Support This Is Our Househttps://www.thisisourhouse.nl/wp-content/uploads/2020/05/Support-This-Is-Our-House.png / 1100 / 150 /

Als onderdeel van een podcast-serie maken zuidelijke artiesten een exclusieve mix voor This Is Our House. Terwijl je luistert kun je meteen over ze lezen in een begeleidend interview. In aflevering 44: Baromar. De 24-jarige Elmar van Eijk uit Helmond staat binnenkort samen met Noisa op een podium tijdens We Are Electric Weekender.

Naam: Elmar van Eijk (alias Baromar)
Woonplaats: Helmond
Leeftijd: 24
Residencies: Nexus Events, Dubstep Nederland, DrumandBass.NL
Label: Turf Agency (‘Maar ik regel m’n eigen boekingen’)
Genre: Drum ’n bass, dubstep (‘Met in m’n sets uitstapjes naar trap, beats, bass house en glitch hop’)

Hoe zou je deze mix zelf inleiden?
“Ik draai mijn dubstep het liefst zoals ik zelf ben: ADHD. Ik gooi graag 4, 5 tunes achter elkaar en bouw dan wat rust in. Sommige tunes moet je laten ademen terwijl andere nummers maar een paar maten leuk zijn. Ik probeer te variëren in overgangen en hier en daar ook een BPM-switch te gooien. Wegens tijdnood is dat wat minder in deze mix, maar voor mijn gevoel is er wel een goede balans tussen klassiekers en nieuwere nummers en ook qua drukte en rust.”
 
Waar en wanneer was je eerste officiële optreden?
“Dat was Bassline Skanka’s, op 4 oktober 2014. Ik heb de flyer voor m’n neus hangen boven m’n computer als reminder van waar en hoe het is begonnen. Ik kreeg daar een heel toffe kans die ik eerlijk gezegd nog niet echt verdiende en voor m’n gevoel heb ik er toen wel het beste van gemaakt. Dit was in Veghel op best nog een leuk feest met een vrij behoorlijke soundsystem. Ik piste zowat in m’n broek maar heb ervan genoten.”
Baromar
Hoe zou je het verloop van je dj-bestaan tot nu toe beschrijven?
“Bij mij is het denk ik vooral ook heel veel geluk gehad hebben met connecties. Vriendendiensten zijn belangrijk in zo’n wereldje. Ik gun op mijn eigen events ook wel eens mensen een slot ook al verdienen ze het misschien nog niet op zo’n platform. Het is een beetje oogsten en zaaien geweest wat dat betreft. Veelal hebben vrienden me spots gegund op hun events, sommige wat meer verdiend dan anderen, maar ik ben ze er altijd erg dankbaar voor gebleven.”

 

“Ik denk ook dat ik het tegenwoordig ook van m’n draaikunsten zelf kan hebben, ik word steeds vaker geboekt door mensen die ik niet ken. Door connecties heb ik zelfs al sets mogen draaien in Praag! Het is dus een beetje een constante stroomversnelling geweest, ik heb minder hard hoeven werken om hetzelfde te bereiken als veel anderen. Daarom probeer ik juist wat extra’s te doen tijdens sets om wel het gevoel te houden dat ik het verdien om te staan waar ik sta.”

 

Mooiste gig ooit?
“Praag, 13 juni 2016. Als headliner voor een paar honderd compleet losgeslagen oostblokkers anderhalf uur de zaal volledig platleggen met wat sowieso de set van mijn leven was. Het was echt de ene na de andere moshpit. Ik heb ooit gezworen om nóóit die dj te zijn die zijn shirt uittrekt tijdens sets, maar ik heb die eed gebroken die avond. Het was zo fucking heet daarbinnen dat ik bijna out ging, maar ik kreeg zoveel adrenaline van die crowd. Het zal lang duren voor ik zoiets nog een keer meemaak. Verder zijn mijn favoriete gigs vooral illegale feesten, want mensen komen daar écht voor de muziek. Heerlijk.”

 

 Het was zo fucking heet dat ik bijna out ging, maar ik kreeg zoveel adrenaline van die crowd
Baromar
Favoriete genre naast je eigen stijl(en)?
“Eigenlijk probeer ik thuis elektronische muziek zoveel mogelijk te mijden om het niet beu te worden. Ik luister vooral metal of rustige shit. Iron Maiden staat elke dag wel een keer op, Pink Floyd, Metallica, System of a Down en dat soort dingen. Verder ben ik fervent technoliefhebber en gooi ik ook graag mixen op van Ivy Lab of SHADES, die met een gloednieuw genre genaamd ‘beats’ momenteel de grenzen van elektronische muziek opzoeken.”

 

Groot festival of kleine club?
“Easiest question ever. Kleine club. Het is zo veel leuker om voor een paar honderd dronken boeren te draaien dan bijvoorbeeld voor een volle zaal van de Effenaar. Ik heb het allebei meegemaakt, en geef mij die kleine clubs maar.”

Volg TIOH op Facebook:


Welke artiesten vormen een inspiratiebron voor je?
“Sowieso in mijn begindagen mensen als Datsik en Excision, toen dubstep nog in de hoogtijdagen zat. Die poepten jarenlang echt de ene na de andere classic uit. Ze zijn nu allebei wat commerciëler geworden maar ze zijn nog steeds on top of the game. Qua drum ’n bass is het echt Noisia. Dat is de maatstaaf voor iedereen wel, vooral qua producties. Het is een algemeen erkend feit: Noisia is gewoon de beste. Niemand kan wat zij kunnen.”

 

Hoe ziet de komende tijd er voor je uit?
“Retedruk. In het festivalseizoen heb ik best wat toffe gigs. Ik sta bijvoorbeeld op een fucking bazentijd geprogrammeerd op We Are Electric Festival, en ik mag rond Let It Roll ook weer een aantal keer draaien in Praag. Ik kan echt niet wachten op de zomer.”

 

Ultieme droom?
“Geboekt worden door Noisia op Noisia Invites. Daar staan alleen de grootsten van de grootsten, je moet echt al zo ongeveer living legend status bereikt hebben voordat je überhaupt op hun radar komt.”


Baromar

Volg Baromar via Facebook
BaromarRock The House
René Miermans | @ReneMiermans

Fanatiek feestbeest. Geboren in Amsterdam, maar studeert al enige tijd International Event, Music & Entertainment Studies in Tilburg. Ooit begonnen met bandjes luisteren, rolde de hardcore scene binnen en met een omweg naar de techno. Danst op alle ‘beats per minutes’. Wanneer je hem niet op de dansvloer ziet werkt hij achter de schermen.

MELD JE AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF.
ALS EERSTE OP DE HOOGTE. THE PARTY IS HERE!

* Verplicht veld