Nieuwsbrief This is Our Househttps://www.thisisourhouse.nl/wp-content/uploads/2016/07/Banner-nieuwsbrief-TIOH.png / 1100 / 150 /

Als onderdeel van een podcast-serie maken Brabantse artiesten een exclusieve mix van een uur voor Our House. Terwijl je luistert kun je meteen over ze lezen in een begeleidend interview. In aflevering 21: De Te Kloppen Man, het moddervette alias van Johan van Beers uit Oirschot. Daarover later meer. Maar eerst: tune in voor een uurtje onvervalste house!

Naam: Johan van Beers (De Te Kloppen Man)
Woonplaats: Oirschot
Leeftijd: 29
Residenties: Puinhoop, Biki90
Genre: House, Deep House, Tech House

Hoe zou je deze mix zelf inleiden?

“Ik heb geprobeerd om meerdere soorten housemuziek die ik heel tof vind te combineren tot één geheel. Het is trouwens geen poging om alleen maar verschillende muziekstijlen te etaleren in een podcast, ik zou dit ook zo draaien in een set.”

Wat was je eerste officiële optreden? Waar en wanneer?

“Ik denk dat mijn eerste officiële optreden op Paaspop 2013 was, in de Ballenbak van Puinhoop Kollektiv. Vanaf daar is het balletje letterlijk gaan rollen.”

Hoe zou je het verloop van je carrière tot nu toe beschrijven? Wat waren highlights, of dieptepunten?

“Dieptepunten heb ik niet echt gehad. Iedere dj heeft wel eens voor een lege zaal gestaan en dat is niet leuk, maar ik was altijd blij dat ik gevraagd werd. Dus dat zie ik niet als dieptepunten.”

“Hoogtepunten waren toch wel Lakedance en Kletskoek, dan deel je ineens hetzelfde podium met jongens als Secret Cinema, Michel de Hey, Dominik Eulberg. Dan krab je jezelf wel even achter de oren.”

Mooiste gig ooit?

“Ik heb niet een specifieke, maar als ik dan iets moet noemen komen er twee in me op, waaronder Weekend Magnifiek 2014. Ik draaide voor De Sluwe Vos en dat was heel tof. Vorig jaar heb ik de afterparty van Cassette Festival afgesloten en dat was ook magisch.”

De Te Kloppen Man

Favoriete genre naast je eigen stijl(en)?

“Ik draai zelf geen techno maar daar luister ik heel erg graag naar. Ook de electro waarmee Joost van Bellen met zijn Rauw-concept veel heeft gedaan – en doet – in Nederland kan me goed bekoren.”

Groot festival of kleine club?

“Niet vergelijkbaar. Op grote festivals sta je vaak tussen grote namen, wat natuurlijk een mooie erkenning is. Maar het gevoel en de sfeer in een kleine club is toch waar het om draait.”

Welke artiesten vormen een inspiratiebron voor je? En welke tracks en/of sets dan met name?

“Sidney Charles, Paul Woolford, DJ Sneak, Darius Syrossian, Clone, Alden Tyrell, Jamie Jones, Eats Everything. Laatste tijd luister en draai ik ook veel van het Simma Black label.”

Ik vond Nederlandse namen als De Man Zonder Schaduw en De Sluwe Vos altijd heel tof en herkenbaar

Ga je zelf nog veel uit? Zo ja: waar en waarom?

“Ik zit al een tijdje in de fase dat ik een paar speciaalbiertjes pakken vaak verkies boven iedere week uit gaan. Maar om de zoveel tijd ga ik nog graag naar een feestje wat voornamelijk door vrienden of bekenden hier in de buurt georganiseerd wordt, en ik pak in de zomer mijn festivalletjes wel mee.”

Ultieme droom?

“Ik denk draaien op Burning Man, Glastonbury of Rock Werchter, iets in die categorie.”

Tot slot: vanwaar die übergave dj-naam?

“Ik vond Nederlandse namen als De Man Zonder Schaduw en De Sluwe Vos altijd heel tof en herkenbaar. Dus na een avond met bier zijn een vriend en ik op De Te Kloppen Man gekomen. Na mijn eerste optreden kreeg ik er al positieve reacties op en mensen bleven het onthouden gelukkig.”

 

Volg De Te Kloppen Man op Facebook.

De Te Kloppen Man
Mark van Bergen | @markvanbergen

Gezegende oprichter/hoofdredacteur, die al sinds 2002 professioneel mag schrijven over elektronische dansmuziek en de partyscene. Interviewde daarbinnen vele groten en kleinen der aarde. Doceert over de dance-industrie op Fontys ACI en schrijft, als er tijd over is, nog boeken ook. Zijn debuut 'Dutch Dance' (2013), over 25 jaar dance in Nederland, werd bekroond met de Pop Media Prijs en kreeg in 2018 een internationale opvolger. Daarnaast schreef Mark (mee aan) boeken over Extrema, Awakenings en Thunderdome.

MELD JE AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF.
ALS EERSTE OP DE HOOGTE. THE PARTY IS HERE!

* Verplicht veld