Nieuwsbrief This is Our Househttps://www.thisisourhouse.nl/wp-content/uploads/2016/07/Banner-nieuwsbrief-TIOH.png / 1100 / 150 /

Als onderdeel van een podcast-serie maken zuidelijke artiesten een exclusieve mix voor This Is Our House. Terwijl je luistert kun je meteen over ze lezen in een begeleidend interview. In aflevering 69: Tim van Werd. Afgestudeerd aan de Herman Brood Academy en de man die zijn release wijdt aan een goed doel. “Je helpt de wereld een stukje beter te maken door mijn nummer te luisteren!”

Naam: Tim van Werd

Woonplaats: Gorinchem

Leeftijd: 23

Genre: House / Groove

Hoe zou je deze mix zelf inleiden?

“Mijn mixen beginnen altijd met een rustige vibe, diepe platen die worden opgevolgd door techhouse. Ik probeer altijd groovy platen uit te kiezen. In de mix heb ik ook nieuwe releases en onuitgebrachte werken toegevoegd.”

Wat was je eerste officiële optreden? Waar en wanneer?

“Dat was in Club Senz in Gorinchem. Ik draaide als onbekende DJ in een volle tent! Gelukkig sloeg mijn muziek gelijk aan en heb na die avond er nog vaker gedraaid. Op die manier ging het balletje rollen in de regio. Vanaf dat moment begon ik mijn eigen muziek te produceren en daardoor bereikte ik een groter publiek, vooral in het buitenland.”


Hoe zou je het verloop van je carrière tot nu toe beschrijven? Wat waren highlights? (of dieptepunten?)

“Onder mijn eigen naam breng ik steeds meer platen uit. De ene keer een clubplaat en de andere keer een plaat die geschikt is voor de radio. Hierdoor zit er een stijgende lijn in mijn carrière en krijg ik steeds meer opdrachten. Ook ben ik laatst getekend bij BMG / Talpa, zij helpen mij verder met mijn producties, vocalen en studiosessies.”

“50% van de inkomsten van ‘Message from the Whales’ gaat naar Plastic Soup Foundation.”

“Meer highlights zijn toch wel optredens in Escape Amsterdam, het voorprogramma van Diplo in Paradiso Amsterdam en optredens in de Maassilo / Factory 010, Zomerfeest en Summer Start Dance. Af en toe mag ik een setje doen voor SLAM! in de Mixmarathon op vrijdag, altijd erg vet!”

Kun je vertellen wat het verhaal is achter je plaat ‘Message from the Whales’?

“Toen de plaat klaar was, wilde ik er iets bijzonders mee doen. Het geluid gaf een speciaal gevoel. Op de achtergrond hoor je walvissen en het heeft een zweverige vibe. Samen met het label TurnItUp Muzik zijn we een goed doel gaan zoeken.”

“Uiteindelijk vonden we in Plastic Soup Foundation een passende partner. Dit goede doel zet zich in om plastic verontreiniging in de oceaan tegen te gaan. 50% van de inkomsten van de plaat gaan naar hen. Je helpt dus de wereld een stukje beter te maken door dit nummer te luisteren. Daarnaast is ‘Message from the Whales’ gedraaid door Martin Garrix, David Guetta, Afrojack, Nicky Romero, Sander van Doorn en Sam Feldt!”


Wat vind je tot nu toe je mooiste/vetste gig ooit?

“Het festival Zomerfeest in m’n hometown Gorinchem, daar heb ik nu 3 edities gedraaid. Er staan zo’n 7.000 man, dat geeft wel echt een kick! Ook was daar vorig jaar mijn plaat ‘Inside Out’ de anthem van het festival.”

Waarin vind je dat je bent gegroeid als artiest? En waar wil je nog beter in worden?

“Als artiest sta ik nu wat meer ontspannen op het podium en is er meer interactie met het publiek, nu geniet ik er meer van. De zenuwen blijven altijd aanwezig  voordat ik op moet, maar die vallen na 10 minuten van m’n schouders en dan kan ik echt genieten.”

“Als producer ben ik vooral technisch sterker geworden. Dat komt vooral door de opleiding Dance Producer die ik heb gevolgd aan de Herman Brood Academie.”


Wat voor muziek luister je naast je eigen stijl?

“Echt van alles! Van klassiek en Jazz, tot R&B en Soul. Ik ben opgegroeid met diverse soorten muziek. Ook speel ik van kleins af aan trompet, ik heb drumlessen gehad van mijn vader en ik heb mijzelf piano aangeleerd. Dit helpt mij nu enorm om makkelijk een idee op papier te zetten.”


Wat heb je liever, een groot festival of een kleine club? 

“Het heeft allebei een eigen sfeer. Op een festival wil ik graag een goede show neerzetten met een unieke set, visuals, en een MC. In de club kan ik meer improviseren en is er meer interactie met het publiek, dan pak ik ook sneller zelf de mic.”

Welke artiesten vormen een inspiratiebron voor je? En welke tracks en/of sets dan met name?

“De platen van Fedde Le Grand (vooral de oude sound) zoals ‘Put Your Hands Up 4 Detroit’ hebben mij geïnspireerd om groovy platen te maken, daarom ben ik nog steeds trots mijn plaat ‘Bounce To This’ die is uitgebracht op zijn platenlabel Darklight Recordings. Nu word ik geïnspireerd door artiesten als Tom Misch, Axwell, Mark Ronson, of juist door een festival als North Sea Jazz te bezoeken.”


Tot slot, waar zie je Tim van Werd over 5 jaar?

“Ik hoop in dat tijdsbestek de wereld rond te reizen en op veel mooie plekken te mogen draaien. Er staat erg veel muziek klaar voor 2019, dus daar heb ik het volste vertrouwen in!”


Check hier Tim’s nieuwe plaat: ‘Your Love’ met Brendan Cleary.

Website

Instagram

Facebook

 

Goed DoelGrooveHouseMessage From The WhalesTim van Werd

MELD JE AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF.
ALS EERSTE OP DE HOOGTE. THE PARTY IS HERE!

* Verplicht veld