur Dark Hearts of Space verkent ze de oneindigheid van het heelal en zwarte gaten.

>> Event


Aus Berlin Festival

Zaterdag 24 november, Spoorzone, Tilburg

Aus Berlin Festival 2018

Voor de afsluitende zaterdag van november blijven we nog even in mijn hometown, voor Aus Berlin Festival 2018.

Baikal, Answer Code Request, Patrice Bäumel, Man Power en Marcus Worgull zijn dit jaar enkele van de headliners in de Koepelhal en de Wagenmakerij van de Spoorzone. Van eigen Brabantse bakermat komen Mees Salomé, Tunnelvisions (foto onder) en The Engine

Naast lekkere sets van acts die je niet vaak in deze contreien hoort, ben ik vooral ook benieuwd naar hoe ze het thema van dit jaar (de Berlijnse ‘Unterwelten’) weer tot leven brengen. Qua beleving en guerillamarketing heeft Aus Berlin de laatste jaren hoge verwachtingen gekweekt.

>> Event


Meer events en partytips?

Check onze agendasectie.

Mark van Bergenpartytips
Mark van Bergen | @markvanbergen

Gezegende oprichter/hoofdredacteur, die al sinds 2002 professioneel mag schrijven over elektronische dansmuziek en de partyscene. Interviewde daarbinnen vele groten en kleinen der aarde. Doceert over de dance-industrie op Fontys ACI en schrijft, als er tijd over is, nog boeken ook. Zijn debuut 'Dutch Dance' (2013), over 25 jaar dance in Nederland, werd bekroond met de Pop Media Prijs en kreeg in 2018 een internationale opvolger. Daarnaast schreef Mark (mee aan) boeken over Extrema, Awakenings en Thunderdome.

MELD JE AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF.
ALS EERSTE OP DE HOOGTE. THE PARTY IS HERE!

* Verplicht veld