Nieuwsbrief This is Our Househttps://www.thisisourhouse.nl/wp-content/uploads/2016/07/Banner-nieuwsbrief-TIOH.png / 1100 / 150 /

Als onderdeel van een podcast-serie maken zuidelijke artiesten een exclusieve mix voor This Is Our House. Terwijl je luistert kun je meteen over ze lezen in een begeleidend interview. In aflevering 58: Remy Cooper uit Tilburg.

Naam: Remy Cooper (Remy Borsboom)
Woonplaats: Tilburg
Leeftijd: 20
Label(s): Armada & Monthly Hits Records
Genre: House

Hoe zou je deze mix zelf inleiden?
“Ik heb een uur lang groovy plaatjes uitgezocht die toegankelijk zijn en een zomers tintje hebben. Perfect om te draaien in het zonnetje met een koud drankje in je hand. Natuurlijk ook om er lekker in te komen voor een weekend stappen.”

Remy Cooper

Wat was je eerste officiële optreden? Waar en wanneer?
“Mijn eerste officiële optreden als Remy Cooper was in Ibiza. Ik draaide in de namiddag in Dunes, een leuke bar op het eiland in Playa d’en Bossa. De set was vooral om lekkere muziek te draaien voor de mensen op het terras. Een super leuke ervaring! Ik was net 18 geworden. Voordat ik met Remy Cooper begon had ik al regelmatig (kleinere) optredens. Draai-ervaring had ik dus al.”

Hoe zou je het verloop van je carrière tot nu toe beschrijven?
“Ik zit op de goede weg, denk ik zelf. Al 5 platen gereleased bij Armada, gedraaid op verschillende vette locaties, aangenomen op de Rockacademie en support gehad van verschillende grote dj’s! Daarnaast heb ik al flink wat mensen kunnen aanspreken met mijn muziek op bijvoorbeeld Spotify.”

“Ik hoop dat ik de komende tijd kan groeien in consistentie in leuke optredens. Het is frustrerend om overal lang op te wachten. Ik werk er hard aan om dit voor elkaar te krijgen. Gelukkig komen er nu leuke dingen aan. Op het label van Jesper Hesseling (Monthly Hits Records) komen binnenkort twee platen uit.”

Mooiste gig ooit?
“Dat moet wel Oh Oh Intro Breda zijn geweest. Ik kom zelf uit Voorburg (Den Haag) en studeerde eerst twee jaar in Breda. Ik had het geluk dat het er goed druk was, maar ook dat er vrienden uit Den Haag én Breda bij waren. Dat was heel erg tof! Ik draaide ‘s middags, maar het was gelijk feest.”

Favoriete genre naast je eigen stijl(en)?
“Dat varieert van pop en jazz tot disco eigenlijk. Ik hou vooral van goede muziek. Klinkt gek, maar ik kan het erg waarderen als ik hoor dat het goed geschreven is, ook al zou ik het genre zelf misschien niet zo snel luisteren.”


Meer lezen? Volg ons op Facebook!


Groot festival of kleine club?
“Het fijne van kleine clubs vind ik dat het snel gezellig is. Als je klaar bent met draaien kan je nog lekker een beetje rondhangen en socializen met iedereen. Vaak zijn er een paar vrienden, soms heel veel. Dat vind ik altijd mega gezellig. Toch lijkt het me leuk om meer festivals mee te pakken. Daar leer je weer nieuwe mensen en dj’s kennen en kan je je muziek met nog meer mensen delen.”

Welke artiesten vormen een inspiratiebron voor je? En welke tracks en/of sets dan met name?
“Ik vind MK heel vet. De manier van werken, zijn hele carrière, hoe hij van house naar pop en terug naar house ging en natuurlijk zijn tracks. Bijvoorbeeld ’17’ (natuurlijk terug te horen in mijn mixtape). Daarnaast gasten zoals Wätermat en Michael Calfan die écht hun eigen ding doen in het genre. Verder vind ik popmuziek ook heel cool. Ook dat voeg ik toe in mijn producties zoals bij mijn opkomende tracks.”

Remy Cooper

Ga je zelf nog veel uit? Zo ja: waar en waarom?
“Ik ga af en toe uit. Niet heel veel omdat ik de (slaap) katers erg vervelend vind. Ik kan er niet zo goed tegen dat ik de dag daarna zo onproductief ben. Ik wil lekker de studio in duiken. Daarnaast vind ik het jammer dat de standaard clubs veel muziek draaien die ik totaal niet voel. Ik probeer nu vooral naar feestjes toe te gaan waar ik me oprecht kan vermaken met de mensen, locatie en de muziek.”

Ultieme droom?
“Nooit met pensioen gaan. Ik ga er voor om heel mijn leven muziek te kunnen maken. Daarbij komt kijken dat ik heel mijn leven hoop te groeien in wat ik doe.”

Remy Cooper

Website
Instagram
Spotify


Tracklist

Going Deeper & Deep Matter – Y Don’t U (Extended Mix)
David Penn – Yeah Yeah (Original Mix)
Daniel Stefanik – Deep Inside (Original Mix)
Gadjo – So Many Time (Antoine Clamaran 2k17 Remix)
Shakecraft – Body Shock (Extended Mix)
Massivedrum – The Bomb 2K17 (Original Mix)
Luca Debonaire, Popcorn Poppers – So Funky (Original Mix)

Block & Crown – Is It Love? (Original Mix)
CamelPhat & Elderbrook – Cola (Craig Knight Remix)
Tom Tyger – Dimini (Extended Mix)

Abeyance – Chimala (Extended Mix)
Offaiah feat. Shenseea – Run this town (Extended Mix)
MK – 17 (Extended Mix)
EDX – All I Know (Extended Mix)
Remy CooperRock The House

MELD JE AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF.
ALS EERSTE OP DE HOOGTE. THE PARTY IS HERE!

* Verplicht veld