https://www.thisisourhouse.nl/wp-content/uploads/2018/03/TIOH_1100x150px.gif / 1100 / 150 /
Nieuwsbrief This is Our Househttps://www.thisisourhouse.nl/wp-content/uploads/2016/07/Banner-nieuwsbrief-TIOH.png / 1100 / 150 /

Iedere maand bespreekt vinyl-speciaalzaak Hauz Of Wax 5 opvallende releases uit het spectrum van de mildere dancestijlen (van disco en house tot techno). Die komen uit de eigen schappen met het zwarte goud, maar ook erbuiten. Dit keer bespreekt Hauz Of Wax de oogst van de maand juli, met onder meer tracks van o.a. Josh Wink en Catz ‘N Dogz.

 

Josh Wink – Selecta

Ovum

‘Selecta’ is weer een workout van de Ovum-baas, die zich al jaren in de scene begeeft. Sterke drums, geladen met funk en geschikt voor grote soundsystemen. Een schreeuwende vocal uit het niets, die net zo snel verdwijnt. Het is een nieuw stuk 303-magie, zoals alleen Wink die tevoorschijn kan toveren. Diep-groovy, ongegeneerde duisternis en slechts een vleugje onheil in dit precisiestuk.


EEE003 – Milkshake (Remix)

EEE

De kans is groot dat je dit nummer al hebt gehoord in sets van Zip of Riccardo Villalobos. Deze killer-track veroorzaakt al bijna een jaar schade op de dansvloer. En nu is ie eindelijk verkrijgbaar op wax. Eenzijdig 180g-vinyl met een handstempel.


Boston 168 – Drops In Heaven

Bpitch Control

De kortste verbinding tussen voorbije en toekomstige sounds van Boston 168. Met zijn debuut-ep voor Bpitch Control stelt het Italiaanse duo hun tot nu toe breedste muzikale statement ooit voor. De drie tracks op ‘Drop In Heaven’ vormen een verzameling elementen uit de ambient techno van de jaren ’90 op een ritmische manier.


Soulphiction – Parking Lot Blues EP

Lumberjacks In Hell

Soulphiction presenteert met trots zijn ‘Parking Lot Blues EP’ op Lumberjacks In Hell. De Duitse dj/producer en het label zijn een grote inspiratie voor house- en discoliefhebbers. Vier groovende monsters van tracks die allerlei kanten van het disco- en housespectrum belichten.


Catz ‘N Dogz feat. Robert Owens & Joseph Ashworth – The Feelings Factory

Dirty Bird

Catz ‘N Dogz was eerder al onderdeel van de Dirtybird-familie, met meerdere EP’s, een paar albums en enkele remixes. Het label bracht zelfs de allereerste release als Catz ‘N Dogz toen ze in 2007 overstapten van hun oude 3 Channels-alias.

Inmiddels is het meer dan 4 jaar geleden dat het Berlijnse duo uitbracht op het label. Maar nu zijn ze terug met ‘The Feelings Factory’. ‘Fine Feelings’ bevat vocals van de legendarische zanger Robert Owens en klinkt als een klassiek deep house-nummer van de late jaren ’90, toen niemand het genre nog zo noemde.


Tracks van de Maand - Hauz of Wax

Hauz of Wax

Vinylspeciaalzaak Hauz Of Wax is gevestigd in BANK15, Spoorlaan 350 in Tilburg. Zie ook hun Facebookpagina.

 

Hauz of WaxVinyl

MELD JE AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF.
ALS EERSTE OP DE HOOGTE. THE PARTY IS HERE!

* Verplicht veld