Support This Is Our Househttps://www.thisisourhouse.nl/wp-content/uploads/2020/05/Support-This-Is-Our-House.png / 1100 / 150 /

Als onderdeel van een podcast-serie maken Brabantse artiesten een exclusieve mix van een uur voor Our House. Terwijl je luistert kun je meteen over ze lezen in een begeleidend interview. In aflevering 14: Bjorn Wolf uit Breda, bekend van zijn avonden in de Arcade en 200Max. 

Naam: Bjorn Wolf
Woonplaats: Breda
Leeftijd: 34
Label: Releases op oa NOIR, RAWTHENTIC, MEMORIA, BOUQ, MONIQUE MUSIQUE & Cadenza
Genre: Electronica, techno, melodic techno
Residentie: Arcade, 200MAX

Rock The House #14: Björn Wolf by Our House on Mixcloud

Hoe zou je deze mix zelf inleiden? 

“Ik probeer bij mijn mixen altijd een combinatie te maken van experimentele tracks en wat meer dansvloer gerichte muziek. Ik wil de verschillende elementen van de techno in een mix  brengen van melodische  tracks die je meenemen door arps en synths tot aan stevige techno kicks en snares.”       

 Wat en wanneer was je eerste officiële optreden? 

“Dat is ergens in 1997 denk ik geweest! In de Spock in Breda. Dat was op dat moment de enige club in Breda waar dancemuziek werd gedraaid. Ik was 16 en kwam daar ieder weekend. In die tijd was Tiësto zelfs nog gewoon een resident daar op de zaterdagen. Op de vrijdagen waren het wat meer techno en house gerelateerde avonden. Ik heb daar een jaar of 6 een residentie gehad.”   

‘In die tijd was Tiësto zelfs nog gewoon een resident daar op de zaterdagen’

Mooiste gig ooit? 

“Denk dat mijn meest memorabele gig voor mijzelf toch Paradiso moet zijn geweest. Ik mocht afsluiten na Kevin Saunderson op de laatste avond van ADE. Die avond is me altijd bijgebleven, ook omdat ik naar aanleiding van die avond een aanbieding kreeg om bij de agency van ID&T te tekenen waardoor er veel mogelijkheden kwamen. Maar ook de mainstage van Mysteryland staat hoog op mijn lijstje met favorites.” 

Bjorn Wolf

Welke artiesten vormen een inspiratiebron voor je?

“Âme, Jamie xx, Mano le Tough & Mathew Johnson zijn wel een paar mensen waar ik graag naar ga kijken en veel naar luister. Maar ik haal ook veel inspiratie uit muziek van andere genres. Van Michael Jackson en David Bowie tot Tame Impala en Howling.” 

Favoriete genre naast je eigen stijl(en)? 

“Albums van OutKast en A tribe called Quest staan regelmatig op, maar ook The Whitest boy Alive en Caribou komen vaak voorbij.

Festival of club? 

“Toch wel club!  Daar sta je veel dichter bij de mensen en is er ook veel meer interactie tussen publiek en de dj. Ik kan er er van genieten dat je alle mensen in één ruimte mee kunt nemen in een verhaal. Dat is op een groot buiten festival toch een stuk lastiger.” 

Ultieme droom?

“Ik denk er al een aantal jaren over om een eigen label te starten. En er liggen wat plannen klaar om daar in 2016 wat serieuzer naar te gaan kijken. Dat is op korte termijn een van de dromen die ik graag waar wil maken. Daarnaast wil ik graag samen met alle mensen van de Arcade hard blijven werken om de club naar een volgend niveau te brengen.”    

ArcadeBjorn Wolfpodcast
Pricilla Molle | @pricillaa

Pricilla is bijna elk weekend wel op een feestje vinden. Vaak in Eindhoven, maar ze maakt ook wel eens een uitstapje naar Amsterdam, Utrecht of een andere stad. Af en toe een bandje checken is ook heel fijn. De stijl maakt niet uit. Als er maar gedanst kan worden.

MELD JE AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF.
ALS EERSTE OP DE HOOGTE. THE PARTY IS HERE!

* Verplicht veld