Nieuwsbrief This is Our Househttps://www.thisisourhouse.nl/wp-content/uploads/2016/07/Banner-nieuwsbrief-TIOH.png / 1100 / 150 /

In aanloop naar de nieuwe maand geven 3 van onze vaste gidsen je koers richting het betere feestgedruis, bijzondere releases en andere highlights. Sam van Ierssel en Wessel Hop zijn respectievelijk huisspecialist binnen de harde stijlen en de broken beats. Huisbaas Mark van Bergen geeft je tips op het gebied van house en techno. Hieronder zijn persoonlijke tips voor januari 2020. 

 

Native Tone x Taka Tuka w/ Colyn

Vrijdag 17 januari, Complex, Maastricht

Native Tone x Taka Tuka

Januari is na die volle decembermaand altijd relatief rustig qua events, maar er zijn toch weer enkele pareltjes te vinden. Zoals bij Complex in Maastricht, een van mijn favoriete clubs in het zuiden des lands. Dat wordt weer omgetoverd tot jungle door de Limburgse huisvrienden van Kapibara en hun concept Taka Tuka.

Als hoofdact halen ze dit keer Colyn over. Een jong maar snel rijzend talent binnen de melodische techno, die afgelopen zomer groots debuteerde met een een release op Afterlife (‘Amor’), nadat deze track door Tale Of Us was opgepikt. ‘Amor’ werd ook door vele andere groten uit de scene gedraaid en eindigde hoog in de (jaar)lijsten.

Psst: in februari halen Native Tone en Taka Tuka niemand minder dan Maceo Plex naar Maastricht!

>> Eventpage


 

Radiant. showcase w/ Oxia & Super Flu

Zaterdag 18 januari, De Shop, Antwerpen

Radiant

Dit is nou zo’n avondje waar ik echt naar uitkijk. Een klein, intiem club-event in mijn favoriete stad Antwerpen, met een sound die precies in mijn straatje ligt. Diep, melodisch, warm maar toch techy en een tikkeltje donker en gemeen.

Radiant., het (nog redelijk nieuwe) label van de Zwiterse dj/producer Sabb, is een merk dat echt garant staat voor zo’n sound. Het komt nu met een showcase naar De Shop, en Sabb neemt niet de minste boegbeelden mee.

Wat te denken van Oxia en Super Flu? De Franse senior Oxia maakte zich onsterfelijk met ‘Domino’ maar draait nog altijd mee in de voorhoede, met een immer progressieve sound. Voor eigenzinnige techno en house staat ook het Duitse duo Super Flu voor, dat eerder al op Funki Bizniz in Eindhoven optrad (hier ons interview). Vlaamse inbreng komt er via onder anderen Nico Morano, die ik ook al lange tijd volg en bewonder.

>> Eventpage

 


Volg TIOH op Facebook:

Help jezelf, en geef je like! Je blijft zo op de hoogte van het laatste nieuws uit de scene en van onze video’s en achtergronden.


 

Beats

Donderdag 23 januari, Club Smederij, Tilburg

Beats

Geen feestje, maar een mooie film óver feestjes. Die je wel in stijl kunt kijken: op de dansvloer van Club Smederij, dat al eerder het witte doek neerliet. ‘Beats’ gaat over de roemruchte raves in Groot-Brittannië, de kraamkamer van deze illegale feesten die uiteindelijk heel Europa zouden aansteken. Dat gebeurt tot op de dag van vandaag, maar toen en daar kwam de ravecultuur tot een explosieve geboorte die zijn weerga niet kent.

De Schotse regisseur Brian Welsh, die er zelf destijds als tiener onderdeel van was, vangt de cultuur nu in een bejubelde, ruim anderhalf uur durende film. Twee verveelde Schotse jongeren zonder enig toekomstperspectief doen er in ‘Beats’ alles aan om een rave mee te maken.

De Volkskrant plaatste de film afgelopen week op nummer 14 in hun top-50 over dit jaar, en noemt hem ‘een schot in de roos’: ‘Geslaagd als portret van een generatie jonge Britten die zich in de jaren na Thatcher via spannende, nieuwe elektronische muziek van het burgermansjuk hoopten te bevrijden, uniek als gloedvolle verbeelding van een nacht dansen op xtc.’

>> Eventpage

 


 

Meer tips van Mark van Bergen?

Check hier de eerdere tips van Mark van Bergen. Raadpleeg onze agendasectie voor meer events in de komende tijd. 

 

Mark van Bergen
Mark van Bergen | @markvanbergen

Gezegende oprichter/hoofdredacteur, die al sinds 2002 professioneel mag schrijven over elektronische dansmuziek en de partyscene. Interviewde daarbinnen vele groten en kleinen der aarde. Doceert over de dance-industrie op Fontys ACI en schrijft, als er tijd over is, nog boeken ook. Zijn debuut 'Dutch Dance' (2013), over 25 jaar dance in Nederland, werd bekroond met de Pop Media Prijs en kreeg in 2018 een internationale opvolger. Daarnaast schreef Mark (mee aan) boeken over Extrema, Awakenings en Thunderdome.

MELD JE AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF.
ALS EERSTE OP DE HOOGTE. THE PARTY IS HERE!

* Verplicht veld