Support This Is Our Househttps://www.thisisourhouse.nl/wp-content/uploads/2020/05/Support-This-Is-Our-House.png / 1100 / 150 /

Waar het feestje is?! In aanloop naar de nieuwe maand geven onze huisbazen je koers richting het betere feestgedruis. Met focus op en rond het zuiden, maar ook met verrassende uitstapjes. Huis-stuiterbal Bart Elzendoorn wijst je in zijn partytips de weg boven de 150 BPM. Hoofdredacteur Mark van Bergen gidst je door zijn favorieten op het gebied van (tech/deep) house en techno. Dit keer zijn persoonlijke selectie voor oktober, dat met ADE een bijzondere maand belooft te worden.

 

Soenda

Zaterdag 6 oktober, Klokgebouw Eindhoven

Soenda

Awakenings is allang niet meer de enige Randstedelijke organisatie die huishoudt in het Eindhovense Klokgebouw. De afgelopen jaren hebben diverse concullega’s de afzak gemaakt, zoals STRAF_WERK, Spinnin’ Records (Spinnin’ Sessions) en B2S (Loudness). De een met meer succes dan de ander.

Komend weekend is het de beurt aan het Utrechtse Soenda om zijn debuut te maken in de oude Philips-fabriek op Strijp S. Dit jaar viert het al zijn 10e verjaardag. In zijn thuisstad en omstreken staat het merk stevig op de kaart met zijn buiten- en binnenfestival. Nu gaat ook het zuiden eraan geloven.

Soenda treedt aan met een stevig legertje techno-toppers. De veteranen Dave Clarke en Speedy J zijn present, net als FJAAK (live) en Tommy Four Seven. Eindhovenaar Rick Angel (o.a. bekend van Zodiak Commune) houdt de lokale eer hoog.

>> Event


Amsterdam Dance Event

Woensdag 17 t/m zondag 21 oktober, Amsterdam

ADE 2018

ADE is altijd bijzonder, maar dit jaar voor mij extra speciaal. Mijn nieuwe boek ‘Dutch Dance – How The Netherlands Took the Lead in Electronic Music Culture’ ziet er het licht, ter ere van 30 jaar dance in Nederland. Ik heb er de afgelopen 1,5 jaar aan gewerkt vanuit Fontys Academy for Creative Industries, waar ik studenten opleid richting de dance-industrie.

En dat is persoonlijk de andere bijzondere kant van komend ADE; zo’n 100 van onze studenten zijn er deze editie present om te werken en te leren. Dat speelt zich, verdeeld over de diverse subconferenties, hoofdzakelijk overdag af.

‘s Avonds transformeert ADE natuurlijk van conferentie tot het grootste clubfestival ter wereld. En probeer ik op mijn fietsje zoveel mogelijk events mee te pikken. Een kleine bloemlezing uit mijn nachtelijke/feestelijke genomineerden:

Voor alle fans die willen zien/lezen wat ik zoal meemaak op ADE: volg me via mijn posts op Twitter en Instagram Story.

(Verder in oktober geen partytips van mij – dan ben ik even aan het bijtanken!)


Meer events?

Check onze agendasectie.

ADE 2018Amsterdam Dance EventMark van BergenpartytipsSoenda
Mark van Bergen | @markvanbergen

Gezegende oprichter/hoofdredacteur, die al sinds 2002 professioneel mag schrijven over elektronische dansmuziek en de partyscene. Interviewde daarbinnen vele groten en kleinen der aarde. Doceert over de dance-industrie op Fontys ACI en schrijft, als er tijd over is, nog boeken ook. Zijn debuut 'Dutch Dance' (2013), over 25 jaar dance in Nederland, werd bekroond met de Pop Media Prijs en kreeg in 2018 een internationale opvolger. Daarnaast schreef Mark (mee aan) boeken over Extrema, Awakenings en Thunderdome.

MELD JE AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF.
ALS EERSTE OP DE HOOGTE. THE PARTY IS HERE!

* Verplicht veld