Support This Is Our Househttps://www.thisisourhouse.nl/wp-content/uploads/2020/05/Support-This-Is-Our-House.png / 1100 / 150 /

Boter is de naam van een nieuwe clubavond die zaterdag 9 september wordt afgetrapt in de Hall of Fame in Tilburg. Als muzikale genres worden funk, soul, hiphop, r&b, house en future aaneen gesmeed, veelal door opkomende dj/producers. Maar ook met mooie hoofdlijners, zoals om te beginnen Midas Hutch (foto boven).

 

De Hall of Fame in Tilburg is altijd al een plek geweest waar mooie nieuwe zaadjes worden geplant, en niet zelden tot bloei komen. Met Boter hopen dj’s/organisatoren Guido Sinot (a.k.a. Sieneaux) en Rowan Barajanan (dj BARA) daar een nieuw hoofdstuk aan toe te voegen.

“Tussen industrueel erfgoed en nieuwe architectuur voegt Boter een avond toe voor de muziekliefhebbers. Een podiumplek voor getalenteerde producers en dj’s, waar verschillende muziekgenres elkaar kruisen en aanvullen.”

Tegenhanger in Tilburg

De naam ontstond tijdens een avondje in de kroeg. Guido: “Het gaat er ons vooral om dat dj’s de vrijheid krijgen om te doen wat ze willen. Zonder zich binnen de kaders van een thema hoeven te begeven. We vonden ‘Boter’ er goed bij passen omdat alles uiteindelijk goed aan elkaar hoort te boteren zeg maar.”

Boter is volgens hem dan ook een tegenhanger van het commerciële uitgaansleven. “Dat bestaat in Tilburg vooral uit horeca-gelegenheden waar feest-dj’s de muziek verzorgen en er geen plek is voor experimentele sounds.”

>> Zie ook De Tilburgse scene: dit keer wel future proof? <<

Boter - Hall of Fame

Boter #1: Midas Hutch

De eerste editie van Boter ontvangt zaterdag 9 september Midas Hutch als headliner in de Hall of Fame. Ook wel bekend als FS Green. Hij haalde miljoenen plays op Spotify met zijn EP ‘The High’. Na het uitbrengen van zijn ‘RemixPack’ is zijn door de jaren ’80 geïnspireerde elektronische funk niet meer weg te denken uit de clubs.

Het is het eerste optreden van Midas Hutch in Brabant. Daarnaast zijn er (live)sets van Fab x Paans en natuurlijk Sieneaux en BARA zelf. Met zowel herkendbare als vernieuwende muziek. Zie de event-page voor meer info.

BoterHall of FameTilburg
Mark van Bergen | @markvanbergen

Gezegende oprichter/hoofdredacteur, die al sinds 2002 professioneel mag schrijven over elektronische dansmuziek en de partyscene. Interviewde daarbinnen vele groten en kleinen der aarde. Doceert over de dance-industrie op Fontys ACI en schrijft, als er tijd over is, nog boeken ook. Zijn debuut 'Dutch Dance' (2013), over 25 jaar dance in Nederland, werd bekroond met de Pop Media Prijs en kreeg in 2018 een internationale opvolger. Daarnaast schreef Mark (mee aan) boeken over Extrema, Awakenings en Thunderdome.

MELD JE AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF.
ALS EERSTE OP DE HOOGTE. THE PARTY IS HERE!

* Verplicht veld