Nieuwsbrief This is Our Househttps://www.thisisourhouse.nl/wp-content/uploads/2016/07/Banner-nieuwsbrief-TIOH.png / 1100 / 150 /

Vorig jaar maakte Q-dance bekend dat het na 15 succesvolle edities ging stoppen met het organiseren van festival Q-Base in Duitsland. Máár: het evenement zou terugkeren in een nieuw jasje. Dat gebeurde afgelopen weekend. De allereerste editie van Impaqt vond, als vanouds, plaats op het festivalterrein van Airport Weeze. Onze nieuwe medewerker Sam van Ierssel, tevens groot liefhebber van de hardere stijlen, was erbij.

 

De heenweg naar Impaqt loopt iets anders dan gepland. Ik heb meer dan 2 uur gereden terwijl ik er binnen drie kwartier zou zijn. Maar wat is het een topfeestje.

Om te beginnen met de hangars: wat zijn die vet. Tijdens Q-Base en Impaqt worden deze (van origine) opslagplaatsen voor vliegtuigen gebruikt als stages. De hangars typeerden Q-Base, en nu dus ook Impaqt. Licht en geluid komen hier extra goed uit; je voelt de bas echt door je hele lichaam suizen. De muziek kruipt in je.

In de donkere, grimmige hangars komen de lasershows ook goed tot hun recht. De felle kleuren van de stralen steken af tegen de donkere achtergrond. Dit, samen met de geluidskwaliteit in de hallen, zorgt voor een intense beleving van de muziek. Ook de aankleding speelt hier een grote rol in, vooral in de grote hangar waar raw hardstyle werd gedraaid. Het decor van de raw-stage kwam letterlijk op je af.

Licht en geluid komen extra goed uit in de hangars; de muziek kruipt in je

Impaqt sfeertje

Zonsondergang vs zonsopgang

Wat betreft tijden zou ik eerder voor Impaqt dan voor Q-Base kiezen. Q-Base duurde van 17 uur ’s avonds tot 7 uur ’s morgens. En dan moest je, na 14 slopende uren, nog naar huis toe. Sommige mensen vonden Q-Base juist vet omdat je de zonsondergang én de zonsopgang zag, dat maakte voor hen het feest zo magisch. Impaqt duurt van 14 uur ’s middags tot 2 uur ’s nachts.

En dan over het sfeertje, dat is over het algemeen hartstikke goed. Impaqt is het laatste harde feestje van het buitenseizoen. Het lijkt net of dat iedereen alles wil geven. Er wordt extra hard gedanst, de laatste energie moet er uit.

Op verschillende Facebook-pagina’s hadden sommige mensen jammer genoeg wat commentaar op de sfeer bij de mainstage.  Die zou te groot zijn voor de hoeveelheid mensen die er waren.


Volg TIOH op Facebook:

Help jezelf, en geef je like! Je blijft zo op de hoogte van het laatste nieuws uit de scene en van onze video’s en achtergronden.


Er is natuurlijk weer een aantal klappers van sets gedraaid, om te beginnen bij die van Malice. Deze set is zo druk bezocht, dat tot ver buiten de hangar gefeest wordt. Malice draait vooral muziek van het laatste album, The Extreme, met soms edits van de nieuwste single, Live Chapter 1. Deze set is daarom extra leuk voor echte Malice-fans; je kent alle muziek en alle edits. Hierdoor kun je alles meezingen, -dansen, –kickrollen, noem maar op.

Dan de set van Mind Dimension. Wat een gekkenhuis. Het is totaal niet warm, maar doordat iedereen kei- en keihard staat te klaplongen gutst het zweet door de hangar. Vrouwen trekken hun shirt uit en staan in hun bh te feesten, terwijl het buiten 12 graden is. Als klaplongen niet je ding is, dan moet je vooral niet in de buurt van deze hangar komen.

De set van D-Sturb mag er ook zeker wezen. Het publiek is al lekker opgewarmd door Act of Rage zijn set (zie het filmpje hieronder), inclusief zijn snoeiharde afsluiting. Het is ondertussen donker buiten, waardoor de lasershows in de hangar nét iets mooier zijn dan overdag. De opbouw van de set is goed, met voor mij als hoogtepunt The Ultimate. Dit lied zorgt altijd even voor een kippenvelmomentje en een extra euforische sfeer.

Titans

Wat Impaqt onderscheidt van andere feestjes is de locatie en de aankleding. De Titans, de boegbeelden van Impaqt, zijn op verschillende plekken terug te vinden. Hierdoor lijkt het alsof je door een attractiepark loopt; over het hele terrein staan robots en rokende attributen. De locatie van Impaqt is top; je hebt genoeg ruimte om te dansen en de hangars zorgen voor nét een beetje extra beleving.

Het debuut van Impaqt was een geslaagd en lekker feestje om het buitenseizoen mee af te sluiten. Op naar het indoorseizoen, de lange nachten doorhalen, vette lasershows en andere fijne Q-dancefeestjes. Afgelopen maandag kondigde de organisatie aan dat ze met een nieuw concept op oudejaarsavond komt, genaamd Epiq. Hardere stijlen-liefhebbers hebben dus weer genoeg om naar uit te kijken voor de aankomende maanden.

Mainstage Impaqt

 

HardcoreHardstyleIMPAQTindustrial rawQ-danceRaw hardstyle
Sam van Ierssel

Raw Hardstyle-liefhebber, die haar levensmotto 'niet genoten is altijd mis' wel heel serieus neemt. Niet weg te slaan bij een stampfeestje, en al helemaal niet als er Warface wordt gedraaid. Gezelligheid staat bij haar hoog in het vaandel. Studeert tussen al het feesten door aan de Fontys Hogeschool voor Journalistiek.

MELD JE AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF.
ALS EERSTE OP DE HOOGTE. THE PARTY IS HERE!

* Verplicht veld