Nieuwsbrief This is Our Househttps://www.thisisourhouse.nl/wp-content/uploads/2016/07/Banner-nieuwsbrief-TIOH.png / 1100 / 150 /

Qua gewaagde aanpak mag je inmiddels wel wat verwachten van Aus Berlin Festival in Tilburg. Maar het nieuws waarmee de editie van 2018 wordt aangekondigd is ongekend. Nog vier keer vindt Aus Berlin Festival plaats, daarna is het klaar. Intimiteit, nieuwe Duitse artiesten en urbex (urban exploring) staan bij deze laatste edities centraal. 

 

Dat maakte Aus Berlin-organisator Qanvas dinsdag bekend. Het Tilburgse festival maakte de afgelopen jaren grote sprongen. Van de Hall of Fame ging het naar Club Smederij, naar de Koepelhal en Wagenmakerij.

“Met de komst van Aus Berlin in de industriële Koepelhal en Wagenmakerij in 2015 forceerden we onszelf om het groter aan te pakken en meer bezoekers te trekken. Het was voor ons een logische gedachte om zo’n groots podium neer te zetten zoals de afgelopen jaren. Nu we als organisatie van Aus Berlin daarop terugkijken vinden we het jammer dat er zo moeilijk contact gemaakt kon worden met de artiesten”, aldus initiatiefnemer Joep van Gorp.

>> Zie ook – IN BEELD: Aus Berlin Festival 2017 (met de über-tolle entree) <<

Aus Berlin 2017

Terug naar de kern

Aus Berlin begon met intimiteit, nieuwe Berlijnse muziek en urbex-avonturen. Dat gaan ze dit jaar opnieuw doen met drie warme en intieme podia, nieuwe muziek en artiesten uit Berlijn, paden waar je door kan verdwalen, objecten waar je op kan klimmen en chillen, bijzondere (muzikale) performances en weer een bizarre entree.

“We hebben vier jaar gebouwd aan Aus Berlin Festival”, aldus Joep. “Het gaat niet alleen om de muziek, maar alle details moeten kloppen. Door de afgelopen edities weten we nu precies hoe we dit voor elkaar moeten krijgen en trekken alles uit de kast om die beleving kloppend te maken. We hebben met Aus Berlin één groot verhaal te vertellen en daar hebben we nog vier jaar voor nodig. Wanneer dit verhaal eindigt, betekent dat ook het einde van het festival.”

Aus Berlin Festival 2018

Nach Berlin

De komende jaren neemt Aus Berlin je mee langs verschillende locaties in Berlijn. Van de aankondiging en entree, tot de aankleding en aftermovie – je wordt ondergedompeld in deze locaties.

“We trappen af met de Unterwelten. Een rauwe, ondergrondse locatie in Berlijn waar ontzettend veel te ontdekken is. Dat gaan we dit jaar evenaren op Aus Berlin Festival.”

https://www.youtube.com/watch?v=2RsBImt6Vgo


Aus Berlin Festival 2018

Nieuwsgierig geworden naar het eerste hoofdstuk? Kijk dan op ​www.ausberlin.nl​. De early bird tickets (met €10,00 korting) gaan donderdag 30 augustus om 12.00 uur in de verkoop. De line-up volgt later.

Aus BerlinAus Berlin FestivalSpoorzoneTilburg
Mark van Bergen | @markvanbergen

Gezegende oprichter/hoofdredacteur, die al sinds 2002 professioneel mag schrijven over elektronische dansmuziek en de partyscene. Interviewde daarbinnen vele groten en kleinen der aarde. Doceert over de dance-industrie op Fontys ACI en schrijft, als er tijd over is, nog boeken ook. Zijn debuut 'Dutch Dance' (2013), over 25 jaar dance in Nederland, werd bekroond met de Pop Media Prijs en kreeg in 2018 een internationale opvolger. Daarnaast schreef Mark (mee aan) boeken over Extrema, Awakenings en Thunderdome.

MELD JE AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF.
ALS EERSTE OP DE HOOGTE. THE PARTY IS HERE!

* Verplicht veld