Support This Is Our Househttps://www.thisisourhouse.nl/wp-content/uploads/2020/05/Support-This-Is-Our-House.png / 1100 / 150 /

We kijken al weer uit naar al die mooie events, releases en optredens van 2019. Maar niet voordat we nog even de oogst van afgelopen jaar koesteren. This Is Our House vroeg een aantal artiesten naar hun 8 favorieten van 2018. Om te beginnen: Martyn, alias voor oud-Eindhovenaar Martijn Deijkers. De dj/producer, al jaren woonachtig in Washington (VS), is blij dat hij überhaupt nog meespeelt, zoals te zien is in een fraaie docu die afgelopen jaar over hem uitkwam. 

 

1. Festival van 2018

“Ik heb me dit jaar niet veel met festivals bezig gehouden, eerlijk gezegd. Deels omdat ik in de studio zat voor een paar maanden, deels omdat ik mijn live show eerst in clubs wilde spelen alvorens op festivals te staan ermee. In 2019 zie je mij wel weer in de openlucht!”

2. Indoor event van het jaar

“Ik speelde laatst op één van de drie Bicep shows in het Londense Printworks. Wat een enorm toffe locatie! De club is gevestigd in een oude drukkerij, net als Trouw in Amsterdam destijds, maar dan een stuk groter. Er kunnen ongeveer 3500 mensen in. Bicep had een geweldige visuele show en het geluid was ook super. Mooie productie!”

Martyn

3. Beste release

“Geen elektronische LP maar wel degelijk dansbaar en draaibaar is ‘Your Queen is a Reptile’ van Sons of Kemet. De laatste jaren is een superfrisse Londense jazzscene aan het ontstaan waarvan Shabaka Hutchings de onbetwiste leider is. Zijn band Sons of Kemet houdt het midden tussen jazz, broken beat, punk en UK bass. Zeker checken!”

4. Talent van 2018

“Een Engelse jongen die onder andere op Version en op mijn eigen label 3024 dingen heeft uitgebracht is Yak. Zijn stijl ligt ergens tussen UK bass, drum & bass, dubstep en het percussieve hard drum in.”

5. Moment van het jaar als artiest

“Mijn 4e solo-LP Voids kwam in juni uit. Dat was een enorm speciaal moment voor mij, nadat er veel persoonlijk drama aan vooraf was gegaan (Martyn had in juni 2017 een bijna-dood-ervaring, red.). Dit wordt ook gedeeltelijk besproken in een film die Resident Advisor over mij maakte voor hun ORIGINS-serie. Deze mini-documentaire kwam eind november online. Naast ikzelf, komen ook Steffi, dj Lee, Benji B, Erosie, en de Eindhovense platenheld Robob aan het woord.”

6. En privé?

“Bijzondere privémomenten zijn er ook genoeg geweest. Mijn dochtertje van 4 zorgt bijna elke dag wel voor een speciaal moment. Ik ben superblij dat ik van zoiets kan genieten.”


Volg TIOH op Facebook:


7. Uitglijder van het jaar

“Houd ik me niet zo mee bezig. Maar Kanye’s gedoe met Trump gaf nog maar weer eens aan dat als je denkt de wijsheid in pacht te hebben je ook enorm op je bek kan gaan. Nou nam ik Kanye sowieso al niet serieus maar hij moet zich nu toch echt op de vlakte houden want het is behoorlijk irritant.”

8. De beste reden om uit te kijken naar 2019

“Ik ben aan een boek bezig. Dat moet in 2019 af zijn en als het goed is ook uitkomen. Voor de rest flink veel live optreden, ik heb het op het moment erg naar m’n zin op de bühne. Daarnaast ben ik ook nauw betrokken bij een liefdadigheidsdoel, de Marcus Intalex Music Foundation. Ik kijk er naar uit om ook dat verder te ontwikkelen in 2019.”


Martyn

Facebook

Twitter

Instagram

Soundcloud

Martyn press

 

8 van 2018EindhovenMartyn
Mark van Bergen | @markvanbergen

Gezegende oprichter/hoofdredacteur, die al sinds 2002 professioneel mag schrijven over elektronische dansmuziek en de partyscene. Interviewde daarbinnen vele groten en kleinen der aarde. Doceert over de dance-industrie op Fontys ACI en schrijft, als er tijd over is, nog boeken ook. Zijn debuut 'Dutch Dance' (2013), over 25 jaar dance in Nederland, werd bekroond met de Pop Media Prijs en kreeg in 2018 een internationale opvolger. Daarnaast schreef Mark (mee aan) boeken over Extrema, Awakenings en Thunderdome.

MELD JE AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF.
ALS EERSTE OP DE HOOGTE. THE PARTY IS HERE!

* Verplicht veld