Support This Is Our Househttps://www.thisisourhouse.nl/wp-content/uploads/2020/05/Support-This-Is-Our-House.png / 1100 / 150 /

Nieuwe maand, nieuwe party’s! Waar het feestje is? Hoofdredacteur Mark van Bergen gidst je bij de start van iedere maand door zijn favorieten op het gebied van met name (tech/deep) house en techno. Dit keer zijn persoonlijke selectie voor maart 2019. 

 

Impload w/ Shlømo & Tessela

Vrijdag 15 maart, Club Smederij Tilburg

Impload partytips

Je merkt het al aan de datum: maart begint voor mij rustig. In tegenstelling tot massa’s andere feestliefhebbers geen tot nauwelijks carnaval voor deze jongen. Ik pik de draad halverwege de maand weer op met Impload.

Ik moet bekennen dat het er eerder gewoon nog niet van gekomen is eens naar deze avond te gaan, die toch de langst lopende technoreeks in Tilburg vormt. Al 10 jaar haalt voorman André Martins progressieve techno naar de stad. Eerst in 013 en inmiddels al wat jaartjes in Club Smederij. Binnenkort een uitgebreide feature over 10 jaar Impload op deze website.

Met hun donkere techno-edities heb ik niet zoveel, maar Schlømo en Tessela wekken zeker mijn interesse. Al gaan die toch ook niet zachtzinnig te werk. Fransman Schlømo hield met zijn beuk-techno eerder al huis op Awakenings en in Berghain. De jonge Brit Tessela schitterde met zijn breakbeat-doordrenkte sound onder meer al bij Boiler Room en op Dekmantel.

>> Event


Linke Soto x M-Plant / Boiler Room Maastricht

Vrijdag 22 maart, Muziekgieterij Maastricht

Boiler Room Maastricht

Over Boiler Room (en techno) gesproken: die komt gewoon naar Maastricht! ’s Werelds bekendste videostream-team doet de Muziekgieterij aan met niet de minste aanleiding en headliner. Niemand minder dan Robert Hood zal een exclusieve set draaien, omdat het 25 jaar geleden is dat zijn album ‘Internal Empire’ verscheen bij Tresor Berlijn.

Alsof dat nog niet genoeg is, verschijnt het Detroit techno-icoon daarna ook nog achter de decks tijdens een event van zijn label M-Plant in samenwerking met het Limburgse collectief Linke Soto. Daar zijn ook Motor City Drum Ensemble en Oliver Way nog eens present.

>> Event


Brabants Verbond

Zaterdag 30 maart, IJzeren Man Eindhoven

Brabants Verbond

Uitstel maar gelukkig geen afstel voor deze frisse nieuwkomer. Aanvankelijk zou Brabants Verbond op 3 november plaatsvinden, maar de organisatie zag zich genoodzaakt uit te wijken naar begin lente. Het gaat om een collab van collectieven en concepten die afkomstig zijn uit of geworteld zijn in het zuiden: HERRIE MET GERRIE, Biki90, SMÈRRIG, Rewind, Café de Puinhoop en Verknipt. Het is wat met die Brabantse gezelligheid, ook Paradijs van het Zuiden pronkt er als nieuwkomer mee. Maar een punt hebben ze wel!

>> Event


Meer events?

Check onze agendasectie.

 

Boiler RoomImploadMark van Bergenpartytips
Mark van Bergen | @markvanbergen

Gezegende oprichter/hoofdredacteur, die al sinds 2002 professioneel mag schrijven over elektronische dansmuziek en de partyscene. Interviewde daarbinnen vele groten en kleinen der aarde. Doceert over de dance-industrie op Fontys ACI en schrijft, als er tijd over is, nog boeken ook. Zijn debuut 'Dutch Dance' (2013), over 25 jaar dance in Nederland, werd bekroond met de Pop Media Prijs en kreeg in 2018 een internationale opvolger. Daarnaast schreef Mark (mee aan) boeken over Extrema, Awakenings en Thunderdome.

MELD JE AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF.
ALS EERSTE OP DE HOOGTE. THE PARTY IS HERE!

* Verplicht veld