Nieuwsbrief This is Our Househttps://www.thisisourhouse.nl/wp-content/uploads/2016/07/Banner-nieuwsbrief-TIOH.png / 1100 / 150 /

Als derde Brabantse stad in een jaar tijd is ook in Breda een besluit genomen tot verruiming van de uitgaansnachten. Er komt een proef met langere openingstijden voor dance-evenementen. De aangenomen motie gaat uit van een pilot met vier evenementen die doorgaan tot na 04.00 uur. “Het is een stap in de goede richting.”

 

Het is meteen ook de eerste keer dat een burgerinitiatief direct tot een politiek besluit leidt in Breda. De eer komt op conto van Local Motion. Vier Bredase ondernemers waren onder die naam een offensief voor verruiming van de sluitingstijden gestart.

Local Motion had in september in een petitie gevraagd om ‘verruiming van de uitgaanscultuur’ in Breda, zowel op het gebied van locaties als openingstijden. Die werd veelvuldig getekend en leidde tot een motie, die donderdag werd aangenomen in de gemeenteraad. Diverse partijen zijn de Bredase dance- en clubcultuur daar inmiddels gaan omarmen.

Breda lijkt klaar te zijn voor de toekomst!

VVD Breda sluitingstijden verruiming

Verruiming Tilburg en Eindhoven

De ‘Parel van het Zuiden’ kon niet achterblijven bij steden als Tilburg en Eindhoven. Zeker nu Breda onlangs tot ‘beste binnenstad’ werd gekroond. Begin dit jaar verruimde Tilburg de sluitingstijden, kort daarop volgde ook Eindhoven.

“In Breda zitten we vast aan de huidige sluitingstijden om 04:00 uur”, aldus Billy Zomerdijk, een van de initiatiefnemers, eerder tegen This Is Our House. “Daardoor kunnen we in clubs als De Graanbeurs en de Mezz geen exclusieve dingen organiseren en dat is jammer.”


Volg TIOH op Facebook:


Dat gaat straks veranderen. Zomerdijk heeft er ‘echt zin in’ om met de gemeente aan de slag te gaan om de proef vorm te geven, zegt hij tegen BN DeStem. “Het begint nu pas. We moeten zeker ook met bewoners en andere belanghebbenden overleggen.”

>> Zie ook: Breda, Capital of Dance? <<

D66 Breda sluitingstijden

Trots

Mede-initiator Mauro Boer van Broeikas, een van de bloeiende collectieven in Breda: “Hier zijn we natuurlijk enorm trots op. Het is een stap in de goede richting en we kijken uit naar de gesprekken die volgen. Breda lijkt klaar te zijn voor de toekomst!”

In Tilburg kunnen locaties 8 keer per jaar tot 06:00 uur door. Het feest gaat in Eindhoven 10 keer tot 08:00 uur door. Zomerdijk hoopt dat de clubs in Breda uiteindelijk een nachtvergunning krijgen waarmee ze ieder weekend tot 06:00 uur geopend zijn.

BredaBroeikasOpeningstijdenSluitingstijden
Mark van Bergen | @markvanbergen

Gezegende hoofdredacteur, die al sinds 2002 professioneel mag schrijven over zijn grote liefhebberijen: elektronische dansmuziek en de partyscene. Zat ooit bij Armin op zolder en interviewde nog veel meer groten - en kleinen - der aarde. Doceert nu zelfs over de dance-industrie op Fontys ACI en draait, als er tijd over is, nog steeds wel eens plaatjes. Daar waar het 25 jaar geleden allemaal mee begon. O ja, speaking of: schreef over een kwarteeuw dance in Nederland zijn (eerste) boek 'Dutch Dance' (2013), bekroond met de Pop Media Prijs.

MELD JE AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF.
ALS EERSTE OP DE HOOGTE. THE PARTY IS HERE!

* Verplicht veld