Support This Is Our Househttps://www.thisisourhouse.nl/wp-content/uploads/2020/05/Support-This-Is-Our-House.png / 1100 / 150 /

Iedere maand bespreekt Dj Thera 5 opvallende releases uit het spectrum van de hardere dancestijlen (hardstyle, hardcore en freestyle). Dit keer de oogst van de maand april 2018, met aandacht voor o.a. Vazard, Chain Reaction en Densha Crisis.

Vazard – Auroras

Spoontech Records

De Australische oprichter van Spoontech Records heeft zijn allereerste album uitgebracht. ‘Chapters Of The Mind’ bevat een geweldige diversiteit aan tracks die perfect de skills van Vazard weergeven. Eigenlijk doet 1 track uitlichten iets tekort aan de rest van het album aangezien dit het beste tot zijn recht komt als je het hele album achter elkaar luistert. Daardoor heb ik expres ‘Auroras’ gekozen omdat die track je heel gemoedelijk in de wereld van Vazard trekt en je daarna meteen meer wil horen.

Retaliation – Our Soul

Theracords

Het Nederlandse duo Retaliation groeit als een speer en met hun nieuwste track ‘Our Soul’ bewijzen ze hoe geweldig ze zich hebben ontwikkeld. Mocht de naam je nog niets zeggen, check deze track dan meteen! Met een fantastische sfeer, snoeiende kicks en een hele gave mysterieuze melodie is dit namelijk een van mijn favoriete tracks van het moment. Ik merk wel dat ik de volumeknop steeds iets harder wil zetten, sorry buren!


Volg TIOH op Facebook


Chain Reaction – Feed The Flame

Minus Is More

In februari werd voor het eerst het evenement Origins (bekijk hier ons beeldverslag) gehouden in de Maaspoort in Den Bosch. Dit event stond in het teken van de beginperiode van de raw hardstyle. Wij hadden hier met ons label Theracords de eer om de tweede area te hosten, wat supervet was. Chain Reaction stond ook op Origins en draaide met Luna een geweldige Minus Is More classics set! Dit heeft Chain Reaction blijkbaar geïnspireerd. Nog geen twee maanden later is daar ‘Feed The Flame’, een nieuwe track met precies die hele vette sound uit de begintijd van raw hardstyle. Supervet!

Caine – Let’s Get Pillz (Dj Thera Remix)

Theracords

Het ontstond eigenlijk als geintje om een van de meest succesvolle tracks van Caine te remixen. Het origineel van ‘Let’s Get Pillz’ bevat namelijk ontzettend harde overstuurde (distorted) kicks en ik vond het een uitdaging om eigenlijk precies het tegenovergestelde te doen qua kicks. Wat betreft het oversturen/distorten bedoel ik dan. Zie daar het resultaat, mijn remix met ook hele harde kicks, maar dan niet overstuurd. Deze zogenaamde gated kicks vind ik zelf supergaaf omdat deze niet schreeuwen dat ze hard zijn, zodat je eigenlijk schrikt van hoe hard ze stiekem zijn. Die bass moet je niet horen, die moet je voelen!

Densha Crisis – Kick Variations and Interludes

Motormouth Recordz

Tenslotte eindigen we deze maand wederom met een iets extremere track. Ditmaal met de Berlijnse hardcore-formatie Densha Crisis. De titel van hun nieuwste track dekt in ieder geval perfect de lading. Met een geweldig arsenaal aan diverse kicks en sfeervolle tussenstukken fascineert deze track mij mateloos. Deze track is misschien niet voor iedereen, maar daag jezelf eens uit. Open je spectrum en laat je inspireren door dit staaltje ultieme muzikale vrijheid.

Bekijk hier de oogst van maart 2018.


Dj Thera

Dj Thera (Pieter Heijnen) was ooit onderdeel van het duo Brennan & Heart (nu Brennan Heart), totdat hij in 2005 verder ging als solo-artiest. Sinds 2008 is hij hét gezicht van platenlabel Theracords. De Limburger maakte tot nu toe 2 albums (Training Sessions en The New Era) en hij draaide door de jaren heen op evenementen als Defqon.1, Decibel outdoor festival, Q-BASE en Hard Bass.

Dj Thera

CaineChain ReactionDensha CrisisDj TheraRetaliationReviewsVazard

MELD JE AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF.
ALS EERSTE OP DE HOOGTE. THE PARTY IS HERE!

* Verplicht veld