Support This Is Our Househttps://www.thisisourhouse.nl/wp-content/uploads/2020/05/Support-This-Is-Our-House.png / 1100 / 150 /

Festival Aus Berlin in Tilburg had in 2016 als thema ‘Jump The Fence’. Een verwijzing naar het Spreepark, het verlaten maar daardoor ook aantrekkelijke pretpark van Berlijn, waar je alleen kunt komen door over hekken te klimmen en bewakers te omzeilen. En dat was precies wat je op zaterdag 26 november op de Spoorzone in Tilburg moest doen om binnen te komen op Aus Berlin. Een mooie, spannende toevoeging in festivallandschap.

De entree van Aus Berlin lag aan de achterkant van de Koepelhal. Een deel van de Spoorzone wat überhaupt al erg dicht op de huid van het rauwe, getekende Berlijn zit.

Na het scannen van je ticket en het fouilleren moest je onder een zwarte lap door, terwijl het geblaf van honden en geschreeuw van bewakers je al tegemoet waaide. (Een mengsel van opwinding en nervositeit op de gezichten in de rij tot gevolg)

Video Aus Berlin 2016

Wij van TIOH waren ook van de partij en maakten onderstaande video van de bijzondere entree op Aus Berlin.

Een kruip-door-sluip-door route via hekken en bladeren volgde. Er stond zelfs enige tijd een echte bewaker met hond op het pad.

De route kwam uit bij een kunst-attractie; een cirkel van gebroken schommels. Daarna kwam je bij de ‘praktische’  ingang zoals die er bij alle festivals uitziet: de lockers en munten-verkoop.

Spreepark

Alles wat bij kan dragen om het festival zo Berlijns mogelijk te maken, gebruiken we, zei Aus Berlin-organisator Joep van Gorp eerder tegen This Is Our House.

“Eten, drinken, het industriële en het exclusieve van de Spoorzone; allemaal elementen om een stukje Berlijn naar Tilburg te brengen.”

>> Zie ook ons interview: Aus Berlin – beleef een stukje Capital of Techno in Tilburg <<

Het voormalige pretpark Spreepark is in 2001 voor de 2e keer falliet verklaard. De eigenaar met grootheidswaanzin is met miljoenen euro’s schuld naar Peru gevlucht. Tegenwoordig is het een must see voor iedere toerist die het Berlijnse karakter wil proeven.

Aus Berlin

Aus Berlin kende verder wederom ook een op en top Berlijns programma, met naast andere gepaste kunst en catering acts als Adana Twins, M.A.N.D.Y. en Wankelmut.

Een tegenvaller was dat tot 3 keer toe het geluid uitviel in de grote zaal. Tijdens de set van Adana Twins zelfs meer dan 10 minuten. De sfeer leed daar niet onder. En in een verlaten pretpark heb je wel eens wat, hoorde je rondzingen.

Check volgende week op This Is Our House een beeldverslag van Aus Berlin.

Aus BerlinSpoorzoneTilburg
Mark van Bergen | @markvanbergen

Gezegende oprichter/hoofdredacteur, die al sinds 2002 professioneel mag schrijven over elektronische dansmuziek en de partyscene. Interviewde daarbinnen vele groten en kleinen der aarde. Doceert over de dance-industrie op Fontys ACI en schrijft, als er tijd over is, nog boeken ook. Zijn debuut 'Dutch Dance' (2013), over 25 jaar dance in Nederland, werd bekroond met de Pop Media Prijs en kreeg in 2018 een internationale opvolger. Daarnaast schreef Mark (mee aan) boeken over Extrema, Awakenings en Thunderdome.

MELD JE AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF.
ALS EERSTE OP DE HOOGTE. THE PARTY IS HERE!

* Verplicht veld