Support This Is Our Househttps://www.thisisourhouse.nl/wp-content/uploads/2020/05/Support-This-Is-Our-House.png / 1100 / 150 /

Na uren, weken, soms zelfs jaren oefenen op je eigen zolderkamertje is het eindelijk zover: je eerste gig op een verjaars- of schoolfeest of in een echte club dient zich aan. Dan slaan de zenuwen toe. Ben je wel goed genoeg? Hoe zal het publiek je ontvangen? Elke dj beleeft die eerste keer anders. Om de twee weken interviewt This Is Our House een dj over zijn of haar debuut. Deze week: de Colombiaanse, in Amsterdam woonachtige, dj/producer Olmost. “Het enige wat voor ons telde, was dat we hard konden raven.”

Tekst: Marceline Geelen

 

“Ik ben geboren op een klein Caribisch eiland van Colombia. Van daaruit heb ik heel wat culturen en landen bezocht en in sommige gewoond. Zo raakte ik geïnspireerd door allerlei culturen, hun gebruiken en hun muziek.”

Time Warp

“Ten tijde van mijn eerste gig woonde ik in Italië. Op een dag kreeg ik een telefoontje van mijn vriendin Martina. Ze vroeg of ik dat weekend vrij was. Ze had een ticket gekocht voor Time Warp in Mannheim, Duitsland, maar kon zelf niet gaan. Daarom kreeg ik het kaartje omdat ze dacht dat het echt iets voor mij was en dat ik het meer zou kunnen waarderen dan haar andere vrienden. Ik zei meteen ja, maar had eigenlijk geen idee wat voor event dit was. Het bleek mijn eerste mindblowing ervaring met elektronische muziek-events.”

OLMOST

Verlaten fabriek

“Toen ik twintig was, belandde ik in een verlaten fabriek in Milaan, in Viale Ortles. Dat was vlak na mijn bezoek aan Time Warp. Mijn vrienden en ik waren zo onder de indruk van wat we in Mannheim hadden gezien, dat we ook zoiets wilden doen. We stelden een groep samen met de naam Box Vision. Al snel vonden we een verlaten industriëel complex in het hart van de stad. We knipten de kettingen van de hekken door en braken in.”

Straatartiesten

“Vervolgens waren we een hele dag bezig om een van de loodsen schoon te maken. Diverse mensen werkten mee. Zo waren er straatartiesten aan het werk, die de muren schilderen. Het was een absurd gebeuren met een underground gevoel: de hele omgeving was stoffig en rook naar verf. Vervolgens zochten en vonden we een paar speakers en een simpele console. Het spreekt vanzelf: we draaiden de hele nacht techno en psy-trance tot de zon weer opkwam. Daarna lieten we de locatie in een betere conditie achter dan hoe we ‘m hadden aangetroffen.” (lacht)

Rauwe set-up

“Ik was niet echt nerveus voor mijn set want we waren onder vrienden. Daarbij was de set-up tamelijk rauw. Het enige wat voor ons telde, was dat we hard konden raven. Ik had daarom ook niets voorbereid; ik had gewoon al mijn cd’s bij me en een paar vinyl platen die ik op dat moment had.”


Volg TIOH op Facebook:


Epic rave

“We inspireerden elkaar, maar ik herinner me ook dat ik erg geïnspireerd was geraakt door Extrawelt live op Timewarp. Ons event was in ieder geval een epic rave en ik ben nooit meer met raven gestopt. Box Vision ging daarna meteen full on! Onze specialiteit was om met een generator, speakers en een dj-booth naar plaatsen te gaan waar ‘gewone’ mensen rondliepen en daar ter plekke een feestje neer te zetten.”

Genaaid

“Vervolgens zijn we ook met legale feesten aan de slag gegaan en organiseerden we feestjes in clubs. Maar omdat we nog zo jong waren, zijn we vaak genaaid door Italiaanse clubeigenaars en doorgewinterde organisaties, die ons omwille van ons bereik gebruikten en ons lieten werken zonder er iets voor terug te geven.”

OLMOST

Verliefd op produceren

“Na een poos besloot ik om Sound Technology en elektronische muziek te gaan studeren aan het Conservatorium in Como (Italië). Daar werd ik verliefd op het produceren. Lange tijd heb ik me niet aan een bepaald genre verbonden. Ik draaide alles: van drum ’n bass tot psytrance tot reggae en dance hall tot techno, elektro en breakbeat. Pas toen ik in 2013 naar Nederland verhuisde, kreeg ik het besef dat ik wellicht een toekomst in de muziek kon hebben en van mijn passie mijn beroep kon maken. Vanaf dat moment richt ik al mijn aandacht op techno en house.”

“Ik wil mijn vriendin Martina bij deze graag nog eens bedanken dat ze me op het pad heeft gebracht van waar mijn hart ligt: de muziek. Op dit moment ben ik met twee projecten bezig: Olmost (techno) en Aprope Dragu (house). Daarnaast organiseer ik de events Zondagskinderen en LMNTS in Amsterdam. Tot recent zette ik ook wekelijks het event Techno Tribe neer in de Sugar Factory in Amsterdam. Oh ja, en ik ben tevens resident-dj op Thuishaven (Amsterdam, red.)!”


VOLG OLMOST

ColombiaMy First GigOlmost

MELD JE AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF.
ALS EERSTE OP DE HOOGTE. THE PARTY IS HERE!

* Verplicht veld