Nieuwsbrief This is Our Househttps://www.thisisourhouse.nl/wp-content/uploads/2016/07/Banner-nieuwsbrief-TIOH.png / 1100 / 150 /

Waar het feestje is?! In aanloop naar de nieuwe maand geven onze huisbazen je koers richting het betere feestgedruis in en rond het zuiden. Huis-stuiterbal Bart Elzendoorn wijst je in zijn partytips de weg boven de 150 BPM (hardcore en hardstyle). Hoofdredacteur Mark van Bergen gidst je door zijn favorieten op het gebied van (tech/deep) house en techno. Dit keer zijn selectie voor de maand december.

 

STRAF_WERK

Vrijdag 8 december, Klokgebouw Eindhoven

Met een puike productie en een sterk muzikaal verhaal was het eind vorig jaar al geen straf om bij het debuut van STRAF_WERK in Eindhoven te zijn (foto onder, met Kölsch). Vrijdag keert de Amsterdamse organisatie met verse munitie en nieuwe namen terug in het Klokgebouw. Van de partij zijn o.a. Pan-Pot, Damian Lazarus, Mind Against en Seth Troxler. Die laatste interviewde ik, samen met Tom Trago, afgelopen ADE nog in een badkuip in een Amsterdamse hotelsuite. Zelden een meer krankzinnig gesprek meegemaakt. Het had – letterlijk – weinig om het lijf, maar gelukkig hebben de sets van deze rock-‘n-roll-houseboy dat meestal wel.

>> Event

(Tom Trago vind je trouwens 22-12 tegenover in het Ketelhuis, all night long bij HET WILD. Ook een aanrader!)

STRAF_WERK


PLOEGENDIENST Winterfestival – Vorstverlet

Zaterdag 9 december, Asterdplas Breda

De eerste 2 weekends van december zijn dit jaar gereserveerd door 2 festivals die storytelling bijna tot kunst hebben verheven. Afgelopen zaterdag was er in Tilburg eerst Aus Berlin (excuus voor de wat late publicatie van deze rubriek, dat event had hier ook getipt moeten worden). Komende zaterdag gevolgd door de eerste wintereditie van PLOEGENDIENST Festival in Breda. Bijgenaamd ‘Vorstverlet’.

Persoonlijk vond ik PLOEGENDIENST afgelopen outdoor-seizoen al een van de leukste evenementen. Alles stellen ze er in het teken van ‘werk’, wat vooraf, tijdens en nadien al een soort verbroedering geeft onder de ‘collega’s’. Daar zorgen alle leuke berichten in je timeline wel voor. ‘Lekker gewerkt pik!’

Ook in de koude maanden klokken ze bij PLOEGENDIENST gewoon in, om je tijdens je vorstverlet een mooi feestje op de werk- ehh dansvloer aan te bieden. Wij zijn erbij, met bijna de hele TIOH-ploeg, bij wijze van bedankje aan de collega’s. En, o ja, de muziek (met louter fijn samengestelde ‘ploegen’ achter de decks) is ook gewoon steengoed.

>> Event

PLOEGENDIENST


Funki Bizniz – 25 years of royal clubbing (uitverkocht)

Zaterdag 16 december, Café Van Abbemuseum, Eindhoven

Jubileren in stijl, door terug en vooruit te kijken. Funki Bizniz uit Eindhoven bestaat 25 jaar en laat dat niet zomaar passeren. Op zaterdag 16 december strijkt de organisatie neer in het café van het Van Abbemuseum voor Funki Bizniz – 25 years of royal clubbing.

Het jubileumfeest is om de hoek bij waar het een kwarteeuw geleden allemaal begon: de club aan de Stratumsedijk. Sinds enkele jaren is ‘de Funki’ met losse feesten aan zijn tweede jeugd begonnen.

Headliner de 16e is de Vlaamse dj Smos. De resident van Café d’Anvers in Antwerpen viert dit jaar ook zijn zilveren jubileum. Hij wordt bijgestaan door Funki Bizniz-residents Robob en Thomson. Helaas als je nog geen kaartje hebt, de bizniz is sold out.

>> Event

Funki Bizniz


Native Tone w/ Agoria + Sandeep

Vrijdag 22 december, Complex Maastricht

Heel wat mooie verhalen heb ik gehoord over de Maastrichtse club Complex. Helaas bleef het nog bij verhalen, ik ben er zelf nog niet geweest. De 22e gaat daar verandering in komen. Native Tone, een van de vele concepten/collectieven in Complex, pakt dan uit met een avondje met de Franse topper Agoria.

Ik houd van zijn sound, vol spanning en gevoel. De Parijzenaar loopt al wat jaartjes mee in de house/techno-scene maar weet steeds weer fris voor de dag te komen. Ik hoorde hem al eens in Privilige op Ibiza en deze zomer nog in Eindhoven op Hidden Garden. Benieuwd hoe hij in een intieme clubsetting voor de nacht komt.


Volg TIOH op Facebook:


Oud & Nieuw

Degenen die hopen dat ik hier een lofzang ga houden op oud & nieuwfeesten moet ik teleurstellen. Persoonlijk vind ik party’s met de jaarwisseling altijd erg tegenvallen. Na al een hele avond eten en borrelen nog met een volle maag en een stuk in je kraag naar een drukke dansvloer, van mij hoeft het niet zo. Geef mij maar een thuisfeestje.

Gelukkig is er ons oud & nieuw-party-overzicht nog. Kijk hier voor onze selectie.


Meer partytips

Kijk in onze agenda voor het volledige aanbod in het zuiden (via DJ Guide)

Mark van Bergenpartytips
Mark van Bergen | @markvanbergen

Gezegende hoofdredacteur, die al sinds 2002 professioneel mag schrijven over zijn grote liefhebberijen: elektronische dansmuziek en de partyscene. Zat ooit bij Armin op zolder en interviewde nog veel meer groten - en kleinen - der aarde. Doceert nu zelfs over de dance-industrie op Fontys ACI en draait, als er tijd over is, nog steeds wel eens plaatjes. Daar waar het 25 jaar geleden allemaal mee begon. O ja, speaking of: schreef over een kwarteeuw dance in Nederland zijn (eerste) boek 'Dutch Dance' (2013), bekroond met de Pop Media Prijs.

MELD JE AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF.
ALS EERSTE OP DE HOOGTE. THE PARTY IS HERE!

* Verplicht veld