Support This Is Our Househttps://www.thisisourhouse.nl/wp-content/uploads/2020/05/Support-This-Is-Our-House.png / 1100 / 150 /

Het kostte ID&T flink wat meer tijd om de langverwachte opvolger van Sensation te ontwikkelen, maar nu is deze dan toch aangekondigd. Onder de naam Beyond Sensation gaat het fameuze, internationale stadionconcept komend jaar een doorstart maken. De première is op 4 juli, uiteraard in de Johan Cruijff Arena in Amsterdam.

 

Met Beyond Sensation houdt ID&T voor het eerst sinds 3 jaar weer een Sensation in de Arena. Volgens de organisatie wordt het evenement ‘het begin van een nieuw hoofdstuk’. “We hadden een droom, en die leefden we. Nu is het tijd om ‘beyond’, verder te gaan”, aldus ID&T op social media en in de videotrailer (zie onder).

Wat precies de volgende stap wordt van Beyond Sensation, is nog niet duidelijk. Wel wordt het event volgens de organisatie ‘de proloog van iets nog groters’. Op 4 juli zullen de makers van Sensation een ‘preview geven’ van hoe zij ‘de toekomst van live entertainment, show en spectaculaire producties’ zien.

De proloog van iets nog groters

 

Sensation werd bedacht door ID&T-oprichter Duncan Stutterheim en startte in 2000. Een jaar later werd de eerste editie Sensation White gehouden, waarbij alle bezoekers in het wit gekleed gingen. Daarna verkocht Sensation Amsterdam ieder jaar uit, met ruim 40.000 bezoekers.

Het evenement werd ook internationaal succesvol. Op vijf verschillende continenten vonden Sensation-feesten plaats. Waaronder een editie in New York (foto onder).

Drie jaar geleden, bij de laatste Sensation, kondigde ID&T aan het jaar erop met een opvolger te komen. Dat bleek te optimistisch, maar nu komt de opvolger er alsnog.

>> Zie ook: Celebrate Life: Ook 2e boek ID&T is juweel over de dancecultuur

Celebrate Life ID&T


 

Beyond Sensation

Zaterdag 4 juli, Johan Cruijff ArenA, Amsterdam. De kaartverkoop begint in februari 2020. De eventpage op Facebook is al wel live.

amsterdamBeyond SensationID&TSensation
Mark van Bergen | @markvanbergen

Gezegende oprichter/hoofdredacteur, die al sinds 2002 professioneel mag schrijven over elektronische dansmuziek en de partyscene. Interviewde daarbinnen vele groten en kleinen der aarde. Doceert over de dance-industrie op Fontys ACI en schrijft, als er tijd over is, nog boeken ook. Zijn debuut 'Dutch Dance' (2013), over 25 jaar dance in Nederland, werd bekroond met de Pop Media Prijs en kreeg in 2018 een internationale opvolger. Daarnaast schreef Mark (mee aan) boeken over Extrema, Awakenings en Thunderdome.

MELD JE AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF.
ALS EERSTE OP DE HOOGTE. THE PARTY IS HERE!

* Verplicht veld