Support This Is Our Househttps://www.thisisourhouse.nl/wp-content/uploads/2020/05/Support-This-Is-Our-House.png / 1100 / 150 /

Als onderdeel van onze podcast-serie maken artiesten een exclusieve mix voor This Is Our House. Terwijl je luistert kun je meteen over ze lezen in een begeleidend interview. In aflevering 95 van Rock The House: Travis Gillissen, de 19 jarige dj en producer trakteert je op een EDM mix. Zijn ultieme droom: de mainstage van Tomorrowland afsluiten!

 

Naam: Travis Gillissen
Woonplaats: Kerkrade, Limburg
Leeftijd: 19
Genre: EDM / Folk House

 

 

Hoe zou je deze mix zelf inleiden?

“In deze mix hoor je sounds die je ook in mijn opkomend debut album kunt verwachten of zelfs al in eerdere solo tracks. Dit album staat gepland in 2021. Het gaat een nieuwe en verfrissende sound zijn voor de EDM scene.”

Wat was je eerste officiële optreden? 

“Mijn eerste officiële optreden was in 2017 op het Castle Of Love Festival in Kerkrade. Ik had toen een dj contest gewonnen waarbij ik de talent stage mocht openen. Dit was een zeer leerzame ervaring en erg leuk!”

 

Hoe zou je het verloop van je carrière tot nu toe beschrijven? 

“Ik ben muziek gaan maken toen ik 14 jaar was. In het begin had ik moeite met het vinden van mijn eigen sound, dus ben ik gaan ghost-produceren voor andere artiesten.”

“In de loop der jaren heb ik met veel mensen uit de muziek industrie mogen werken. Van opkomende tot aan wereld bekende artiesten. Hierdoor heb ik na een tijdje mijn eigen sound kunnen ontwikkelen. Deze sound hoor je in mijn aankomende nummers en het album.”

na jaren als ghost-producer ontdekte ik mijn eigen sound

 

Mooiste gig ooit?

“Oh, dat is een lastige vraag. Het zijn eigenlijk twee verschillende optredens. De eerste was een tijdslot voor zangeres Maan op de mainstage van Fabulous United Festival 2019. De tweede was een optreden in het legendarische Paradiso in Amsterdam tijdens ADE 2019.”


Voordat je verder leest…

Hopelijk waardeer je onze content. Die is gratis maar niet goedkoop. Journalistiek is vakwerk. De inkomstenbron om die uit te financieren is door de coronacrisis echter flink aangetast. Jij kunt ons indirect helpen, door ons bereik mee te vergroten. Hoe? Volg onze socials en wijs ook muziek-liefhebbende vrienden op onze Facebookpagina en Instagram! We hebben ook een wekelijkse nieuwsmail. Alvast bedankt!


Favoriete genre naast je eigen stijl(en)?

“Country en bluegrass! Ik luister eigenlijk een beetje naar van alles maar naar country en bluegrass luister ik toch wel het meest. Grappig want vroeger vond ik het vreselijk. Nu is het de inspiratie en de basis van mijn nieuwe sound.”

Country en bluegrass zijn de basis van mijn nieuwe sound

 

Groot festival of kleine club?

“Dat is een moeilijke keuze maar als ik moet kiezen, kies ik voor een groot festival. Mensen komen hier toch vaker naartoe voor de ervaring in plaats van een nachtje uitgaan. Daarbij zijn festivals ook goed voor een artiest om te netwerken met andere mensen uit de industrie.”

 

Welke artiesten vormen een inspiratiebron voor je? 

“Voor mij zijn dat Avicii en Martin Garrix. Toen de track ‘Wake Me Up’ uitkwam, was ik verkocht! Eerder had ik nog nooit naar dance muziek geluisterd. Door diezelfde track ontdekte ik ook het festival Tomorrowland. Tot de dag van vandaag is het nog steeds mijn grootste droom om de mainstage van Tomorrowland te mogen afsluiten.”

‘Wake Me Up’ heeft mij verkocht aan de dance scene

 

Hoe kwam je de quarantaine door?

“Ik heb eigenlijk alleen maar in de studio aan nieuwe muziek gewerkt. Voorheen deed ik dat ook wel dus op zich is er niet echt veel veranderd in mijn dagelijks leven, haha!”

Ga je normaal gesproken zelf nog veel uit? 

“Ik ga zelden uit. Ik wil die tijd liever besteden aan het produceren van nieuw materiaal. Maar natuurlijk ga ik wel eens met wat vrienden naar een feestje.”

 

Ultieme droom?

“Mijn droom is om de wereld rond te reizen. Ik wil mijn muziek laten horen aan miljoenen mensen over de hele wereld en uiteindelijk in de top 10 van DJMag staan! Mijn ultieme droom is om op Tomorrowland de mainstage te mogen afsluiten.”

 


Travis Gillissen

Instagram

Facebook

Website

Rock The House

Check hier de eerdere afleveringen in onze serie

Rock The HouseTomorrowlandTravis Gillissen

MELD JE AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF.
ALS EERSTE OP DE HOOGTE. THE PARTY IS HERE!

* Verplicht veld