Nieuwsbrief This is Our Househttps://www.thisisourhouse.nl/wp-content/uploads/2016/07/Banner-nieuwsbrief-TIOH.png / 1100 / 150 /

Als onderdeel van een podcast-serie maken zuidelijke artiesten een exclusieve mix voor This Is Our House. Terwijl je luistert kun je meteen over ze lezen in een begeleidend interview. In aflevering 40: Cooperated Souls ofwel Sander van Donkelaar. Een jong talent, die onlangs nog tekende bij Be Yourself Music. 

Naam: Sander van Donkelaar
Woonplaats: Tilburg
Leeftijd: 20
Genre: House

Hoe zou je deze mix zelf inleiden?
“Ik zou hem zelf omschrijven als een mix die echt gericht is op de groove. Ik probeer met mijn muziek de underground sound wat toegankelijker te maken voor het grotere publiek. Dat hoor je ook terug in de selectie van mijn nummers.”

Waar en wanneer was je eerste officiële optreden?
“Mijn eerste officiële optreden onder Cooperated Souls was ongeveer een jaar geleden in de Philip, een cafe/club in Tilburg. Het was een avond georganiseerd door King’s Castle Agency en ik stond in het voorprogramma van Larrykoek. Hoewel ik erg zenuwachtig was aan het begin, ging het erg goed!”

Hoe zou je het verloop van je carrière tot nu toe beschrijven?
“Ik heb mij aan het begin voornamelijk gefocust op het maken van muziek. Het draaien kwam daarna pas. Op mijn vijftiende begon ik met produceren. Ik uploadde toen vooral bootlegs van bekende nummers op Soundcloud. Toen dit wat meer beluisterd werd, kwam er ook meer aandacht vanuit labels. Sindsdien is het steeds een stapje hoger gegaan. Hoogtepunten tot nu toe zijn toch wel het maken van een officiële remix voor ZHU en de samenwerking met Funkerman.”

Favoriete genre naast je eigen stijl(en)?
“Naast house ben ik een enorme fan van Hip-Hop en R&B. Met name artiesten als Kaytranda, Joey Bada$$, Bas en Anderson. Paak luister ik ook heel veel. Ik krijg altijd erg veel inspiratie als ik naar muziek uit andere genres luister.”

Groot festival of kleine club?
“Ligt eraan. Beide hebben eigenlijk wel iets. Een groot festival kan heel tof zijn als je een energiek publiek hebt. Een kleine club kan juist ook een goede vibe geven, omdat het daar meer knus en gezellig is.”

Welke artiesten vormen een inspiratiebron voor je?
“Voornamelijk artiesten uit de UK house scene. Ik vind die scene namelijk altijd erg vernieuwend. Ik krijg enorm veel inspiratie van artiesten als MK, Route 94 of Low Steppa. Aan de andere kant ben ik ook groot fan van Chocolate Puma. Zij zijn altijd erg origineel zijn met hun muziek en hebben de goeie balans tussen mainstream en underground.”

Hoe ziet de komende tijd er voor je uit?
“De komende tijd ziet er goed uit! Ik heb onlangs mijn management getekend bij Be Yourself Music. Er liggen hele toffe tracks en collabs op de planken. Kan er helaas nog niet teveel over zeggen, maar er komen écht toffe dingen aan! Verder studeer ik momenteel nog aan Tilburg University. Heb binnenkort examens, dus daar ga ik het ook nog druk mee krijgen.”

Ultieme droom?
“Natuurlijk nog meer mensen bereiken met mijn muziek! Verder zou ik heel graag samen willen werken met Chocolate Puma. Dat zou écht een grote eer zijn, omdat hun de afgelopen jaren een enorme inspiratiebron zijn geweest.”

Cooperated Souls

Facebook
Soundcloud

Be Yourself MusicCooperated SoulsThis Is Our HouseTilburg
René Miermans | @ReneMiermans

Fanatiek feestbeest. Geboren in Amsterdam, maar studeert al enige tijd International Event, Music & Entertainment Studies in Tilburg. Ooit begonnen met bandjes luisteren, rolde de hardcore scene binnen en met een omweg naar de techno. Danst op alle ‘beats per minutes’. Wanneer je hem niet op de dansvloer ziet werkt hij achter de schermen.

LEES HET LAATSTE NIEUWS VOORTAAN ALS EERSTE.
MELD JE NU AAN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF!