Support This Is Our Househttps://www.thisisourhouse.nl/wp-content/uploads/2020/05/Support-This-Is-Our-House.png / 1100 / 150 /

Als onderdeel van een podcast-serie maken Brabantse artiesten een exclusieve mix van een uur voor Our House. Terwijl je luistert kun je meteen over ze lezen in een begeleidend interview. In aflevering 9: Flamboyant uit Tilburg. Hij begon al op 13-jarige leeftijd maar kwam de laatste jaren in een stroomversnelling. Met zijn eclectische stijl treedt hij ieder weekend wel op tijdens een feest of festival.

Naam: Boy de Rooy
Woonplaats: Tilburg
Leeftijd: 38
Residenties: Studio (Tilburg)
Genre: eclectic, house

Rock The House #9: Flamboyant by Our House on Mixcloud

Hoe zou je deze mix zelf inleiden?

“Funky, soulful house met een vleugje disco. Anders dan wat de meesten de laatste jaren van mij gewend waren, maar dit is een beetje de sound waar ik me meer op ga focussen.”

Waar en wanneer was je eerste officiële optreden?

“De eerste keer dat ik voor publiek draaide was in 1990 in jongerencentrum De Reeshof in Tilburg, als 13-jarig jochie. Ik kwam in 1988 in die wijk te wonen en er was maar weinig te doen voor de jeugd. Ik ben toen in contact gekomen met het jongerenwerk daar en ben samen met hun een jongerendisco begonnen op de zolder van het buurthuis waar ik dus zelf begon te dj-en.”

‘De set op Extrema Outdoor 2010 heeft me gebracht tot waar ik nu ben.’

Hoe zou je het verloop van je carrière tot nu toe beschrijven? Wat waren highlights? (of dieptepunten?)

“Na 5 jaar elke zaterdag in het jongerencentrum gedraaid te hebben kwam het dj-en op een laag pitje te staan in verband met studie. In 2000 ben ik er weer wat meer mee bezig gegaan en ben feestjes gaan organiseren in Tilburg waar ik zelf met wat vrienden achter de draaitafels stond.”

“Het draaien heb ik altijd als hobby gezien maar is een stuk serieuzer geworden sinds ik in 2010 een set mocht doen op Extrema Outdoor. Dat heeft me gebracht tot waar ik nu ben.”

Flamboyant_360x325_acf_cropped

Mooiste gig ooit?

“Dat moet mijn trip naar de Zephyr Lodge in Guatemala zijn geweest, in 2014. Een feestje in een backpackers-resort bovenop een heuvelrug, midden in de jungle. Geloof me als ik zeg dat het één van de mooiste plekken op aarde is.”

Favoriete genre naast je eigen stijl(en)?

“Hiphop, soul en funk.”

Groot festival of kleine club?

“Grote festivals zijn natuurlijk altijd superleuk om te staan maar mijn voorkeur gaat dan toch naar de kleine intieme club. De sfeer en warmte die je daar kunt creëren vind ik het leukst.”

Welke artiesten vormen een inspiratiebron voor je?

“Dat is Gilles Peterson. Ik luisterde altijd naar zijn show op BBC Radio1, tegenwoordig Radio6, en dat heeft me veel inspiratie en goeie muziek opgeleverd.”

Hoe ziet de komende tijd er voor je uit?

“Best prima eigenlijk! De club-boekingen gaan lekker, binnenkort naar 3FM en dan staat 2016 al weer voor de deur.”

Ultieme droom?
“Ergens op een tropisch eiland oud worden samen met mijn vriendin.”

 

www.instagram.com/dj_flamboyant
www.facebook.com/djFLAMBOYANT.nl
www.soundcloud.com/flamboyant
www.mixcloud.com/dj_flamboyant

FlamboyantTilburg

MELD JE AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF.
ALS EERSTE OP DE HOOGTE. THE PARTY IS HERE!

* Verplicht veld