Support This Is Our Househttps://www.thisisourhouse.nl/wp-content/uploads/2020/05/Support-This-Is-Our-House.png / 1100 / 150 /

Nieuwe maand, nieuwe party’s! Waar het feestje is? Hoofdredacteur Mark van Bergen gidst je bij de start van iedere maand door zijn favorieten op het gebied van met name (tech/deep) house en techno. Dit keer zijn persoonlijke selectie voor februari 2019.

 

PLOEGENDIENST Winterfestival

Zaterdag 2 februari, P5, Breda

PLOEGENDIENST Winterfestival

Toegegeven: ik heb een vast contract bij PLOEGENDIENST. De laatste 3 edities ben ik geweest, en deze zaterdag zal ik samen met mijn vriendenploeg wederom trouw inklokken voor hun Winterfestival. Daarmee rekten Ploegleider Tijn Kapteijns en zijn crew vorig jaar de kalender van de dancefestivals flink en fris op.

Vanuit mijn rol als docent/coach op het gebied van de dance-industry op Fontys ACI leren wij onze studenten dat er tegenwoordig twee events te managen zijn. Uiteraard het ‘live’ evenement zelf, maar ook het conversatie-event. Ofwel: de (vooral digitale) communicatie er omheen. Waar de beleving al begint en je je doelgroep betrokken maakt.

>> Zie ook – PLOEGENDIENST Winterfestival breidt uit: Niemand in de ww!

Als ze die kunst ergens verstaan, dan is het bij PLOEGENDIENST. Voorpret richting een event is zelden zo leuk als bij dit themafestival. Bezoekers heten ‘collega’s’, dansen doe je op de ‘werkvloer’, tickets halen heet ‘solliciteren’. Op het event zelf wordt die beleving mooi doorgetrokken, met onder meer bouwvakkers, schaftketen en stages die altijd onder constructie zijn.

Gelukkig hebben ze ook nog eens verstand van goeie muziek in Breda. Onder leiding van de nieuwe programmeur Mauro Boer is het dwingende idee van ‘dj-ploegen’ (back-to-backs) losgelaten. Ze zijn er nog steeds: bijvoorbeeld Tsepo met Lucky Done Gone en Radio Slave b2b Deep Dimension. Maar veel headliners (‘ploegleiders’) draaien ook solo, onder wie Konstantin Sibold  en – jawel – de bedrijfsarts van dit jaar: Dr. Lektroluv!

>> Eventpage


Lab-1 Club 1st Night Out

Zaterdag 2 februari, Lab-1, Eindhoven

Lab-1

Eindje de Gekste staat diezelfde nacht natuurlijk voor massa’s partypeople in het teken van Awakenings Eindhoven. Leuk, maar al vaker getipt/geweest en bovendien wederom uitverkocht.

Daarom ook speciale aandacht voor ‘the new kid/club in town’: Lab-1. Helemaal nieuw niet natuurlijk, want de culturele broedplaats draaide eerder al tijdelijk in o.a. Natlab en Klooster Mariënhage.

Maar nu hebben initiator Chris de Zeeuw en kornuiten eindelijk een vaste stek gevonden, in het oude pand van bioscoop Zien aan de Keizersgracht. Een perfecte match, aangezien film de boventoon voert bij Lab-1. Maar clubben staat er ook hoog in het vaandel. 2 februari is de kick-off, met o.a. resident Esther Duijn en Rick Angel. Eerstgenoemde draaide o.a. in de Berlijnse clubs Sysiphos en Tresor.

040 doet zijn naam weer eens aan als techno-city. En het nachtleven wordt er – eindelijk – toch al steeds gezonder!

>> Eventpage


Volg TIOH op Facebook:


FlashForward

Zaterdag 16 februari, EVE, Tilburg

Event Header FlashForward

In een persoonlijke rubriek mag je best een beetje preken voor eigen parochie. En die parochie is 16 februari het allermooiste gebouw van de Spoorzone in mijn hometown: EVE. Ofwel de polygonale loods waar de NS vroeger de treinen opknapte, met voor de deur die enorme draaischijf. Met een beetje fantasie zou je de ronde ruimte de Gashouder van Tilburg kunnen noemen.

En het mooiste: wij gaan er het allereerste nachtfeest met elektronische muziek geven! FlashForward is een late doorstart van het gelijknamige feest dat ik in 2013 in en met 013 opzette, ter ere van 25 jaar dance en het verschijnen van mijn boek daarover. Dat idee laten we nu los; FlashForward wordt een (terugkerende) ode aan heden én verleden van de elektronische muziek; qua muziek, artiesten en locatie. Als headliner hebben we de Haagse housepionier Remy Unger, die na 30 jaar nog altijd relevant is. Daar tegenover zetten we opkomende talenten als Corren Cavini en Cas Augus (Kweektuin).

Ik vind het f**ing spannend om weer eens een event te organiseren, maar tot nu toe loopt het lekker en hebben we er enorm veel zin in!

>> Eventpage


Draaimolen w/ Jeff Mills

Vrijdag 22 januari, Het Patronaat, Tilburg

Draaimolen w Jeff Mills

Dan blijven we nog even in Tilburg, voor een van de laatste feesten van Draaimolen in hun (indoor) residentie. Daarvoor wordt niemand dan decks-wizard en Detroit techno-legende Jeff Mills ingevlogen. Talismann, een van de huis-lievelingen, is de andere klinkende naam. Hij zorgt voor een extra lange (5 uur) openingsset. Stijf uitverkocht is het feest, al maanden, en je snapt wel waarom…

>> Eventpage


Meer events?

Check onze agendasectie.

 

AwakeningsFlashForwardLab-1Mark van BergenpartytipsPloegendienst
Mark van Bergen | @markvanbergen

Gezegende oprichter/hoofdredacteur, die al sinds 2002 professioneel mag schrijven over elektronische dansmuziek en de partyscene. Interviewde daarbinnen vele groten en kleinen der aarde. Doceert over de dance-industrie op Fontys ACI en schrijft, als er tijd over is, nog boeken ook. Zijn debuut 'Dutch Dance' (2013), over 25 jaar dance in Nederland, werd bekroond met de Pop Media Prijs en kreeg in 2018 een internationale opvolger. Daarnaast schreef Mark (mee aan) boeken over Extrema, Awakenings en Thunderdome.

MELD JE AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF.
ALS EERSTE OP DE HOOGTE. THE PARTY IS HERE!

* Verplicht veld