Nieuwsbrief This is Our Househttps://www.thisisourhouse.nl/wp-content/uploads/2016/07/Banner-nieuwsbrief-TIOH.png / 1100 / 150 /

Als onderdeel van een podcast-serie maken zuidelijke artiesten een exclusieve mix voor This Is Our House. Terwijl je luistert kun je meteen over ze lezen in een begeleidend interview. In aflevering 56 het duo Falsch uit Limburg. Ze deelden reeds het podium met flink wat klinkende namen uit de deep house en techno en zijn bezig met hun eerste release.

 

Naam: Max Kockelkorn (26) en Frank Krooshof (25)
Woonplaats: Sittard/Roermond
Residencies: Rave Atelier
Genres: Deep house, afro house, techno

 

Hoe zouden jullie deze mix zelf inleiden?

“Na een korte break zijn we weer helemaal fris voor de zomer. We hebben flink wat tijd doorgebracht in de studio en zitten weer vol energie om het nieuwe festivalseizoen in te gaan. In deze mix hebben we geprobeerd te laten horen dat we helemaal op onze plaats zijn als opener, maar ook zeker later in een line-up willen knallen. We zijn dan ook heel blij dat we al een aantal boekingen binnen hebben waar we mogen afsluiten. Let’s go!”

 

Wat was jullie eerste officiële optreden?

“Na wat lokale feestjes kwam onze naam voor het eerst op een poster bij Op Dreef Festival in Roermond. Waarschijnlijk zijn we nog nooit zo zenuwachtig geweest als toen. Maar uiteindelijk bleek het absoluut niet nodig, aangezien we voor welgeteld 15 mensen mochten draaien. Van de 15 hebben er wel 14 gedanst en was er 1 beveiliging aan de deur, die ook stiekem een heup heeft bewogen.”

falsch

Hoe zouden jullie het verloop van jullie carrière tot nu toe beschrijven?

“Na jarenlange vriendschap, die aanvankelijk op een lager pitje stond, bleken we een grote passie te delen: muziek! Dit was al een hoogtepunt, aangezien we op een lijn lagen in skills en genre en beide opzoek waren naar een groter podium. Na ‘Walking With Elephants’ grijs gedraaid te hebben in lokale kroegen, besloten we het naar een hoger niveau te tillen. Technisch gezien waren er nog verbeterpunten, maar aan enthousiasme en platenkeuze was er toen al geen gebrek.”

“Inmiddels hebben we het podium mogen delen met grootheden als Patrice Bäumel, H.O.S.H., Karmon, Gardens Of God, De Sluwe Vos, Marco Resmann en Worakls. Uiteraard zijn we ook enorm trots dat we op verschillende festivals in de omgeving hebben gestaan en was Complex Maastricht ook een heel mooie venue op onze lijst! We hopen die in de toekomst nog flink aan te vullen en zijn hard aan het werk om onze eerste productie te releasen.”


Volg TIOH op Facebook:


 

Mooiste gig ooit?

“Dit was met vlag en wimpel Over De Grens festival. Nog nooit hebben we zoveel energie van het publiek gekregen. Tijdens de set hebben we amper met elkaar gesproken en het leek wel een competitie om elkaar te overtreffen met de volgende plaat. Nadat drie kwartier voor het einde de stage werd afgesloten omdat het te druk was, bereikte de set zijn climax. De boel werd letterlijk afgebroken, en toen uiteindelijk op het einde het volume omlaag werd gedraaid door de organisatie was onze missie als closing act zeker geslaagd!”

Binnen alle stijlen van muziek is wel iets te vinden wat ons aanspreekt

falsch

Favoriete genre naast jullie eigen stijl?

“Indie dance en nu disco. Diepe synths, percussie en af en toe een vocal doet het voor ons helemaal! Verder zijn we heel breed georiënteerd. Binnen alle stijlen van muziek is wel iets te vinden wat ons aanspreekt. Er is niets mooier dan dit te combineren en vooral te proberen om iets unieks te creëren.”

 

Groot festival of kleine club?

“Dit is de lastigste vraag uit het hele interview. Aan de ene kant vinden we dat een kleine club meer energie en connectie met het publiek oplevert, daarentegen heerst er op een groot festival vaak een gemoedelijke sfeer en een heerlijk zomers gevoel. Maar omdat we moeten kiezen gaan we toch voor een kleine club, onze stijl komt het beste tot zijn recht in een kleine ruimte met een rauwere sfeer.”

 

Welke artiesten vormen een inspiratiebron voor jullie?

“We hebben een aantal artiesten die een inspiratiebron vormen. Om te beginnen Andhim. Deze mannen zijn echt het grote voorbeeld. Een perfecte combinatie van energie, humor en goede tracks maken Andhim is niet alleen muzikaal, maar ook als personality een genot om naar te kijken. Favoriete Track is Ebertplatz. Daarnaast staat Tale Of Us ook hoog op het lijstje. Dieper kan niet, do we need to say more? Het eigen label van Afterlife biedt podium aan in onze ogen de grootste helden/heldinnen van dit moment zoals Vaal, Denis Horvat en Patrice Bäumel. Favoriete track is Tale Of Us’ ‘Another Earth’.”

Ook Rampa is een grote inspiratiebron. Percussie in optima forma, we vragen ons nog steeds af of hij niet ergens Afrikaanse roots heeft. Door deze man kwamen we erachter waar heupen eigenlijk voor bedoeld zijn, stilstaan is geen optie. Favoriete track is ‘Civilist’. Als laatste hebben we ook nog Kapibara. Deze mannen hebben ons een opstap gegeven in de scene, waarvoor nog steeds grote dank! Lang voordat Falsch bestond gingen we al met deze mannen op pad en waren we bijna entourage bij elke gig. Onze favoriete track van hun is ‘Innellea – Collapse’ (Kapibara remix).”

Making memories together!

falsch

Gaan jullie zelf nog veel uit?

“Ja, we zijn regelmatig te vinden in verschillende clubs en festivals in de Benelux. Van Groove Garden Festival in Sittard tot Labyrinth Open in Croatia, zo lang er een goede sfeer heerst en we met een leuke groep zijn voelen we ons al snel thuis. We moeten toegeven dat het steeds selectiever wordt. We zijn meer van de intieme feestjes waar een artiest echt de connectie opzoekt met het publiek. Dan kom je al snel bij een selecte groep van artiesten en promotors uit.”

Uiteraard gaan we ook vaak met collega-dj’s mee om ze te supporten en simpelweg omdat we hier ook weten wat we kunnen verwachten. Natuurlijk is het ook zo dat we af en toe een heel ander feestje meepakken, zoals eerder genoemd zijn we vrij breed georiënteerd.”

 

Ultieme droom?

“Onze ultieme droom is het uitbrengen van een track op een gerenomeerd label en deze te mogen draaien op grotere podia wereldwijd. En dat Falsch meer is dan muziek alleen, een echte community. Mensen moeten weten: waar Falsch is, kunnen we een topsfeer, heerlijke muziek en een perfecte ambiance vinden. Making memories together!”

 

Tracklist

1. &ME, Fink – One on One (Original Mix)
2. Andhim ft. Högni – Stay Close To Me (Original Mix)
3. Mabiisi – Baakoya (Armonica Remix)
4. Speaking In Tongues – Passenger (Original Mix)
5. Adam Port & Stereo MC’s – Changes (Adam Port Remix)
6. Mulya – Marvin (Original Mix)
7. Bebetta – Megalon (Original Mix)
8. Moonwalk – Fatima (Orginal Mix)
9. Adana Twins – Sequence 01 (Original Mix)
10. Booka Shade – Night Surfing (Original Mix)

 


Meer Falsch

Website

Instagram

Soundcloud

deep housefalschRock The House

MELD JE AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF.
ALS EERSTE OP DE HOOGTE. THE PARTY IS HERE!

* Verplicht veld