Support This Is Our Househttps://www.thisisourhouse.nl/wp-content/uploads/2020/05/Support-This-Is-Our-House.png / 1100 / 150 /

De IJzeren Man in Eindhoven vormt op zaterdag 30 maart de locatie van een nieuw buitenfestival: Brabants Verbond. Het gaat om een collab van collectieven en concepten die afkomstig zijn uit of geworteld zijn in het zuiden: HERRIE MET GERRIE, Biki90, SMÈRRIG, Rewind, Café de Puinhoop en Verknipt. 

 

Aanvankelijk zou Brabants Verbond op 3 november plaatsvinden, maar de organisatie zag zich genoodzaakt uit te wijken. “Dit vanwege externe omstandigheden waar wij helaas niks aan kunnen veranderen”, aldus een post op Facebook. “Wij hebben er alles aan gedaan om verplaatsing van het evenement te voorkomen.”

Brabants Verbond toont andermaal aan dat je ook in de doorgaans wat frissere maanden prima buiten door kunt feesten. De voorbije jaren gingen onder meer Winterpark (Best) en PLOEGENDIENST Winterfestival (Breda) al voor.

Een groot deel van de organiserende partijen van het nieuwe festival werkt al vaker samen. Zo bundelen HERRIE MET GERRIE en Rewind de krachten in Jungle Festival (foto boven). Dat beleefde 8 september zijn tweede editie, ook aan de IJzeren Man in Eindhoven.

Line-up

De kaartverkoop voor Brabants Winterverbond loopt. Tickets voor november zijn ook in maart geldig.

De line-up van het festival volgt later. Wel laat de organisatie vast aan This Is Our House weten dat het festival ‘helemaal in circustenten’ plaats gaat vinden. “Met daarbij veel winterse dingetjes die het ook echt tot een winterfestival maken.”

Er is bovendien ook al een schets van de zeer diverse muzikale stijlen/stages bekendgemaakt:

  • Rewind & Smèrrig (RnB Classics & Hitjes)
  • Verknipt & HERRIE MET GERRIE (House/Techhouse/Techno)
  • Biki90 & Café de Puinhoop (Feest)
  • Brabantse bruine kroeg

Scroll naar beneden voor ons artikel over de kracht van de Brabantse scene, met onder andere aandacht voor enkele van bovengenoemde partijen.


Brabants Verbond Winterfestival

Meer info en tickets via de eventpage van het festival.

Biki90Brabants VerbondHERRIE MET GERRIERewind AmsterdamSmerrig

MELD JE AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF.
ALS EERSTE OP DE HOOGTE. THE PARTY IS HERE!

* Verplicht veld