Microclubhttps://www.thisisourhouse.nl/wp-content/uploads/2019/04/Microclub.png / 1100 / 150 /

De Brabander Bold Action (Lex Brekelmans) komt op in 2013 als hij een dj contest van Q-Dance wint. Met het concept Qult’ van Q-Dance staat hij op grote festivals zoals Defqon.1. Tot de moederorganisatie in het einde van 2015 de stekker uit Qult trekt. In een nieuwe Rock The House-mix laat Bold Action zich nu van een andere kant zien: “Ik neig meer naar house. Niet de Martin Garrix soort house, meer deephouse met een invloed van techno”.

Qult kent in 2015 nog een eigen geluid dat wordt bepaald door artiesten als Geck-O en ACTI. “Destijds noemden ze het genre Subground, een naam die er vooral door ACTI & Q-dance aan werd gegeven.” Maar de organisatie geeft uiteindelijk de brui aan het concept; Qult groeit niet hard genoeg om het financieel aantrekkelijk te houden.

Lex: “Defqon.1 blijft een van de hogere hoogtepunten voor mij. Die tijd met Qult was gewoon heel erg gaaf. Ik heb in Amsterdam Westerunie mogen draaien, en op verschillende festivals van Q-Dance. Vooral de intense betrokkenheid van het publiek was heel erg tof.”

Volwassener

Bold Action blijft gelukkig wel actief, vooral als dj/producer bij het nieuwe concept The Funky Cat van Qult-collega Geck-O. “Voor technische aspecten rond muziekproductie kan ik goed bij Rik terecht (Rik van Dam – Geck-O). Verder spar ik ook met James Lomas, een van de drijvende krachten achter The Funky Cat.”

Onder de vlag van dat label komt Bold Action in 2017 dan ook met zijn debuutalbum: ‘Transition’. “Wat betreft muziek maken is dat een van mijn grootste mijlpalen. Voor mijn gevoel hoort er bij ieder album een verhaal en het is uiteindelijk een heel persoonlijke vertaling geworden. Het gaat over de transitie van geluid. Door de jaren heen werd ik volwassener, en mijn sound volgde deze ontwikkeling..”

“Het werd veel meer luistermuziek. Meer de diepte in. Ik ging van rauw naar meer genuanceerd. Van keihard ‘in your face’ naar meer diepgang. Bij het publiek was het wel even wennen denk ik.” Terwijl het grote publiek Bold Action kent als een van de gezichten van Subground laat de ‘nieuwe’ Bold Action zich misschien nog beter classificeren als ‘electronic’. “De reactie van de trouwe volgers was gelukkig heel goed. Maar mensen die me een tijdje niet hebben gevolgd dachten misschien wel van: ‘oh dat is wel even anders’.”

‘Daar wordt ik toch wel weer even warm van’

Desgevraagd gaat Bold Action als zomerhit van het jaar nu voor Dj Koze’s ‘Pick Up’. Zijn Spotify-lijst – inmiddels 1400 nummers lang – wordt naast house en techno ook gewoon opgesierd met hits van The Vengaboys en MC Hammer. “Ik luister naar alles wat ik vet vind. Het kunnen hele cheesy dingen uit de jaren tachtig zijn. Maar ook drum and bass of filmmuziek. Ik ben niet zo van hokjes.”

Hardstyle hoort daarnaast ook nog gewoon thuis in de muziekbibliotheek. “Ik vind het knap, bijvoorbeeld in de hardstyle scene, dat er grote jongens zijn die jarenlang hardstyle blijven maken. Want om interessant te blijven moet je jezelf blijven innoveren. Het lijkt me heel moeilijk om die creativiteit er in te houden binnen één genre. Maar ze doen het wel, en goed ook. Vroeger luisterde ik bijvoorbeeld best veel Wildstylez en Headhunterz. Nu is mijn interesse in hardstyle misschien minder, maar als ik nieuwe muziek van hen hoor denk ik echt: ‘nou, daar wordt ik toch wel weer even warm van’.”

Rock The House

In de nieuwe mix die Bold Action aan elkaar draait voor This Is Our House liggen de genres wat minder ver uit elkaar. “Ik zou de mix willen omschrijven als een richting die nu mijn interesse heeft. Een dansbare house vibe, maar ook ruimte voor diepere nummers.” Inderdaad, DJ Koze zit er in. “En een paar eigen producties, zoals ‘Fix In The Mind’ en ‘Driving Bassline’ van mijn eigen album.”

Daarnaast legt de Brabantse dj ook wat nieuwe teasers klaar:“Ik heb sowieso wat nieuwe producties liggen. Die ga ik afmaken en introduceren, zoeken naar een label dat hierbij past. Daar kun je ongetwijfeld iets van verwachten in de mix!”

Tracklist

 1. Dj Koze – Pick Up
 2. Never Dull – Got Me Good
 3. Coldabank – Lovin’ You (DJ Seinfeld Remix)
 4. Tightshirt – Rampage Funk
 5. Filta Freqz – Master Blaster
 6. Rampa – Muyè
 7. Tinush – Struggle (Franky Rizardo Sunset Mix)
 8. Bold Action – Fix In The Mind
 9. Mangabey – GUFM (Folamour Remix)
 10. Ricky Castelli – U Can Feel It
 11. Bold Action – TBA (TEASER 1)
 12. NY STOMP – The NY House Trak
 13. Bold Action – Driving Bassline
 14. X-Coast – XTC IV
 15. Bold Action – TBA (TEASER 2)
 16. Rony – Nuit Après Nuit
 17. Brame & Hamo – Roy Keane
 18. SecondCity – Never Been In Love
 19. Icarus – No Sleep
 20. Rae Morris – Do It (Icarus Remix)
 21. Bicep – Glue
Bold ActionGeck-OmixpodcastQ-danceQULTRock The HouseThe Funky Cat
Pieter Leijten

Filmt, monteert en schrijft als journalistieke freelancer. Begon in 2010 met Jackplug Blog en schreef voor Upside Sounds en DJ Mag Nederland over dancemuziek. Vertelt het liefst verhalen door middel van video. Altijd op zoek naar nieuwe muziek: liefst house, dancehall of disco.

MELD JE AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF.
ALS EERSTE OP DE HOOGTE. THE PARTY IS HERE!

* Verplicht veld