Support This Is Our Househttps://www.thisisourhouse.nl/wp-content/uploads/2020/05/Support-This-Is-Our-House.png / 1100 / 150 /

The Sitdown is een podcast voor liefhebbers van de hardere stijlen die op zoek zijn naar meer diepgang. Als onderdeel van een samenwerking met dit platform van Jasmijn van Broekhoven plaatst This Is Our House de serie ook op zijn website. Om de maandag kun je bij ons luisteren naar een nieuwe aflevering. In deel 1 van The Sitdown ging Jasmijn in gesprek met Adaro (Thijs Ploegmakers). Het is ondertussen 5 jaar geleden dat Thijs de hardstylescene voor een periode van 7 maanden verliet. Dit had alles te maken met zijn gehoor. In een openhartig gesprek blikt hij terug op deze moeilijke periode.

 

door Jasmijn van Broekhoven/The Sitdown

 

Thijs kampte al een tijdje met overgevoeligheid voor geluid. In de winter van 2014 bereikte dit een dieptepunt en kon hij het niet meer aan.

Adaro was samen met The Prophet bezig met een plaat. Toen ze samen aan het lunchen waren, ging het mis. “Elk geluid deed zeer aan mijn oren”, vertelt Thijs in de podcast:

Hij kon echt even niks meer. Heftig, want het betekende ook: stoppen met muziek maken. “Ik ben halverwege de track gestopt, maar ben nog wel 3 weken blijven draaien zodat het publiek er geen last van had.”

Om door te kunnen gaan met draaien heeft hij de gekste dingen geprobeerd. “Ik heb gedraaid met heel zware ear-plugs en grote koptelefoons die het geluid zouden moeten dempen.”

Mentaal was ik echt op een dieptepunt. Ik kon niet meer bellen, geen tv meer kijken

 

Op een bepaald moment kwam er ook nog tinnitus bij. Dit is een gehooraandoening met meestal een piep en/of ruis in je hoofd als gevolg. (Meer daarover in onze veelgelezen feature daarover, scroll naar beneden of check hier)

Dat was voor hem de druppel. Op 15 februari draaide hij zijn laatste set in Den Haag echt alsof het zijn laatste zou zijn. Daarna belde hij zijn boekingsagent dat hij ermee stopte.


Volg TIOH op Facebook:


Wat was er nu precies aan de hand met Thijs? Hoe heeft hij de periode ervaren, welke tips haalde hij eruit? Hij vertelt het allemaal in The Sitdown. Thijs: “Mentaal was ik echt op een dieptepunt. Ik kon niet meer bellen, geen tv meer kijken. En dat belastte mijn vriendin en iedereen om mij heen.”

In augustus, op Decibel, maakte Adaro zijn comeback. Hij geeft aan dat het de eerste maanden wel afwachten was hoe alles ging lopen en of het probleem niet terug zou komen.

Thijs: “Sinds ik terug ben en alles weer op zijn plek is gevallen, is het heerlijk om weer te zijn waar ik hoor.”

>> Zie ook ROCK THE HOUSE #28: Adaro

Adaro The Sitdown


The Sitdown

Over 2 weken een nieuwe aflevering van The Sitdown. Het platform is hier te vinden.

 

AdaroThe SitdownTinnitus

MELD JE AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF.
ALS EERSTE OP DE HOOGTE. THE PARTY IS HERE!

* Verplicht veld