Support This Is Our Househttps://www.thisisourhouse.nl/wp-content/uploads/2020/05/Support-This-Is-Our-House.png / 1100 / 150 /

Als onderdeel van een podcast-serie maken zuidelijke artiesten een exclusieve mix voor This Is Our House. Terwijl je luistert kun je meteen over ze lezen in een begeleidend interview. In aflevering 64: Gerald Le Funk, die met zijn bass/future house inmiddels internationaal carrière heeft gemaakt.

 

Naam: Gerald van Sambeek (Gerald Le Funk)
Woonplaats: Cuijk
Leeftijd: 26
Labels: Bite This, Mad Decent, Dim Mak, KLASH
Genre: bass house, future fouse, EDM

Hoe zou je deze mix zelf inleiden?

“Sinds afgelopen jaar ben ik me meer gaan richten op de groovy sound met een herkenbare en eigen twist. Net wat meer swing in de tracks, maar natuurlijk blijven de stevige drops aanwezig! Deze worden alleen iets vaker afgewisseld met fijne melodieën en vocalen. Ik ben dan ook benieuwd hoe jullie deze mix vinden.”

Wat was je eerste officiële optreden? 

“Vijf jaar geleden kregen een goede vriend en ik de kans om te draaien in een jongerencentrum in Boxmeer. Spannend was het wel, zo’n eerste keer voor publiek!”

Hoe zou je het verloop van je carrière tot nu toe beschrijven? Wat waren highlights of dieptepunten?

“Vallen en opstaan zeggen ze wel eens. En dat heb ik geweten. Tot en met 2017 had ik echt geen idee waar ik mee bezig was, wat ik nou wilde produceren en waarom. Invloeden van buitenaf gaven mij het beeld dat je enkel succes kon behalen wanneer je muziek commercieel is.”

“En dat heeft mij een lange periode onzekerheid gegeven, over wat ik precies wilde. Want ik wilde dat mensen mij zouden volgen om de muziek die ik maakte en waar ik ook zelf trots op ben. Niet vanwege datgene waar niet al mijn passie in zat.”

Ik heb eindelijk de stap durven zetten om alles aan de kant te zetten en te produceren wat ik tof vond

Gerald Le Funk

“Een klein jaar geleden heb ik eindelijk de stap durven zetten om alles aan de kant te zetten en te produceren wat ik tof vond. Deze ‘vrijheid’ resulteerde tot mijn huidige sound en zette mij meteen op een andere manier in de spotlights.”

“Support van grote artiesten, mensen die mijn muziek begonnen te herkennen en andere artiesten die aangaven dat ze met mij wilden werken. Dit alles gaf mij direct het gevoel dat dit de beste keuze is geweest die ik ooit heb gemaakt. Kort nadat mijn eerste nieuwe tracks online kwamen, heb ik een remix gemaakt op ‘Lucky’ van Moksi. Nu, een jaar later, ben ik trots dat ik mag zeggen dat ik een collab heb met the one and only Jauz!

Mooiste gig ooit?

“Tot nu toe blijft Land of Dreams Festival in Vietnam nog wel het meeste hangen! Vanaf het moment dat ik er aankwam was het gekkenhuis en was alles geweldig geregeld.”

“Dat, samen met een waanzinnige stage en een publiek dat compleet losging van het begin tot het einde van mijn set, heeft me wel een aantal kippenvelmomenten bezorgd! Deze set is overigens terug te kijken op Youtube, hij werd live gestreamd door het festival.”

Favoriete genre naast je eigen (stijl)en?

“Ik ga wel erg lekker op namen als Michael Jackson en Chris Brown. Ik ben dan ook wel een liefhebber van urban en hiphop.”

Groot festival of kleine club?

“Klein beetje cliché misschien, maar ik zeg beide. De interactie die je kunt hebben met je publiek in kleinere clubs blijft heerlijk. Zo stond ik vorige week tijdens ADE in een kleinere locatie, maar was het meteen mijn favoriete moment van ADE 2018.”

“Mensen die je herkennen, mensen die helemaal losgaan of meezingen op jouw muziek geeft me een gevoel dat ik eigenlijk niet echt kan beschrijven. Maar gooi een festival niet weg, haha! Grote podia’s, massa’s mensen en dus iedere show een unieke belevenis. Een perfecte afwisseling van elkaar als je het mij vraagt.”


Volg TIOH op Facebook:


Welke artiesten zijn een inspiratiebron voor je? 

“Mijn inspiratie komt niet direct uit één artiest, set of track. Het is meer een bepaalde energie die bepaalde artiesten over kunnen brengen op het publiek die mij inspiratie geeft.”

Ga je zelf nog veel uit? Zo ja: Waar en waarom?

“Nee, zelf op stap gaan doe ik eigenlijk nooit. Ik ben het meest te vinden in de studio, tot ergernis van mijn gezinnetje haha. Maar eerlijk gezegd: het bevalt me prima!”

Tot slot: wat is je ultieme droom?

“Ik kan zo ontzettend genieten van mijn fans, dus mij lijkt het allermooiste om ze te kunnen ontmoeten over heel de wereld. Ik zou het geweldig vinden als ik de wereld af zou kunnen reizen om mensen gelukkig te maken met mijn muziek. Deze droom is de reden dat ik dit allemaal doe en die me overal doorheen heeft getrokken. Daarom ben ik er zeker van dat mijn droom ooit uit zal komen.”

Gerald Le Funk


Gerald Le Funk

Website

Facebook

Instagram

 

Gerald Le FunkRock The House

MELD JE AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF.
ALS EERSTE OP DE HOOGTE. THE PARTY IS HERE!

* Verplicht veld