Support This Is Our Househttps://www.thisisourhouse.nl/wp-content/uploads/2020/05/Support-This-Is-Our-House.png / 1100 / 150 /

Ray Fields, dj/producer en eigenaar van artiestenbureau King’s Castle, stond centraal op onze allereerste This Is Our House Live. Op 23 november was de kick-off in Gin Fizz in zijn hometown Tilburg. Na de livestream op de avond zelf vind je hier de complete videoregistratie van zijn set, plus een interview. Met daarin een nieuwtje, want samen met Emiel van den Dungen is Ray een nieuw project gestart: Tunnelvisions.

 

 Wat is het ‘verhaal’  achter je set? Wat wilde je overbrengen?
“Ik ben normaal niet echt van de verhalen en concepten achter mijn sets. Meestal improviseer ik en probeer ik zoveel mogelijk in te spelen op het moment.”

 

“Over het algemeen heb ik een ontzettende hekel aan dj-sets die voornamelijk bestaan uit één genre. Ik luister ook niet naar een soort muziek dus ik vind dat mijn sets daar een reflectie van moeten zijn.”

 

“Ik probeer luisteraars mee te nemen in divers aantal sferen. Soms erg blij, soms donker, maar altijd in een mooie lijn in elkaar doorlopend. Huilen en lachen op de dansvloer.”

 

Hoe en wanneer ben je ooit de muziek in gerold?
“Het is er eigenlijk altijd al geweest. Als kind zong ik erg veel – nu ook weer. Dus dat was de basis, maar al snel begon ik overal op te trommelen en wilde ik een gitaar hebben. Toen ik 15 was had een rapper op mijn school een beat nodig, die ik graag voor hem wilde maken. Zo begon ik hiphop te produceren, en vanuit daar ben ik niet meer gestopt.”

 

Wat waren tot nu toe hoogtepunten voor je?
“Van muziekproductie mijn full-time beroep maken is een groot hoogtepunt. Hier ben ik jarenlang mee bezig geweest en het is gelukt. Daarnaast ben ik erg trots op het feit dat we met King’s Castle zulke goede artiesten hebben kunnen tekenen in hun scene. We zijn een naam geworden die je serieus kan nemen.”
Ray Fields

 

De stap om fulltime voor de muziek te gaan heb je pas recentelijk gemaakt. Hoe ging dit?
“Ik was al een aantal jaar, eerst tijdens mijn studie later tijdens het werken, bezig met productie en draaien. Deze twee dingen begonnen echt heel erg de overhand te krijgen waardoor ik op een gegeven moment dag en nacht aan het werken was. Ik moest toen goed nadenken over wie wil ik zijn. Wat wil ik doen en waar wil ik naartoe?”

 

“Uiteindelijk heb ik gekozen voor hetgeen wat er altijd al is geweest voor mij: muziek. Samen met Jeroen en Ruben was ik destijds anderhalf jaar bezig met King’s Castle. Het begon net te lopen, maar het was een risico als ik ontslag zou nemen bij mijn baan. Ik merkte echter dat mijn gezondheid ook achteruit ging, dus ik moest een keuze maken. Het werd me aangeboden om fulltime voor King’s Castle te gaan werken, als muziekproducent en creatief manager voor onze artiesten. Die stap heb ik direct gemaakt.”

 

Wat is de ambitie met King’s Castle?
“Op dit moment sterk de focus houden op hetgeen waar we goed in zijn. Dat is voornamelijk de melodic deep house-scene. Oftewel, moderne popmuziek met dance-invloeden. Wij blinken hier enorm in uit en hebben ons roster hier volledig op gefocust. De doelstellingen van de afgelopen twee jaar zijn behaald, nu gaan we hard doorpakken.”

Wat is je eigen plan als artiest? 
“Ik werk hard aan een 5 track’s EP onder de naam Ray Fields. In tegenstelling tot mijn vorige werk wordt dit echt een positieve EP. De focus zal meer liggen op dance en gaat minder pop-elementen bevatten.”

 

“Daarnaast ben ik 2 nieuwe projecten begonnen. Een daarvan heet Tunnelvisions, dat ik samen doe met Emiel van den Dungen. Denk 100bpm wereldse grooves in 3-4 uur lange sets. Een andere act doe ik samen met Jean-Christophe Verweij en heet Terraforming. Dit is een cosmic techno-act.”

 

“Beide acts beginnen nu vorm aan te nemen. Ik verwacht dat ik in maart 2016 3 EP’s voor de 3 acts af heb. Daarna zullen we zien of er een label reageert op mijn mailtjes, haha.”
This Is Our House Live

Meer Ray Fields

Check de Facebookpagina van Ray Fields voor meer info
De volgende This Is Our House Live is op 23 december in sneakershop Royal in Eindhoven, met dj Spinn’em. Zet jezelf op Aanwezig in het Facebook-event!
Gin FizzRay FieldsThis Is Our House LiveTilburg
Mark van Bergen | @markvanbergen

Gezegende oprichter/hoofdredacteur, die al sinds 2002 professioneel mag schrijven over elektronische dansmuziek en de partyscene. Interviewde daarbinnen vele groten en kleinen der aarde. Doceert over de dance-industrie op Fontys ACI en schrijft, als er tijd over is, nog boeken ook. Zijn debuut 'Dutch Dance' (2013), over 25 jaar dance in Nederland, werd bekroond met de Pop Media Prijs en kreeg in 2018 een internationale opvolger. Daarnaast schreef Mark (mee aan) boeken over Extrema, Awakenings en Thunderdome.

MELD JE AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF.
ALS EERSTE OP DE HOOGTE. THE PARTY IS HERE!

* Verplicht veld