Support This Is Our Househttps://www.thisisourhouse.nl/wp-content/uploads/2020/05/Support-This-Is-Our-House.png / 1100 / 150 /

Wat vorige week al via onze publicatie in de lucht hing, is nu bevestigd. Awakenings komt in het laatste weekend van juni met een volledig virtuele editie van zijn festival. Het zet daarvoor de baanbrekende nieuwe technologie van 250K/Eyesupply in. Hieronder kun je vast een video-impressie bekijken.

 

Awakenings Festival krijgt daarmee van 26 tot en met 28 juni, de eigenlijke data van het event, de internationale primeur van 250K/Eyesupply’s Virtual Showcase. Het Eindhovense bedrijf is wereldwijd een hoofdrolspeler op het gebied van visuele content en -shows in de dancebranche. Het zet met zijn nieuwe dienst een reuzenstap binnen de online muziekbeleving.

Met de Virtual Showcase is het mogelijk om dj-sets en evenementen thuis in een compleet aangepaste virtuele setting te beleven, die ook nog eens live kunnen worden aangestuurd en aangepast. Tijdens Awakenings Festival 2020 | Online Weekender wordt daarbij de Gashouder getransformeerd tot een virtuele locatie.

Maandag postte Awakenings een teaser-foto van de locatie en de showcase. Ook ‘resident’ Joris Voorn plaatste die visual, waarbij je er dus vanuit mag gaan dat hij een van de artiesten zal zijn tijdens de online weekender. De rest van de line-up wordt later bekendgemaakt.

>> ZIE OOK Van XO tot Armin: De mooiste podia van 250k uit Eindhoven

Awakenings Festival 2020 online weekender

Reproduceren

Hoe de virtuele show werkt? 250k en Eyesupply bouwen virtuele werelden en plaatsen dj’s daar via een green screen middenin. “Wat we al jarenlang deden in de realtime wereld, zijn we gaan reproduceren voor de virtuele wereld”, legde een van de eigenaars onlangs uit in een exclusief item op This Is Our House.

“We hebben de Gashouder digitaal nagemaakt. Onze operators kunnen laten zien wat er met de ter plekke beschikbare licht- en showknoppen mogelijk is, maar kunnen er in een handomdraai ook nog 1000 lichten digitaal aan toevoegen, net als pyro- of andere effecten.”

 

Tomorrowland

Lees hier meer over de Virtual Showcase van 250K/Eyesupply.

Ook Tomorrowland kondigde vorige week aan dit jaar met een virtuele editie van zijn festival te komen. Lees meer daarover in ons wekelijkse VIRAAL JOURNAAL.

Awakenings Festival Online Weekender 2020

 


Dance en de coronacrisis

Lees meer over de dancebranche en de coronacrisis:

Coronacrisis

 

250KamsterdamAwakeningsAwakenings FestivalEyesupplyJoris Voorn
Mark van Bergen | @markvanbergen

Gezegende oprichter/hoofdredacteur, die al sinds 2002 professioneel mag schrijven over elektronische dansmuziek en de partyscene. Interviewde daarbinnen vele groten en kleinen der aarde. Doceert over de dance-industrie op Fontys ACI en schrijft, als er tijd over is, nog boeken ook. Zijn debuut 'Dutch Dance' (2013), over 25 jaar dance in Nederland, werd bekroond met de Pop Media Prijs en kreeg in 2018 een internationale opvolger. Daarnaast schreef Mark (mee aan) boeken over Extrema, Awakenings en Thunderdome.

MELD JE AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF.
ALS EERSTE OP DE HOOGTE. THE PARTY IS HERE!

* Verplicht veld