Support This Is Our Househttps://www.thisisourhouse.nl/wp-content/uploads/2020/05/Support-This-Is-Our-House.png / 1100 / 150 /

Het nieuws dat Koelhuis last minute niet open mag in verband met een vermoeden van misbruik van de vergunning, hakt erin binnen de uitgaansscene in Eindhoven. Richting het gemeentebestuur regeert de woede, richting Koelhuis regent het steunbetuigingen. TIOH verzamelde een aantal typerende reacties uit de (sociale) media. “Ik schaam me bijna dat ik in deze stad ben geboren met zoveel wanbeleid en valse beloftes.” 

 

Ugur Akkus

Oud-Eindhovenaar en o.a. baas Labyrinth Club (organisator NYE with Amelie Lens)

“Viertien jaar geleden heb ik mijn geboortestad verlaten omdat ik voelde dat er voor mijn ambities in nightlife geen ruimte was met het bekrompen beleid van de gemeente destijds. In België heb ik al mijn zakelijke dromen kunnen verwezenlijken en dit was nooit gebeurd als ik in Eindhoven was gebleven.”

“Toch heb ik altijd gezegd dat ik heel graag iets wil doen in mijn hometown mocht het beleid ooit veranderen. Ik kreeg een sprankeltje hoop toen ik te horen kreeg dat Siem Nozza nachtburgemeester werd en er ruimte was voor een andere aanpak. Kort daarna werd ik benaderd door twee bijzondere, zeer ambitieuze mensen, Gianni Jorissen en Patrick de Koning, die bezig waren met een fantastisch project: Koelhuis. Dit was het moment voor mij om terug te keren naar Eindhoven, met een groot feest op oudejaarsavond.”

Koelhuis

“Deze jongens hebben 4 maanden lang 7 dagen in de week dag en nacht gewerkt om Koelhuis om te toveren tot dé nieuwe uitgaanstempel van Brabant. Ik ben wekelijks gaan kijken en het zag er waanzinnig uit. Ons feest was al weken uitverkocht met 2000 bezoekers dus Eindhoven was er klaar voor!”

“Met zware pijn in mijn hart moet ik vertellen dat de Eindhovense gemeente voor de zoveelste keer haar rug keert tegen het nachtleven en geen vergunning verleent voor dit project terwijl ze dat wel meermaals hebben toegezegd. Het feest met oud en nieuw gaat wel door omdat we gelukkig kunnen verhuizen naar het Klokgebouw maar dat verzacht de pijn niet van het harde werk en inzet van onze vrienden van Koelhuis.”

“Ik schaam me bijna dat ik in deze stad ben geboren met zoveel wanbeleid en valse beloftes. En realiseer me weer eens te meer dat ik 14 jaar geleden een goede beslissing heb genomen om te verhuizen.”

>> Zie ook ons interview met Ugur Akkus: ‘Ik leef voor deze wereld’

Ugur Akkus


 

Mike Dobber

Oud-directeur Hall of Fame in Tilburg en per 1 januari regisseur bij Dynamo

“De gemeente Eindhoven op z’n smalst. Een dag voor de opening de vergunning intrekken… Ik dacht dat men weer openstond voor een wat bruisender nachtleven. Heel veel sterkte, Gianni!”


 

Michael Piksel

Dj (technoduo Riot Komplex)

“No way, this is so sad…. Kwam er eindelijk een mooie, duistere industriële club in Eindhoven en dan moet het weer zo gaan. Hopelijk worden de vergunningen snel verleend want dit pand heeft zo veel potentie voor een beter club-/nachtleven in Eindhoven. Heel veel sterkte met de tegenslag and keep strong!”

 


Volg TIOH op Facebook:

Help jezelf, en geef je like! Je blijft zo op de hoogte van het laatste nieuws uit de scene en van onze video’s en achtergronden.


 

Gianni Jorissen

Mede-initiator Koelhuis en winnaar Eindhoven Cultuurprijs

“Een fiasco. Nadat de vergunning voor ons eerste evenement op 25 oktober niet verleend werd hebben we alles op alles gezet om 21 december ons openingsevenement te vieren. Alles leek goed te gaan, we hebben wel 1000 belletjes en mailtjes gepleegd om alles in goede banen te leiden. De gemeente was ook hard aan het werk om ons via een evenement of horecavergunning open te krijgen.”

“Vrijdag kregen we echter te horen dat na een gesprek tussen B en W besloten is om ons voor de opening géén vergunning te geven. Wij zijn helemaal kapot, we zien dat doordat we voor de tweede keer gecanceld worden de naam van deze Eindhovense droom zwaar beschadigd worden én komen zelf financieel ook behoorlijk in gevaar. Wij zijn effectief de nek omgedraaid door deze beslissing.”

Eindhoven, van ons hoeft het zo niet meer

KOELHUIS Gianni Patrick

“Dit zou onze 5e pop-up worden. We hebben nog nooit een klacht gehad en hebben zelfs in 2017 de cultuurprijs ontvangen.”

“Eindhoven, van ons hoeft het zo niet meer. We weten niet hoe en of we verder kunnen met deze locatie, ons vertrouwen in de gemeente is zo ontzettend hard geschaad. Wij voelen ons verslagen, hopelijk voelen wij ons na dit weekend weer strijdbaar. We hopen op jullie begrip.”

“Wij willen ontzettend veel dank betuigen aan de ambtenaren, organisatoren, personeel, pandeigenaar, buurt, ondernemers, JULLIE, iedereen die ons een warm hart toe droeg voor dit enorme project.”


 

Chris de Zeeuw

Initiator LAB-1

“Heel jammer, maar het is echt niet kommer en kwel in Eindhoven. Voor LAB-1, dat ook geen alledaagse locatie is, is wel gewoon een vergunning gegeven met 24 uurs-mogelijkheid. Midden in het centrum. Soms zit het mee, soms zit het tegen.”

Lab-1


 

Gemeente Eindhoven

Naar berichtgeving ED:

De gemeente Eindhoven wil niet meer kwijt dan dat er geen vergunning was afgegeven en dat de regels van het horecastappenplan zijn gevolgd. En dat de procedure voor de vergunning nog loopt. ‘De ondernemer is daarvan op de hoogte’, aldus een woordvoerder.

 

 

DynamoEindhovenKOELHUISLab-1Ugur Akkus
Mark van Bergen | @markvanbergen

Gezegende oprichter/hoofdredacteur, die al sinds 2002 professioneel mag schrijven over elektronische dansmuziek en de partyscene. Interviewde daarbinnen vele groten en kleinen der aarde. Doceert over de dance-industrie op Fontys ACI en schrijft, als er tijd over is, nog boeken ook. Zijn debuut 'Dutch Dance' (2013), over 25 jaar dance in Nederland, werd bekroond met de Pop Media Prijs en kreeg in 2018 een internationale opvolger. Daarnaast schreef Mark (mee aan) boeken over Extrema, Awakenings en Thunderdome.

MELD JE AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF.
ALS EERSTE OP DE HOOGTE. THE PARTY IS HERE!

* Verplicht veld