Support This Is Our Househttps://www.thisisourhouse.nl/wp-content/uploads/2020/05/Support-This-Is-Our-House.png / 1100 / 150 /

Als onderdeel van een podcast-serie maken zuidelijke artiesten een exclusieve mix voor This Is Our House. Terwijl je luistert kun je meteen over ze lezen in een begeleidend interview. In aflevering 67: The Boy Next Door. De man achter ‘La Colegiala’ en ‘Whenever’ vloog afgelopen zomer met zijn eclectische beats langs alle denkbare festivals en heeft grote plannen. Hij vertelt over zijn roots, zijn hoofd op billboards op Times Square en hoe het allemaal voor hem begon.

Naam: Lex van Berkel
Woonplaats: Tilburg
Leeftijd: 25
Label: Spinnin Records
Genre: Urban, ‘Party & Bullshit’ (Eclectisch)

Hoe zou je deze mix zelf inleiden? Wat voor platen heb je gebruikt?

“Het is vooral gericht op de internationale markt. In een set voor Nederland zitten meer Nederlandse platen. Het merk The Boy Next Door staat voor Urban, Party & Bullshit: veel herkenbaarheid, snelle switches, gas er op en vooral veel feest.”

Hoe zou je het verloop van je carrière tot nu toe beschrijven?

“Als een heel organische droom. Ik begon op de basisschool met draaien en ging de kleine feestjes af zoals fuiven en examenfeesten. Dat breidde ik uit naar knusse kroegjes en goede clubs zoals Café Philip in Tilburg. Het feit dat ik twee zomers achter elkaar een grote hit scoor is allemaal onderdeel van die droom. Het resulteert allemaal in een contract bij Spinnin’ Records en de grotere festivals. De afgelopen festivalzomer was ook echt heel druk! Ik beleef het als een soort ‘started-from-the-bottom’ verhaal.”

Welk moment voelt voor jou tot nu toe als grootste doorbraak in je carrière?

“De reacties op La Colegiala waren al enthousiast. Toen ik daarna met Whenever kwam werd die plaat heel warm ontvangen door iedereen. Dat was voor mij een soort bevestiging. Het groeit uit tot een wereldhit met meer dan 125 miljoen steams op Spotify en andere streamingsdiensten. Ik ben nog steeds die ene nuchtere Tilburgse guy en plotseling sta ik met mijn hoofd op Times Square in New York door een reclamecampagne. Onwerkelijk!”

Waarin ben je in 2018 gegroeid als artiest? En waarin wil je nog beter worden?

“We hebben met ons team bewezen dat we goed nadenken over de keuzes die we maken. Om in 2018 met zo’n plaat te komen na La Colegiala was een zet die erg goed uitpakte. The Boy Next Door is gegroeid als merk en als artiest. De samenstelling van het team klopt gewoon erg goed. Er ligt voor 2019 een heleboel klaar, we kunnen niet wachten totdat we dat kunnen laten luisteren.”

“We zijn bezig met Masterplan Next Door!”

Wat is je favoriete genre naast hetgeen wat je draait en produceert?

“Zelf luister ik muziek met een zo breed mogelijke oriëntatie. Daarvoor is Spotify ideaal. Ik vind het tof om op deze manier artiesten te ontdekken die voor mij in eerste instantie onbekend waren. Daarin varieer ik van stijlen als hiphop en R&B tot jazz en de hardere stijlen.”

Welke artiesten vormen een inspiratiebron voor je?

“Ik ben opgegroeid met veel motown muziek en artiesten als Barry White, The Tramps, Tavares en Aretha Franklin. Dat gevoel krijg je nu terug uit artiesten als Bruno Mars, erg fijn om naar te luisteren. De laatste tijd ben ik ook veel aan het zoeken naar het Franstalige tracks. Dat werkt allemaal als inspiratie voor me, wie weet wat de toekomst me daarmee brengt.”

Waar gaat je voorkeur naar uit: een uur op een groot festival draaien of de hele avond opbouwen in Café Philip?

“De afgelopen jaren heb ik gebouwd aan het merk The Boy Next Door en m’n vaardigheden als DJ. Daar was Café Philip de beste leerschool die ik kon hebben. Ik ben ze enorm dankbaar dat ik daar mijn eigen shows heb mogen doen en eigen feestjes heb mogen organiseren. Op bijvoorbeeld een zaterdagavond was het 6 tot 8 uur lang draaien, je leert daardoor het publiek beter lezen. Ik kan al die uren ervaring laten zien in één uur The Boy Next Door. Als je naar mijn shows komt, hoor je alleen maar energie en ik probeer het zo goed mogelijk te laten klinken.


Volg TIOH op Facebook:


Het einde van het jaar nadert, wat is jouw beste reden om naar 2019 uit te kijken?

“We zijn bezig met een proces, een project om The Boy Next Door te laten groeien. Een heus masterplan, het zogenaamde Masterplan Team Next Door! We staan te popelen om alle nieuwe plannen uit te rollen en vooral veel nieuwe muziek te releasen. Partypeople, zet je schrap!”


Facebook

Instagram

 

EclecticFestivalThe Boy Next DoorTilburg

MELD JE AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF.
ALS EERSTE OP DE HOOGTE. THE PARTY IS HERE!

* Verplicht veld