Support This Is Our Househttps://www.thisisourhouse.nl/wp-content/uploads/2020/05/Support-This-Is-Our-House.png / 1100 / 150 /

Als onderdeel van een podcast-serie maken zuidelijke artiesten een exclusieve mix voor This Is Our House. Terwijl je luistert kun je meteen over ze lezen in een begeleidend interview. In aflevering 71: ZES (Joep le Blanc). Deze producer en tevens vocalist bracht op 8 februari zijn album ‘Closer’ uit op CloudKid/Universal. 

 

Naam: Joep le Blanc
Woonplaats: Voorheen Tilburg, nu Rotterdam
Leeftijd: 26 jaar
Label: CloudKid
Genre: Experimental, Broken beats, Bass, Pop8 februari dit jaar bracht ZES zijn eerste album uit. ‘Closer’ is gereleased op Cloudkid/Universal. Naast een aantal hele toffe vocale bijdragen bevat het album ook tunes waarop Joep zelf zingt.

De futuristische electronica van deze Tilburgse producer – die met zijn EP ‘Hindsight’ en de single ‘Do It Again’ flink scoorde in 2015/2016 – doet denken aan een verstandshuwelijk tussen Flume en Jamie xx .

ZES’ spetterende liveshow was de afgelopen jaren te zien op o.a. ADE Live, STRP, PITCH, Noisia Invites en We Are Electric.

 

Hoe zou je deze mix zelf inleiden?
Deze mix is een live recording van een hoop dingen die ik normaal gesproken live doe. Er zit veel van mijn nieuwe album in. Daarnaast ook een aantal dingen die nog niet uit zijn.

ZES

Wat was je eerste officiële optreden? Waar en wanneer?
Mijn eerste officiele optreden was in de Kavka in Antwerpen. Dat is nu zo’n 6 jaar geleden.

 

Hoe zou je het verloop van je carrière tot nu toe beschrijven? Wat waren highlights? (of dieptepunten?)
Hoogtepunten zijn tot nu toe vooral het maken van nieuwe muziek en het ontdekken van samenwerken met super fijne muzikanten. Natuurlijk ook het releasen van mijn nieuwe album bij Cloudkid en de release-show die hieraan vast zat. En daarnaast ook het spelen van het voorprogramma van Flume en een aantal grote andere shows die ik tot nu toe heb mogen doen.

ZES

Wat is je mooiste gig ooit?
Toch wel de release show van afgelopen februari in de EKKO, met licht door Michiel Knoop. Dat was zo’n vette ervaring.

 

Wat is je favoriete genre naast je eigen stijl(en)?
Eigenlijk heel erg verknipte muziek, de nieuwe lichting hiphop en RNB vind ik geweldig. Daar wordt zo hard zonder regels gewerkt nu, fantastisch.

 

Welke artiesten vormen een inspiratiebron voor je? En welke tracks en/of sets dan met name?
Lorn, Flume, The Code, Bibio, Clark, Bon Iver en James Blake.

ZES

Ga je zelf nog veel uit? Zo ja: Waar en waarom?
Nee eigenlijk niet. Als 26 jarige full-time muzikant ben ik zelf veel aan het werk nog ’s avonds. En als ik dan een keer niet met muziek maken bezig hoef te zijn, gun ik mijn oren graag wat rust.

 

Wat is je ultieme droom?
Ooit een liedje te maken met James Blake, Justin Vernon, Travis Scott of Drake. En daarnaast gewoon mijn leven lang muziek kunnen blijven maken waar ik mijn emotie in kwijt kan.


Volg ZES

CloudKidInterviewRock The HouseUniversalzes

MELD JE AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF.
ALS EERSTE OP DE HOOGTE. THE PARTY IS HERE!

* Verplicht veld