Support This Is Our Househttps://www.thisisourhouse.nl/wp-content/uploads/2020/05/Support-This-Is-Our-House.png / 1100 / 150 /

Keihard terug van even weggeweest: Rock The House! Als onderdeel van deze podcast-serie maken zuidelijke artiesten een exclusieve mix voor This Is Our House. Terwijl je luistert kun je meteen over ze lezen in een begeleidend interview. In aflevering 54: Bestia, hardstyle-dj uit Oss.

Naam: Bjarne van Rosmalen (Bestia)
Woonplaats: Oss
Leeftijd: 22
Genre:  Hardstyle

Hoe zou je deze mix zelf inleiden?
“Deze mix is voor mij waar hardstyle voor staat. Aan de ene kant de mooie melodieën en aan de andere kant de harde kicks. Ik probeer hier altijd een middenweg in te vinden, want ik hou niet van hokjesdenken. Ik hou er van om op het einde van mijn set een tandje harder te draaien, zoals je in deze mix ook kunt horen. Dit is dus echt een mix die ik ook op het podium had kunnen draaien.”

bestia

Waar en wanneer was je eerste officiële optreden?
“Mijn allereerste booking was We Are Hardstyle 2013. Ik had nog geen 2 maanden daarvoor een dj-controller gekocht en besloot om mee te doen aan de contest. Ik had al 3 weken niks gehoord, dus ik had de hoop al opgegeven om hier te mogen draaien. Maar toen werd ik 2 dagen voor het evenement gebeld door de organisator. Dat was het moment dat ik hoorde dat ik de dj-wedstrijd had gewonnen en dat ik WAH mocht openen. Dat was voor mij een droom die uitkwam! Ik stond in het voorprogramma van Headhunterz. Daar heb ik stuiterend van de adrenaline mijn eerste officiële set gedraaid.”

Hoe zou je het verloop van je carrière tot nu toe beschrijven?
“Mijn carrière verloopt goed. Toen ik net begon wilde ik te snel gaan. Na de booking op We Are Hardstyle wilde ik elk weekend draaien op een groot feest, maar zo werkt het helaas niet. Na een paar jaar produceren werd ik benaderd door Raphael of ik mijn muziek wilde uitbrengen op Infected Section Records. Dit was een goede kans voor mijn ontwikkeling en ik tekende voor 2 jaar.”

Het is echt een eer om met zulke gepassioneerde mensen samen te mogen werken

“Na een jaar kwam het nieuws dat Infected Section Records werd over genomen door Gearbox. ISR werd omgedoopt tot een sublabel met de naam Gearbox Revolutions, waar ik tot de dag van vandaag nog steeds mijn muziek op uitbreng. Het is echt een eer om met zulke gepassioneerde mensen samen te mogen werken.”

Wat was de mooiste gig ooit?
“Ik heb een aantal hele mooie gigs gehad afgelopen jaar waaronder Shockerz, Fatality, Suppression en Pumpkin. Maar de allermooiste was Intents. Ik draaide op de preparty samen met Physika op de Gearbox Stage. Een dedicated publiek bij wie de stemming er goed in zat. We draaiden ‘The Paradox’ en iedereen schreeuwde heel de plaat mee, echt fantastisch. Dit jaar sta ik weer twee keer op Intents, samen met Krowdexx. Laten we hopen dat deze keer nog vetter wordt!”

bestia

Favoriete genre naast je eigen stijl(en)?
“Persoonlijk vind ik het genre rock erg vet. Ik haal veel inspiratie uit bands als Muse en Linkin Park. Dit genre heeft ook veel gemeen met hardstyle, ook al hoor je dit misschien niet gelijk. De mensen die naar rock muziek luisteren zijn vaak heel dedicated, net zoals hardstyle liefhebbers. De vocalen van rock gaan vaak goed samen met hardstyle. Daarnaast vind ik KSHMR een geweldige producer. Hij heeft wat arabische invloeden in zijn tracks. Daar heb ik inspiratie uit gehaald voor mijn plaat ‘The Secret’. Deze zit helaas nog niet in deze mix, want de preview komt pas over een aantal weken.”

Groot festival of kleine club?
“Lastig. In kleine clubs hangt meestal wel een goede sfeer, maar ben ik vaak wel wat nerveuzer omdat het vaak intiemere settings zijn. Het publiek kan je bijna aanraken en staat met hun neus op je cd-spelers. Daarom kies ik toch voor een groot festival. De hele entourage die zo’n festival met zich mee brengt is echt geweldig. Eindeloos veel publiek, zonnetje erbij en een lekker pilsje. Ik zeg doen!”


Volg ons op Facebook:


Welke artiesten vormen een inspiratiebron voor je?
“Mijn grootste inspiratie bron is Headhunterz. Door Headhunterz ben ik hardstyle gaan luisteren en maken. ‘Scrap Attack’, ‘Rate Reducer’ en ‘Rock Civilization’ zijn nog steeds mijn favoriete platen. Met deze tracks open ik ook vaak mijn set. Adaro is ook een van mijn grote voorbeelden. Hij is echt een rustige, nuchtere gast. Als je zo’n status hebt en toch altijd je best doet om tijd te maken voor je fans, dan ben je in mijn ogen een grote.”

Ga je zelf nog veel uit?
“Zeker weten. Ik ga niet vaak opstap in een kroeg, maar ik ga vaak naar hardstyle en hardcore feestjes. Ik vind het zelf ook nog altijd leuk om met mijn vrienden feest te vieren en lekker gek te doen. Zeg gerust gedag de volgende keer als je me tegenkomt!”

Ultieme droom?
“Mijn ultieme droom is een collab met Headhunterz. Hij is mijn grootste voorbeeld. Het lijkt mij ook super gaaf om op Defqon.1 te mogen draaien. Dit is het walhalla van de hardstyle festivals. Het zou een eer zijn om hier deel van uit te mogen maken. Wie weet in de toekomst!”

Tracklist:

D-Block & S-Te-Fan – The Twilight Zone
Bestia – Save The Youth
Art Frequency – Spiritual Awakening
Headhunterz – Destiny (Bestia Jamaican Edit)
Code Black – No Reality
Code Black – Together As One
Bass Chaserz – The Rap God
D-Sturb  Requiem – Aint Changing Me
Devin Wild – Anarchism
The Qonvicted X Bestia X Calybr – Purify
Crypsis – For Your Mind (D-Sturb Remix)
Bestia – Curse Me (Edit)
Krowdexx & Bestia –  Who’s There?
D-Sturb & Alee – Party At My Place
Ressurectz & Bestia – You’re Next (New Blood Edit)
Rejecta – Followed
Necrosis – Your End
Regai n- Xorcism
Thyron – Into The Abyss
Apexx & Jason Payne – Life’s A Bitch
Luminite – Intrusion
Mrotek – Substance Abuse
Angerfist -Necroslave (N-Vitral Remix)


Bestia

Facebook
Soundcloud

BestiaRock The House

MELD JE AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF.
ALS EERSTE OP DE HOOGTE. THE PARTY IS HERE!

* Verplicht veld