Support This Is Our Househttps://www.thisisourhouse.nl/wp-content/uploads/2020/05/Support-This-Is-Our-House.png / 1100 / 150 /

Als onderdeel van een podcast-serie maken zuidelijke artiesten een exclusieve mix voor This Is Our House. Terwijl je luistert kun je meteen over ze lezen in een begeleidend interview. In aflevering 55: Stan van de Ven uit Sint Agatha.

Naam: Stan van de Ven
Woonplaats: Sint Agatha (Noord-Brabant)
Leeftijd: 20
Residencies: Beachclub Cabana Moraira (Spanje)
Genre: Deep house, UK house en techhouse

Hoe zou je deze mix zelf inleiden?

“Deze mix laat goed zien hoe ik mijn set meestal opbouw. Het begint mysterieus met diepe vocals die ook weer regelmatig terugkomen in de nummers. De mix wordt daarna opzwepender met wat UK house en deep house met commerciële vocals zoals mijn eigen mashup van MK’s “17” met Jay Lumen’s “Find Myself”. Uiteindelijk wordt de mix weer wat donkerder met stevigere en rauwere underground techhouse.”

Wat was je eerste officiële optreden? Waar en wanneer?

“Mijn eerste officiële optreden was een aantal jaar geleden in 2014 tijdens de stuntdag op mijn oude middelbare school. Ik oefende een week van tevoren elke dag om de set te perfectioneren. Iets wat ik tot vandaag nog steeds doe als ik een set draai. Ik draaide toen nog op een vrij simpele huis-tuin-en-keuken dj set die ik aansloot op mijn laptop met studiomonitoren. Aan het eind van de stuntdag had ik veel positieve reacties ontvangen en zo kreeg ik mijn tweede boeking. Ja, zo is het eigenlijk begonnen. “

stan van de ven

Hoe zou je het verloop van je carrière tot nu toe beschrijven? Wat waren highlights? (of dieptepunten?)

“In het begin draaide ik op veel kleine locaties zoals een kleine kroeg in de buurt, een kledingwinkel, of een privèfeest thuis. Vanuit daar werd de kring eigenlijk steeds groter. Als ik op een feest was geweest kreeg ik weer een volgende. Mond-tot-mond reclame is een van de belangrijkste dingen geweest waardoor ik heb kunnen groeien.

Nadat ik een kleine bekendheid had opgebouwd besloot ik mee te doen met Dancetour Arnhem. Ik had erg mijn best gedaan om stemmen te verzamelen via Facebook en Instagram en rond te vragen in mijn kenniskring. Uiteindelijk kreeg ik telefoon en hoorde ik dat ik in de finale zat. Ik heb me nog nooit zo blij gevoeld. Ik was best zenuwachtig, de draaitafel die in Arnhem stond was een oudere versie dan waar ik op geoefend had. De eerste twee overgangen gingen goed en daarna maakte ik foutjes door nummers dubbel in te zetten. Het was dus helaas niet gelukt om 1e te worden, ik moest het doen met een 3e plek. Gelukkig kreeg ik er wel een aantal boekingen door.

stan van de ven

Toen heb ik in 2017 aan twee dj contesten meegedaan en ook gewonnen. Dat waren Just Peace DJ Contest in het Paard van Troje in Den Haag en KingSize Arnhem. Voor mij zijn dit wel hoogtepunten in mijn carrière. Vanuit hier heb ik ook grotere boekingen gekregen zoals bij Café van Buren in Nijmegen, Drie Gezusters in Nijmegen en Loft in Arnhem.

Daarnaast heb ik ook in Spanje mogen draaien in Beachclub Cabana. Na een aantal keer gedraaid te hebben daar werd ik gevraagd of ik als resident in de zomer wilde draaien. Het draaien in het buitenland vond ik al gaaf en nu ik daar resident ben is natuurlijk nog leuker.”

Mooiste gig ooit?

“Mijn mooiste gig was KingSize Arnhem. Omdat ik heel hard gewerkt heb om de finale te winnen en om op een groot festivalpodium te draaien gaf mij echt een kick.”

Favoriete genre naast je eigen stijl(en)?

“Naast mijn eigen stijl kan ik ook goed luisteren naar disco, funk of jazz. Af en toe gebruik ik weleens deep house nummers waarvan de vocal dan afgeleid is van een oudere discotrack zoals bijvoorbeeld “Finally” van Cece Peniston of “Deeper Love” van Aretha Franklin. Funk en jazz heb ik vroeger leren luisteren door mijn vader, dus het zit echt in de genen.”

stan van de ven

Groot festival of kleine club?

“Dan kies ik voor een groot festival. Op een groot festival kan je vaak meer laten zien, bijvoorbeeld doormiddel van visuals. Hierdoor kan je ook meer sfeer creëren bij de muziek. De muziek gaat vaak ook harder op een festival en er zijn meer mensen. Dat geeft me altijd wel een kick.”

Welke artiesten vormen een inspiratiebron voor je?

“De grootste inspiratiebron voor mij is Franky Rizardo. Toen ik hem in 2017 hoorde op Koningsdag in Arnhem werd ik totaal verliefd op deep house. Een van de tracks waardoor ik toen kippenvel kreeg was “Won’t Look Back” van Duke Dumont. De manier waarop Franky ze in elkaar mixte was erg tof. In het begin is Mike Williams altijd een inspiratie geweest, omdat ik toen erg veel luisterde naar future bounce en future house. Ik heb hem live gezien in 2016 op Tomorrowland. Hij draaide toen op een kleinere stage en was vrij onbekend. Mooi om te zien dat hij tijdens Ultra Miami 2018 nu op mainstage stond.” 

stan van de ven

Ga je zelf nog veel uit? Zo ja: waar en waarom?

“Zelf ga ik nog wel eens naar feesten waar veel deep house wordt gedraaid die ik zelf ook zou kunnen draaien. Vaak ga ik naar het Future House Music event in Utrecht bij Tivoli Tilburg. Daar draaien dan artiesten zoals Mr Belt & Wezol en Chocolate Puma. Vaak is het dan telefoon goed opladen en veel “shazammen”. Hierdoor leer ik vaak nieuwe muziek kennen om weer in mijn eigen sets te draaien.” 

Ultieme droom?

“Mijn ultieme droom is om uiteindelijk een eigen show/tour te kunnen doen op grote podia waar ik kan draaien voor mensen die van dezelfde stijl muziek houden en daar net zo los op kunnen gaan als ik. Het lijkt me gaaf om dan eigen visuals te hebben die de sfeer van de muziek extra versterken. Daarnaast zou ik erg graag op festivals draaien zoals Matrixx At The Park of in Time Out in Gemert dit omdat ik hier vroeger altijd uit ging en ik de sfeer daar altijd erg tof vond.”

Tracklist

Torren Foot – Love Me (Tom Budin Remix)

Alex Hobson – Get Through This

Tim Berg – Seek Bromance (Jerome Price Remix)

Benny Camaro – Stars Come Down

Damon Hess & Deep Matter – Tempted (Feat. Lydia Lucy)

Chris Lorenzo – Sleep Talk (Calvin Buckley Remix)

Sammy Porter ft. Grace Fleary – True Colours (DJ Ashes Remix)

Ben Stereomode – All You Need

Kischa, Leela D – Flame

Due Lipa – New Rules (Alex Hobson Remix)

Jay Lumen x MK – 17 Find Myself (Stan van de Ven Mashup)

Rae, Mandal & Forbes – That Feeling

Neiked – Sexual (Mandal & Forbes Remix)

Siege – Crunk

Distant Natured – Superstar

Hartman – One Thing

Low Steppa – Kontrol x The Love (James Godfrey Bootleg)

Rich Pinder – Hat Play Every Weekend

Danny Howard – Extra Trippy

Low Steppa – Conservatory Bar

Sonny Fodera – Always Gonna Be (feat. Alex Mills) (Low Steppa Remix)

Eurythmics – Sweet Dreams (Rich Pinder & DJOKO Bootleg)


Stan van de Ven

Website

Instagram

Soundcloud

deep houseRock The Housestan van de ven

MELD JE AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF.
ALS EERSTE OP DE HOOGTE. THE PARTY IS HERE!

* Verplicht veld