Support This Is Our Househttps://www.thisisourhouse.nl/wp-content/uploads/2020/05/Support-This-Is-Our-House.png / 1100 / 150 /

Club Smederij presenteert zaterdag 15 juni een nieuwe clubavond in Tilburg: Trance Traffic. Een avond waarbij het publiek meegenomen wordt in een reis door de tijd langs alle gouden klassiekers die de trance-scene rijk is. Wij blikken samen met Jamie van Club Smederij vooruit naar deze veelbelovende avond.

 

Twintig jaar geleden maakte trance haar echte doorbraak. Onder anderen artiesten als Armin van Buuren, Tiësto en Ferry Corsten zorgden ervoor dat de scene haar groei en ontwikkeling doormaakte. Eerst in het buitenland, daarna ook hier. 1999 wordt dan ook wel bestempeld als het jaar van de trance-scene.

Genoeg reden voor Club Smederij om hier nu, anno 2019, een nieuwe clubavond aan te wijden. Trance Traffic is ontstaan met de gedachte om de oude tijd vol klassiekers opnieuw te herleven.

Dit trancefeest sluit aan bij de visie en gedachte van Club Smederij

Jamie licht toe: “Het leek ons leuk om terug de tijd in te gaan, met name omdat er veel Nederlandse dj’s betrokken waren bij het groter maken van deze scene. Dit trancefeest sluit ook aan bij de visie en gedachte van Club Smederij. Iedereen is welkom, ongeacht leeftijd, geaardheid, afkomst of wat dan ook.”

Techno meets trance

Op de clubavond is alleen lokaal talent geprogrammeerd. Echter stapt het lokaal talent wel uit hun eigen comfortzone op deze avond. De thuisbasis van artiesten zoals Shrink with Benefits, Anymx en Cas August ligt namelijk bij techno. Deze scene heeft de afgelopen jaren steeds meer naamsbekendheid gecreëerd. Om deze lokale dj’s te programmeren op een tranceavond is voor de organisatie een bewuste keuze.

“Ons leek het leuk om juist voor deze dj’s te gaan. Vooral omdat zij toch opgegroeid zijn met trancemuziek. Ze reageerden zelf ook enthousiast om de uitdaging aan te gaan en een avond trance te mogen draaien in plaats van techno”, aldus Jamie.

De naam Trance Traffic blikt al terug naar 2003, het jaar waarin Tiësto zijn hit Traffic uitbracht. Verder draagt de naam ook bij aan de visie van de nieuwe clubavond. “Het is een naam die zich lekker uitspreekt. Verder duidt traffic op reizen. Tijdens Trance Traffic reizen wij met de bezoekers terug naar de gouden jaren van de trance muziek.”

De belangrijkste boodschap die ze mee willen geven is de mogelijkheid om weer eens los te kunnen gaan op de gouden klassiekers van vroeger. “Het is vooral de bedoeling dat mensen een avond lang kunnen genieten van de echte trance muziek en dat het natuurlijk een leuke avond wordt met veel plezier op de dansvloer”, aldus Jamie.

Tot nu toe is het een eenmalig event. Echter houdt Club Smederij alle opties open. “Als blijkt dat dit een succes is en de mensen dit vaker willen, zullen er zeker meer edities gaan volgen”, vertelt Jamie.


Volg TIOH op Facebook:

Help jezelf, en geef je like! Je blijft zo op de hoogte van het laatste nieuws uit de scene en van onze video’s en achtergronden.


 

Trance Traffic langs de persoonlijke favorieten

Waar trance in 1999 haar echte doorbraak had, zijn we nu twintig jaar verder. De scene kent inmiddels talloze klassiekers met een gouden randje. Wat zijn de favorieten van de organisatie en de geprogrammeerde dj’s? Een Trance Traffic langs de persoonlijke favorieten:

Yahel – Intelligent Life (2000)

De eerste stop vindt plaats in het jaar 2000, het jaar waarin Anymx zijn persoonlijke favoriet werd gereleased.“Ik heb Yahel in 2002 op een outdoor feest voor het eerst deze track horen draaien.Y ahel is voor mij de artiest die de mainstream trance met psy trance wist te combineren in deze track. Het leverde een hele unieke sound op. Zeker een persoonlijk favoriet en een gouden klassieker”, aldus Anymx.

Da Hool – Meet Her At Love Parade (Hooligans 2001 Club Mix)

De reis gaat verder naar 2001, waarin de favoriet van dj Cas August werd uitgebracht. “Deze plaat is voor mij op ieder moment eenvoudig op te rakelen in mijn hoofd. Vroeger als kleine jongen surfde ik altijd op internet op bijvoorbeeld clipjes.nl naar de toffe platen uit die tijd. Deze plaat laat iedereen bewegen, zelfs als je er echt geen energie meer voor hebt. Zeker een klassieker, als je het aan mij vraagt”, vertelt Cas.

Tiësto – Love Comes Again (2004)

De laatste stop is in 2004, waarin de absolute favoriet van de organisator (en van vele anderen) van Trance Traffic werd uitgebracht. “Mijn favoriete tranceklassieker en favoriete is Love Comes Again van Tiësto. Het is een mooie en veelzijdige plaat, die ook diepgang heeft. Dat maakt hem voor mij de absolute topper”, licht Jamie toe.


Trance Traffic

Trance Traffic vindt plaats op zaterdag 15 juni Club Smederij in Tilburg. Kaarten zijn hier verkrijgbaar.

Club SmederijTilburgTrance Traffic
Danouschka de Haas

Is op haar best tijdens festivals en feestjes en schrijft daar ook graag over. Liefhebber van alle soorten stijlen, maar leeft het liefst in A State of Trance. Doet haar best om dromen waar te maken en fulltime een blij haasje te zijn.

MELD JE AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF.
ALS EERSTE OP DE HOOGTE. THE PARTY IS HERE!

* Verplicht veld